Welk bestand gebruikt .MD-extensie en hoe moet ik ze bewerken?

op github, verschillende projecten hebben README.mdbestanden. Het lijkt een eenvoudig formaatbestand om tekst en foto’s uit te drukken.

Ik denk dat er ergens een editor of syntaxis uitleg is.

Waar kan ik een inleiding vinden op .md-bestanden?


Antwoord 1, Autoriteit 100%

Markdown is een bestandsformaat voor vlakte tekst. De extensies .mdEN .markdownzijn slechts tekstbestanden geschreven in Markdown syntaxis. Als u een README.mdin uw REPO hebt, toont GitHub de inhoud op de startpagina van uw repo. Lees de documentatie:

U kunt de README.md-bestand in GitHub zelf bewerken. Klik op ReadMe.md, u vindt een knop Bewerken. U kunt een voorbeeld van uw wijzigingen bekijken en deze zelfs vanaf daar plegen.

Aangezien het een tekstbestand is, kan Notepad of Kladblok ++ (Windows), Textredit (Mac) of een andere teksteditor worden gebruikt om het te bewerken en aan te passen. Gespecialiseerde editors bestaan ​​die de marketing automatisch ontleden terwijl u deze typt en een voorbeeld genereert, terwijl anderen verschillende syntaxiskleuring en decoraties toepassen op de weergegeven tekst. In beide gevallen is het opgeslagen bestand nog steeds een leesbaar tekstbestand.

Als je een md-bestand met preview wilt maken en als je liever geen speciale editors installeert, kun je online editors gebruiken zoals dillinger.ioen stackedit.io. Ze bieden live preview. U kunt uw bestanden ook exporteren naar Google Driveof Dropbox.


Antwoord 2, autoriteit 11%

Als u op zoek bent naar een editor, raad ik u aan http://dillinger.io/te gebruiken. Het is een eenvoudige browsergebaseerde teksteditor die Markdown in een oogwenk kan weergeven.

Als u echter de voorkeur geeft aan een app en u gebruikt OS X, kunt u Mouproberen. Het is best goed en staat vol met voorbeelden.


Antwoord 3, autoriteit 6%

Github’s Atom-teksteditorheeft een live-preview-modusvoor markdown-bestanden.

De sneltoets is CTRL+SHIFT+M.

Het kan worden geactiveerd vanuit de editor met behulp van de CTRL+SHIFT+M-toetsbinding en is momenteel ingeschakeld voor .markdown, .md, .mkd, .mkdownen .ronbestanden.


Antwoord 4, autoriteit 5%

Microsoft’s Visual Studio Code-teksteditor heeft ingebouwde ondersteuning voor .md-bestanden die zijn geschreven in de markdown-syntaxis.

De syntaxis heeft automatisch een kleurcode in het .md-bestand, en een voorbeeldvenster van de gerenderde markdown kan worden bekeken door op Shift+Ctrl+V(Windows) of Shift+Cmd+V(Mac).

Als u ze naast elkaar wilt zien, sleept u het voorbeeldtabblad naar de rechterkant van de editor of gebruikt u Ctrl+K V(Windows) of Cmd+K V(Mac) in plaats daarvan.

VS Code gebruikt de gemarkeerde bibliotheekvoor het parseren en heeft Github Flavored Markdown-ondersteuning standaard ingeschakeld, maar het zal de Github Emoji niet inline weergeven zoals Github’s Atom-teksteditorwel.

Voor ondersteuning van VS Code zijn er ook verschillende markdown-plug-ins beschikbaar voor uitgebreide functionaliteit.


Antwoord 5, autoriteit 2%

Extensie ‘.md‘ verwijst naar Markdown-bestanden.

Als je geen app wilt installeren om ze in die indeling te lezen,
je kunt gewoon TextEditof Xcodezelf gebruiken om het op Mac te openen.

Op elk ander besturingssysteem zou je het moeten kunnen openen met elke teksteditor, maar zoals verwacht zul je het niet zien in de Markdown-indeling.


Antwoord 6, autoriteit 2%

Ja, gewoon GitHub-gearomatiseerde Markdown. Door een README-bestand in uw repository op te nemen, kunnen anderen snel bepalen waar het over gaat en hoe het te installeren. Erg handig om in je repo’s op te nemen.


Antwoord 7

Stack Editis een online markdown-editor met de mogelijkheid om op te slaan in Google Drive en DropBox.


Antwoord 8

Markdown is slechts een tekstbestand dat optioneel de extensie .mdof .markdownheeft. Het kan worden omgezet naar HTML. Om de syntaxis van Markdown te kennen, ga naar

GitHub-gearomatiseerde markdown.

Je kunt elke teksteditor gebruiken voor markdown. Als u een sublime text-gebruiker bent, kunt u de plug-in Markdown Previewbekijken, die de weergegeven inhoud van de prijsverlaging in de browser weergeeft en wordt bijgewerkt wanneer u het prijsverlagingsbestand wijzigt.

Een deel van de online prijsverlagingseditor


Antwoord 9

BBEditgeeft MD ook weer op de mac.

en hier is een quicklook-plug-inom ze weer te geven wanneer je een voorbeeld ervan bekijkt.


Antwoord 10

Ik stel voor StackEdit. Het is een eenvoudige WISIWIG-editor. U kunt zowel de editor als de markdown-syntaxis gebruiken. Er is daar een snelle syntaxis voor markdown-help. Ongedaan maken/opnieuw doen, opmerkingen, GoogleDrive, Dropbox-interconnectie.


Antwoord 11

markable.inis een erg leuke online tool voor het bewerken van Markdown-syntaxis


Antwoord 12

Er is een voortdurende inspanning om Markdown te standaardiseren en vanaf nu is dit waarschijnlijk de beste plek om meer te weten te komen over markdown:

http://standardmarkdown.com/


Antwoord 13

Als u MD-bestanden maakt voor uw .NET-oplossingen Ik beveel de visuele studio 2015 extensie Markdown Editor Omdat het een voorbeeldpaneel heeft, zodat u uw wijzigingen in realtime kunt zien.

Bewerken : dit zou nu nu moeten werken met Visual Studio 2017.


Antwoord 14

Het eenvoudigste ding om te doen, als u geen lezer hebt, moet u het MD-bestand openen met een teksteditor en vervolgens het MD-bestand schrijft als een HTML-bestand en vervolgens dubbelklikken om deze te bekijken met de browser.


Antwoord 15

De .md staat voor markdown-tekst. Kortom, het is gewoon een ander type tekstbestand, zoals .txt

Ik gebruik Notepad ++ voor het lezen en bewerken van deze


Antwoord 16

A .mdBestand staat voor een TARMDOD-bestandsextensie. Een populaire app voor het bewerken van deze bestanden is typorea

Other episodes