GIT pull mislukt: ‘kan bestand niet ontkoppelen: ongeldig argument’

Nieuwe GIT-gebruiker hier, die een Moodle-cursuswebsitesysteem op een Windows-server beheert. Ik probeer mijn eerste Pull-update van de kerncode uit te voeren (met TortoiseGit) en het werkt niet. Git is niet in staat om oude versies van de 200+ bestanden die moeten worden bijgewerkt te ontkoppelen vanwege een “ongeldig argument”. Ik heb geen idee wat dat betekent.

Zo ziet het eruit nadat ik 210 foutdialogen heb gesloten:
schildpad

Ik heb de server opnieuw opgestart en het web afgezocht naar ideeën, maar ik weet niet wat ik nu moet proberen.

Ideeën worden zeerop prijs gesteld!


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik verloor ook uren met die fout.

In mijn geval kreeg ik deze fout omdat sommige bestanden waren vergrendeld door een ander programma. Ik moest alles sluiten en toen kon ik weer trekken.

Ik hoop dat dit iemand helpt 🙂


Antwoord 2, autoriteit 21%

De foutmelding toont de bestandsnaam(en) die git niet kon ontkoppelen. In Windows kunt u naar Start Menu > Resource Monitor > CPU tab > Associated Handlesen zoek naar de bestandsnaam (niet het volledige pad), dan krijg je een resultaat van het proces dat dat bestand vergrendelt. In mijn geval was het explorer.exe. Dus ik stopte dat proces en git werkte weer zoals verwacht.

Ik denk dat je hetzelfde kunt doen met andere besturingssystemen door de processen te vinden die de bestanden vergrendelen.


Antwoord 3, autoriteit 7%

Probeer andere tools te sluiten tijdens het gebruik van Tortoisegit


Antwoord 4, autoriteit 5%

Het probleem houdt verband met bestandsrechten. Kan verschijnen na gebruik van de externe schijf op Windows 7 en vervolgens opnieuw op Windows 10. Het is vooral riskant om de eerste computer, d.w.z. degene die het eerst werd gebruikt, in de slaapstand te laten staan ​​met geopende applicaties – veel geopende bestanden kunnen beschadigd raken nadat u de schijf opnieuw hebt aangesloten nadat u die bestanden op een andere computer, maar met dezelfde apps, hebt gebruikt.
Kan worden genezen met CHKDSK /f, maar het is zeer waarschijnlijk dat beschadigde bestanden worden verwijderd.


Antwoord 5, autoriteit 4%

Ik had ook problemen met het ontkoppelen van gitlab.

Op basis van het antwoord van ivan866 en Nicolas Leucci, heb ik, om op te lossen, mijn SourceTree gewoon geopend in administratieve modus, wat mijn probleem oploste. Ik veronderstel dat SourceTree niet genoeg rechten had om de machtigingen correct af te handelen. Het is in ieder geval het proberen waard!


Antwoord 6

Ik startte de pc opnieuw op waar ik het ‘onrustige’ bestand in aan het trekken was en tegelijkertijd sloot ik de IDE op mijn andere pc die hetzelfde bestand gebruikte en van waaruit ik het had gepusht. Het werkte


Antwoord 7

Ik was een programma aan het draaien in InteliJ en als ik het stopte, werd het bestand vrijgegeven. Het werkte daarna


Antwoord 8

Dit probleem treedt op als de oplossing in uw IDE is geopend omdat de bestanden zijn vergrendeld. Probeer de oplossing te sluiten en probeer de bewerking opnieuw.


Antwoord 9

Ik had dit probleem tijdens het samenvoegen van branches. Het openen van Powershell met beheerdersrechten en het daar uitvoeren van het samenvoegen hielp.


Antwoord 10

In mijn geval had ik, ondanks het herstarten van mijn computer en het sluiten van elke IDE die ik had uitgevoerd, NOG STEEDS het probleem, en toen ik probeerde de git pull in sudo-modus uit te voeren, kreeg ik een andere fout. De oplossing was tu gebruik (in het lokaal, dus het was geen beveiligingsprobleem) sudo chmod 777 path/to/folder/of/fileen sudo chmod 777 path/to/folder/of/file/specificFile.ext.

Other episodes