Hoe installeer ik gcc op cygwin?

Ik heb het gcc- of het g++-commando niet op mijn pad nadat ik cygwin heb geïnstalleerd. Welke pakketten moet ik installeren om deze opdracht te krijgen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

$ cygcheck -p bin/gcc
Found 8 matches for bin/gcc
gcc-core-6.4.0-1 - gcc-core: GNU Compiler Collection (C, OpenMP)
gcc-core-6.4.0-2 - gcc-core: GNU Compiler Collection (C, OpenMP)
gcc-core-6.4.0-3 - gcc-core: GNU Compiler Collection (C, OpenMP)
...

je moet dus het gcc-core pakket installeren.

https://cygwin.com/packages/x86_64/gcc-core/


Antwoord 2, autoriteit 100%

Ok.

  • Je moet het installatieprogramma van cygwin setup-x86_64.exe starten (als je het van je computer hebt verwijderd, download het dan gewoon van https://cygwin.com/install.html).
  • In het Cygwin Setup-dialoogvenster drukt u gewoon op Volgende en nogmaals op Volgende. In het dialoogvenster “Cygwin Setup – Kies installatiemap” moet u de hoofdmap selecteren waarin CygWin is geïnstalleerd & druk op Volgende, en nog een keer, en nog een keer & weer.
  • U ziet het dialoogvenster “Cygwin Setup – Select Package”, in de “View” combobox moet u “Full” selecteren en in de “Search” bewerking moet u “gcc” invoeren. Verder in de onderstaande lijst in de kolom “Pakket” vindt u de rij “gcc-core” & verander de combobox in de kolom “Nieuw” van de waarde “Overslaan” naar de versie van gcc die je nodig hebt.
  • Druk verder op Volgende & ziet u het dialoogvenster “CygWin Setup – Wijzigingen bekijken en bevestigen”. In dit dialoogvenster kunnen naast gcc-core ook andere pakketten worden gepresenteerd, dit zijn enkele updates & je zou het zonder wijzigingen moeten laten (mijn eigen aanbeveling). Maar u moet er zeker van zijn dat gcc-core in de wijzigingslijst wordt weergegeven, dan drukt u gewoon op de knop Volgende & wacht op het einde van de installatie.
  • WINST

Dat is alles. Probeer bash of cmd & voer iets in als “gcc –version”. Deze instructie kan worden gebruikt voor de installatie van andere nuttige dingen van CygWin, bijvoorbeeld “make”.
Veel succes!


Antwoord 3, autoriteit 12%

Open configuratie.

Selecteer categorie.

Open de sectie Ontwikkelen.

Installeer het pakket cygwin-devel

Other episodes