Visual Studio loopt vast bij het overschakelen naar de foutopsporingsmodus

Vreemd Visual Studio (TS 2008) probleem: de IDE loopt volledig vast wanneer ik in een specifiek project overschakel van de Release- naar Debug-modus. Het gebeurt precies als ik overstap, voordat ik probeer te bouwen of iets anders te doen.

Het hele ding begon uit het niets, zonder enige abnormale verandering die ik kan bedenken.
Ik heb geprobeerd de oplossing op te schonen, maar het hielp niet.

Iedereen is dit eerder tegengekomen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Als alles goed heeft gewerkt en vervolgens is gestopt, betekent dit meestal dat er een probleem was, ook al was het onopgemerkt gebleven.

Dingen die ik de een na de ander zou proberen:

  1. Controleer welke bestanden zijn gewijzigd (waarom en hoe) na update van een broncontrole-engine
  2. Bekijk de lijst met extensies en plug-ins. Probeer ze allemaal of sommige uit te schakelen
  3. Sluit Visual Studio en stop alle ontwikkelprocessen: devenv, mspdbsrv, vcpkgsrv, msbuild, msvsmon, vshub, vstestetc
  4. Verwijder .suo, .ncb, .VC.db, .VC.VC.opendbbestanden van de oplossing evenals de .vsdirectory, die soms problemen veroorzaken
  5. Verwijder projectinstellingenbestanden, soort van YourProjectName.vcproj.DOMAINNAME.LOGINNAME.userof YourProjectName.csproj.user. De naam van het instellingsbestand hangt af van het soort project dat u gebruikt
  6. Voer "C:\Program Files\Microsoft Visual Studio [vs_version]\Common7\IDE\devenv.exe" /setupof "C:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio [vs_version]\Common7\IDE\devenv.exe" /setupvoor x64-omgeving
  7. In sommige complexe gevallen helpt het om gebruikersinstellingen te verwijderen, die zich in home %USERPROFILE%\AppData\[Local|Roaming]\Microsoft\VisualStudio[vs_version]en in het register HKCU\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio[vs_version]

Het moet alle dingen instellen naar de beginstaat. Als het niet zal werken, zijn er dus extra hulpmiddelen om te onderzoeken. Download Proces Explorer en eenmaal IDE bevriest, start de procesverkenner, zoek het Devenv-proces, dubbelklik erop en ga naar het tabblad Threads. Controleer, welke draad de grootste schakelaar Delta heeft in het geval van de Freeze, dubbelklik erop en neemt u de naam (of offset) van de bovenste functie. Het geeft extra informatie waar het probleem mogelijk is.

Bovendien helpt het om visuele studio te repareren in de wizard “Toevoegen of verwijderen” in het bedieningspaneel.


Antwoord 2, Autoriteit 7%

Had dit probleem in 2017. Ik heb vs 2017 als beheerder en het werkte.


Antwoord 3

Ik ben dit tegengekomen in VS 2017 (15.8). Upgrade naar de nieuwste versie (15.9 op dat moment) opgelost het probleem.


Antwoord 4

vs lijkt veel achter de schermen te doen en projectspecifieke bestanden in app-gegevens te plaatsen en die waar anders weet. Ik had deze ervaring: ik had een project met twee sets identieke code in twee verschillende mappen: één voor productie, een voor ontwikkeling. Het ontwikkelingsproject begon op debug te hangen, de productie niet. Geprobeerd allerlei instellingen en het verwijderen van .Suo-bestanden, maar geen hulp. Dus ik heb de map hernoemd die de ontwikkelingsversie in en Presto was, alles werkte zonder te hangen.


Antwoord 5

In mijn specifieke geval probeerde ik veel andere antwoorden zonder geluk. Het bleek dat een oproep hieraan de debugger hing:

Log4NetExtensions.AssertFail("Error");

Ik heb het erin geslaagd om het te verkleinen tot deze regel van code door het venster van het threads onder de [ Debug > Windows > Threads ]en klik op de huidige thread om naar de regel van code te bladeren waar het aan hangt.

Other episodes