SVN (Subversion) Probleem “Bestand is gepland voor toevoeging, maar ontbreekt” – Versies gebruiken

Ik gebruik Versions for SVN.

Ik probeer te committen en krijg dit bericht:

Bevestigen mislukt (details volgen):
‘/Users/mike/Sites/mysite.com/astss-cvsdude/Trunk/cart/flashfile.swf’
is gepland voor toevoeging, maar is
ontbreekt

Ik veronderstel dat dit komt omdat ik bestanden aan de repo had toegevoegd en ze vervolgens via het bestandssysteem had verwijderd.

Ik zou graag willen dat het mijn wijziging noteert en de wijziging toepast op de repo.

Hoe kan ik dit omzeilen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik weet niet zeker wat je probeert te doen: als je het bestand hebt toegevoegd via

svn add myfile

je hebt svn alleen verteld om dit bestand in je repository te plaatsen wanneer je je volgende commit doet. Er is geen verandering in de repository voordat je een

. typt

svn commit

Als je het bestand verwijdert vóór de vastlegging, heeft svnhet in zijn records (omdat je het hebt toegevoegd) maar kan het niet naar de repository sturen omdat het bestand niet meer bestaat.

Dus je wilt ofwel het bestand in de repository opslaan en het dan uit je werkkopie verwijderen: Probeer in dit geval je bestand terug te krijgen (uit de prullenbak?), voer de commit uit en verwijder het bestand daarna via

svn delete myfile
svn commit

Als u de addongedaan wilt maken en het bestand gewoon weg wilt gooien, kunt u naar een

svn revert myfile

die svnvertelt (in dit geval) om de add-operatie ongedaan te maken.

BEWERKEN

Sorry, ik wist niet dat je de GUI-client “Versions” voor Max OSX gebruikt. Dus probeer ofwel terug te keren naar de bevattende map met behulp van de GUI of spring in het koude water en start je verborgen Mac-opdrachtshell 🙂 (het heet “Terminal” in de Duitse OSX, geen idee hoe je het in het Engels moet oproepen versie…)


Antwoord 2, autoriteit 20%

Ik had hetzelfde probleem met versies die hetzelfde bericht weergeven. Ik klikte gewoon met de rechtermuisknop op de aanstootgevende bestanden en selecteerde ‘Terugzetten…’ in het rechtsklikmenu en alles was goed.

In principe denkt Versions (eigenlijk Subversion) dat je het bestand nog steeds wilt toevoegen, maar het kan het niet vinden omdat je het in het bestandssysteem hebt verwijderd. De optie Terugzetten vertelt Subversion om te vergeten het toe te voegen.


Antwoord 3, autoriteit 7%

Een bestand toevoegen en vervolgens verwijderen is het soort bewerking dat als een fout wordt beschouwd – en dat zegt SVN tegen je. Je hebt het verteld om wat bestandsgegevens te verwachten en het dan niet te verstrekken wanneer je het vastlegt, de rode lampjes knipperen en de sirenes gaan af!

Het antwoord is om je toevoeging ongedaan te maken, of het bestand vast te leggen en dan ‘svn rm’ te gebruiken om het uit het bestandssysteem en de repo te verwijderen.


Antwoord 4, autoriteit 2%

Ditloste mijn soortgelijk probleem op. Ik gebruikte het om de wijzigingen ongedaan te maken, daarna voegde ik alles toe en maakte ik wijzigingen in de terminal met

svn add folder_path/*
svn commit -m "message"

Antwoord 5, autoriteit 2%

Vermijd het gebruik van Xcode om bestanden in een mapverwijzing te hernoemen. Als je een bestand hernoemt met Xcode, wordt het gemarkeerd voor vastlegging. Als je het later vóór de commit verwijdert, krijg je deze fout.


Antwoord 6

Ik heb zojuist het bestand verwijderd vanuit VS en vervolgens vanuit ‘Repository Explorer’ heb ik het bestand naar de werkkopie gekopieerd.


Antwoord 7

Als je TortoiseSVN gebruikt…

Vanuit je vastleggingsvenster in het gedeelte ‘Gemaakte wijzigingen’ kun je alle aanstootgevende bestanden selecteren, vervolgens met de rechtermuisknop klikken en verwijderen selecteren. Voltooi de vastlegging en de bestanden worden verwijderd uit de geplande toevoegingen.

Other episodes