Wat is het verschil tussen een lokale server en een webserver?

Hallo, ik ben nieuw bij Web Services. Hier is mijn twijfel

1) Als ik mijn website host, dan zou het een webserver moeten zijn die mijn website zou moeten behouden, dit noemen we ook server..

2) Als ik het PHP-programma op mijn lokale systeem wil uitvoeren, moet ik Local Server lie XAMPP gebruiken, dit noemen we ook de server.

Mijn twijfel is bijvoorbeeld in het lokale systeem dat ik Xampp heb gedownload en ik gebruik mijn server-side-programma.. maar na het uploaden naar de server hoe het werkt

ook AWS, welke server is Proxy???

Alle servers zijn erg verwarrend


Antwoord 1, autoriteit 100%

Zowel webservers als lokale servers zijn gewoon computers waarop software is geïnstalleerd.
Niet veel meer.

Dat gezegd hebbende, is een webserver een computer die is verbonden met internet en waarop een soort webserversoftware is geïnstalleerd.

De meest voorkomende is HTTP-serversoftware die webpagina’s kan bedienen.
Bijvoorbeeld Apache, Nginxzijn beide HTTP-servers die zowel statische als dynamische webpagina’s kunnen aanbieden aan browsers over de hele wereld.
Een andere webserver kan FTP zijn, IRC, NTP, SMTP/IMAP/POP3 (mailservers) zijn allemaal webservers waarop gewoon andere software is geïnstalleerd en dus andere doelen dienen.

Een lokale server is weer een computer die een client bedient binnen het lokale netwerk of LAN.
Dat betekent dat het in de meeste gevallen niet verbonden is met internet of dat het wordt beschermd met een wachtwoord, zodat niet iedereen toegang heeft tot zijn diensten.
Het kan fungeren als een bestandsserver of LDAP-server die de rollen zijn van een typische lokale server, maar het kan ook een lokale webserver zijn die alleen een webgebaseerde toepassing voor de lokale organisatie bevat.

Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een lokale webserver waarop Salesforceis geïnstalleerd om zijn CRM-behoeften.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, beide servers zijn gewoon computers die op een netwerk zijn aangesloten. Lokale servers zijn verbonden met het LAN en webservers zijn verbonden met het WAN. Verder hangt het echt af van de software die u erop installeert en het gebruik dat u ervan wilt maken.
Als je meer uitleg nodig hebt, laat dan een reactie achter en ik zal proberen te helpen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes