Een Windows Automation Scripting Language kiezen. AutoIt vs Autohotkey

Ik moet een scriptaal van Windows Automation kiezen. Welke raad je aan; autoit , Autohotkey , of een andere?

Ik heb “een automatisch / autohotkey vergelijking “. Interessante geschiedenis, maar zonder aanbeveling. Zoeken op Google Bladeren rond 312k hits voor AutoHotkey Windowsvs 482k voor AutoIt Windows. Op Stack & Nbsp; Overloop Er zijn 15 vragen getagged autoit vs 18 autohotkey .

Ik ben geïnteresseerd in uw mening als programmeurs. Welke denkt u gemakkelijker te gebruiken, meer inzetbaar en krachtiger in termen van functionaliteit? Ik heb autohotkey al gebruikt voor persoonlijk gebruik, dus mijn eerste voorkeur is hiervoor.


Antwoord 1, Autoriteit 100%

 • Ik denk dat de GUI-implementatie van AutoHotkey gemakkelijker te gebruiken is zoals veel van zijn opdrachten.
 • Autohotkey (niet langer onderhouden) heeft 3 vorken:
  • AutoHotkey v1.1. * (eerder bekend als AutoHotkey_L) heeft com, Unicode-ondersteuning, objectgeoriënteerde -achtige syntaxis, arrays en meer.
  • AutohotKeyce werkt op Windows Mobile PDA’s en smartphones (onvoltooid, niet langer onderhouden).
  • Ironahk, een .NET-versie van AutoHotkey (onvoltooid, niet langer onderhouden).
 • Autohotkey bevat een DLL-bestand dat u vanuit andere programmeertalen kunt bellen (dus AutoIt).
 • Autohotkey is open source, AutoIt is dat niet.
 • U moet op de Site AutoHotkey Site doorzoeken om alle tools samen te zetten. AutoIt doet het beter bij verpakking alles in zijn eerste download.

Mijn stem is voor AutoHotkey (AHK).


Antwoord 2, Autoriteit 53%

Ik heb allebei veel gebruikt.

Autohotkey is erg goed in het beheren van sneltoetsen en eenvoudige GUI-automatisering. Het is syntaxis is vreselijk en het is niet bedoeld voor grotere toepassingen.

AutoIt heeft bijna elke functie Autohotkey en nog veel meer. COM-automatiseringsteun, arrays en een vrij mooie UDF (door de gebruiker gedefinieerde functies). Het is moeilijker om complexe sneltoetsen in AutoIt te bouwen.


Antwoord 3, Autoriteit 19%

Ik gebruik beide, afhankelijk van de situatie. AutoHotkey is leuk voor Quick Keystroke Macro’s en AutoIt heeft een veel breder scala aan automatiseringsfunctionaliteit en door de gebruiker gedefinieerde functies (UDF’s), waardoor een reeks nuttige dingen zoals XML- en database-interactie mogelijk is. Wanneer automatisering veel GUI-interactie vereist, gebruik ik AutoIt.


Antwoord 4, Autoriteit 19%

Ik heb automatisch gebruikt voordat Autohotkey is gemaakt (toen het een syntaxis had geërfd van BAT-bestanden). Ik heb niet genoeg ervaring met de huidige autoit om een ​​juiste vergelijking te maken. Het heeft een vrij gewone syntaxis, terwijl de syntaxis van autohotkey (hoewel sterk verbeterd uit de oorspronkelijke stijl) vreemd lijkt. Mensen die nooit hebben gecodeerd voordat we daadwerkelijk van deze syntaxis houden!

Ik heb aarzelde, lees tal van vergelijkingen en koos uiteindelijk AutoHotkey, ondanks de syntaxis. Mede vanwege het superieure sneltoetsbeheer, deels omdat het open source was. De auteur was actief (hij stopte, maar er zijn alternatieve takken nu) en open voor suggesties. Ik heb een prototype van reguliere expression-ondersteuning weergegeven met behulp van een pcre dll. Hij integreerde de concepten en duwde ze verder dan (reguliere expressie-ondersteuning in de detectie van het vensternaam).

Documentatie is uitstekend, gedetailleerd en vol met voorbeelden met een uitgebreide index. De gemeenschap is erg actief en behulpzaam. Het binair is compact en u kunt een stand-alone exe-bestand maken met uw scripts. Het heeft ook GUI-ondersteuning (goed voor snelle eenvoudige dialoogvenster).

Ik zal niet zeggen dat er een beter is, de keuze is vooral een kwestie van smaak, gevoel en behoeften.


Antwoord 5, autoriteit 19%

AutoIt is een geweldige tool en het verleidelijke gebruiksgemak en de immense bibliotheek met UDF’s, gekoppeld aan een onverslaanbaar helpbestand, is moeilijk te vergelijken.

Ik heb AutoHotkey geprobeerd, maar het onhandige gevoel en de sjofele syntaxis hebben me afgeschrikt. Waarom genoegen nemen met de lelijke zus als je de prinses zelf kunt eten en drinken. AutoIt 100%.


Antwoord 6, autoriteit 13%

Ik werkte met AutoHotkey en vond de taal moeilijk. Ik veronderstel dat het een verworven smaak is of dat sommige mensen er affiniteit mee hebben. Ik was al heel lang een Perfect Keyboard-gebruiker, maar ben nu een grote fan van AutoIt.

Hoewel het Basic-achtig is, kan ik nog steeds “C”-achtige programma’s schrijven, wat voor mij het meest comfortabel is.
En de bibliotheken voor AutoIt, wat een tijdsbesparing. De bibliotheek voor IE heeft bijvoorbeeld veel geweldige en handige functies.
Goede IDE en actieve gebruikersgemeenschap.

Mijn stem is met AutoIt.


Antwoord 7, autoriteit 8%

Ik ben zeer tevreden over AutoIt. De taal is een gemakkelijke smaak van Basic. Ze bevatten geweldige helpbestanden, een scriptcompiler, een editor die niet alleen de syntaxis begrijpt, maar ook F1ondersteunt voor hulp, enz. Ze hebben veel codevoorbeelden.

Ik heb geen ervaring uit de eerste hand met AutoHotKey – ik weet nog dat ik het overwogen heb, maar ik heb nooit meer achterom gekeken sinds ik AutoIt gebruik.

Other episodes