Selecteer Git branch voor TeamCity Build

Ik vraag me af hoe ik de branch moet selecteren om tegen te bouwen met Team City 8.1.

Mijn VCS-root (Git) is ingesteld op Standaard: “master” en Branch-specificaties zijn

+:refs/heads/develop
+:refs/heads/feature/*
+:refs/heads/hotfix/*
+:refs/heads/master
+:refs/heads/release/*

Ik heb een CI-build die automatisch alles bouwt wat is ingecheckt en dat precies werkt zoals ik wil.

Wat ik zou willen doen is een geplande QA-build/implementatie maken tegen de “develop” -tak. Ik zie dat als ik op de ellips naast de knop Uitvoeren klik, ik de vertakking op het tabblad “Wijzigingen” kan kiezen, maar ik kan niet bepalen hoe ik deze “stick” moet maken. Is dit mogelijk, of doe ik dit verkeerd?

Bedankt,

Joe


Antwoord 1, autoriteit 100%

Op basis van de feedback van @biswajit-86 en wat andere informatie die ik vond tijdens het googlen, kon ik dit werkend krijgen. Dit is wat ik deed (beeld-zwaar, sorry). Het is gebaseerd op Team City 8.2, dat een beetje anders lijkt te zijn opgezet dan de voorbeelden die ik tegenkwam.

1) Stel een VCS-root in. Sleutel hier is de parameter %BranchName%.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

2) Maak een Build-sjabloon en gebruik de VCS-root die zojuist is gemaakt. Ik heb ook een MSBuild-stap toegevoegd omdat al mijn builds dit moeten uitvoeren.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

3) Maak een nieuwe build op basis van de sjabloon. Zoals je hier kunt zien, is de parameter %BrachName%die in stap 1 is gemaakt, beschikbaar.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

4) Als u dit later wilt wijzigen, kunt u dit hier vinden

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

En dat is het zo’n beetje. Voor mijn CI-build heb ik de naam van de vertakking leeg gelaten, zodat elke vertakking die is ingecheckt de stap MSBuild activeert. Voor mijn QA-build geef ik “develop” door zoals hier getoond en ik heb dit ingesteld op een dagelijks schema. Ik heb ook een “release”-build opgezet, maar op basis van onze naamgevingsconventies lijkt het erop dat ik de build moet bijwerken om naar de specifieke branch per release te verwijzen.


Antwoord 2, autoriteit 7%

Je kunt de “Ref name” van de git VCS setup parametriseren. Dit betekent dat je een variabele in de vorm %variable.name%declareert in je build, een buildparameter maakt onder de categorie “configuratieparameter:”.

Stel deze waarde voor elk build-doel in en je zou de specifieke branch moeten kunnen kiezen waarvoor je het doel wilt uitvoeren.

Other episodes