Prestatietips om Visual Studio 2010 sneller te maken?

Ik weet niet of iemand anders een probleem heeft gehad met de prestaties van Visual Studio 2010, maar ik sluit het dagelijks en heropen het, en na een uur begint het echt vast te lopen en kan het niet eens meer bijbenen met mijn typen. Is er een voor de hand liggende instelling die ik mis die zou helpen om het te versnellen?

Ik gebruik ook ReSharper, maar zelfs als ik dat verwijder, verhoogt het de snelheid slechts marginaal.

Sinds een paar mensen om mijn machinespecificaties hebben gevraagd:

Intel Q9550 @ 2.83 GHz
4 Cores
8GB Physical RAM
2x 60GB SSD in RAID0 combination for solution/project
VS2010 RTM Ultimate
Windows Server 2008 x64 R2 (Performance set for Applications)

Hoewel het triest is om te horen dat het antwoord “snellere hardware kopen” is, terwijl mijn hardware eigenlijk best goed is.

EDIT: inclusief een link naar de Visual Studio Performance Diagnosetoolvoorgesteld door TimothyP


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik raad u aan om enkele hotfixes te installeren van http://connect.microsoft.com/VisualStudio/Downloads . Ik had eerder ook ernstige prestatieproblemen en zag berichten als “onvoldoende geheugen” tijdens Cut & Plak bewerkingen. Dit probleem en enkele andere (inclusief verschillende geheugenlekproblemen) zijn al opgelost. Na het installeren van enkele hotfixes van http://connect.microsoft.com/VisualStudio/Downloadsde prestaties van Visual Studio op mijn computer is veel beter.


Antwoord 2, autoriteit 86%

Hier mijn eigen antwoord toevoegen. Ik dacht echt niet dat ReSharper zoveel deed. Na elke optie geprobeerd te hebben en slechts één project te laden, bleef het nog steeds achter, zelfs door simpelweg 2 regels samen te voegen (een paar backspace-persen).

Ik heb ReSharper verwijderd en samen met alle andere aanpassingen die ik heb gedaan, is het ding razendsnel.


Antwoord 3, autoriteit 86%

Eén opmerking over RAID0 SSD’s. U moet ervoor zorgen dat uw RAID-controller (en stuurprogramma!) TRIM ondersteunt voor RAID-SSD’s. De meeste RAID-controllers – vooral de Intel chipsetcontrollers – doen dit NIET. Het gevolg is dat de I/O-prestaties snel sterk afnemen in op SSD gebaseerde RAID-arrays.

Windows 7 en Windows 2008R2 ondersteunen het TRIM-commando – wanneer uw controller en stuurprogramma het implementeren.

Er is veel over dit onderwerp te vinden op sites als tomshardware.com of anandtech.com. Als al het andere faalt, kunt u overwegen SSD’s te gebruiken in niet-RAID, of SSD voor OS en normale, grote HD voor databases enz. U kunt ook uw specifieke SSD’s opzoeken op een van de bovengenoemde sites; prestaties variëren veel meer dan je zou denken.


Antwoord 4, autoriteit 71%

Probeer IntelliTrace uit te schakelen. Ik heb talloze problemen gehad met betrekking tot traagheid en instabiliteit vanwege deze functie (het kan aan mij liggen). De instelling is onder Tools > Opties > IntelliTrace > IntelliTrace inschakelen.


Antwoord 5, autoriteit 57%

Natuurlijk is RAM altijd erg belangrijk voor een grote ontwikkelomgeving zoals Visual Studio, vooral de 2010-versie en vooral als je de Ultimate-editie gebruikt die redelijk geheugenintensieve functies bevat als IntelliTraceen de Architectuur- en modelleringsdiagrammen.

Echter, een van de belangrijkste dingen die vaak over het hoofd wordt gezien, maar een groot verschil kan maken voor de algehele prestaties van Visual Studio, is de snelheidvan de harde schijf.

Scott Guthrie (Microsoft’s Corporate Vice President van het .NET Developer Platform) schreef een zeer interessant artikel over precies dit onderwerp.

Het is een paar jaar oud en werd geschreven rond de tijd van Visual Studio 2005, maar het is vandaag de dag nog steeds erg relevant sinds de manierwaarop Visual Studio blijft werken (met name de manier waarop de compilers werk) is in die tijd niet zo veel veranderd.

Scott schrijft:

Mensen vragen me vaak op conferenties om:
Aanbevelingen voor pc-hardware.
Specifiek – “welk type machine”
raad je me aan om te doen?
ontwikkeling met Visual Studio?”
en/of “uw laptop lijkt erg snel,
welk type is het?”

Enkele van mijn aanbevelingen hierover
onderwerp zijn vrij standaard en voor de hand liggend:
Idealiter wil je een duelkern of
betere cpu. Ik raad ook altijd aan
minimaal 2 GB of meer RAM krijgen.

De aanbeveling die ik zo vaak doe
lijkt mensen een beetje voorbij te gaan
verrassing is om ervoor te zorgen dat je altijd
krijg de snelst mogelijke harde schijf
bij aankoop van een nieuwe machine – en waar
noodzakelijke afweging inkoop
extra CPU-processorsnelheid in
voorstander van investeren in een snellere schijf
in plaats daarvan.

Ook:

Waarom is de snelheid van de harde schijf belangrijk?

Multi-core CPU’s op machines zijn de afgelopen jaren zo snel geworden dat u in de meeste >veelvoorkomende toepassingsscenario’s meestal niet de beschikbare processor>capaciteit in uw machine blokkeert.

Waar je veel meer kans op hebt, is de Seek- en I/O-snelheidscapaciteit waarmee >je computer toegang krijgt tot je harde schijf. Als u een toepassing gebruikt die >veel bestanden moet lezen/schrijven, is het niet ongebruikelijk dat uw CPU-processorgebruik >erg laag is – aangezien de toepassing het grootste deel van zijn tijd kan besteden aan wachten op > de schijfbewerkingen om te voltooien.

Als je met Visual Studio aan het ontwikkelen bent, lees/schrijf je veel >bestanden en ben je veel tijd kwijt aan schijf-I/O-activiteiten. Grote projecten en >oplossingen kunnen honderden (of duizenden) bronbestanden bevatten (inclusief afbeeldingen, css, >pagina’s, gebruikerscontroles, enz.). Wanneer u een project opent, moet Visual Studio alle bronbestanden erin lezen en >parseren om intellisense te bieden. Wanneer u bent aangemeld bij >bronbeheer en een bestand uitcheckt, werkt u bestanden en tijdstempels op schijf bij. Wanneer >u een compilatie van een oplossing uitvoert, zal Visual Studio controleren op bijgewerkte assemblages van >meerdere schijfpadlocaties, meerdere nieuwe assemblages naar schijf wegschrijven wanneer de >compilatie is voltooid, evenals persistente .pdb debugger-symboolbestanden op schijf met hen (allemaal >als afzonderlijke bewerkingen voor het opslaan van bestanden). Wanneer u een debugger aan een proces koppelt (het standaard >gedrag wanneer u op F5 drukt om een ​​applicatie uit te voeren), moet Visual Studio vervolgens zoeken en >de debugger-symbolen van alle assemblages en DLL’s voor de applicatie laden om &gt in te stellen ;breekpunten.

Als je een trage harde schijf hebt, wordt Visual Studio uiteindelijk geblokkeerd terwijl het wacht op het >om deze lees-/schrijfbewerkingen te voltooien – wat je algehele >ontwikkelingservaring echt kan vertragen.

Je kunt het volledige artikel hier lezen:

Tip/Trick: Moeilijk Rijsnelheid en Visual Studio-prestaties


Antwoord 6, autoriteit 29%

Heeft u de Desktop Experience-component ingeschakeld in uw Server 2008 R2-installatie? In tegenstelling tot eerdere versies, maakt Visual Studio 2010 intensief gebruik van WPF en zijn prestaties profiteren enorm van hardwareversnelling. Door Desktop Experience in te schakelen, wordt Desktop Window Manager ingeschakeld, wat de algehele WPF-prestaties verbetert.

Om dezelfde reden moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste beschikbare videostuurprogramma’s gebruikt.


Antwoord 7, autoriteit 29%

Als u veel projecten gebruikt om samen te bouwen in uw oplossing, raad ik aan om NOT BUILD in te stellen in de configuratie van de projecteigenschappen. Dit is wat ik doe om de mijne te versnellen. Het is duidelijker in de Compile-tijd…


Antwoord 8, autoriteit 29%

Ik hou van de suggestie van upgrades als de machine duidelijk brandt. Mijn suggestie, indien mogelijk zou zijn om 2008 uit te proberen en te zien hoe het loopt. Ik had zelf verschillende problemen met 2010, en vooral het prestatieprobleem. Omwille van de productiviteit schakelde ik terug naar 2008.

Als u kunt bevestigen dat het probleem zich wel of niet voordoet in een oudere versie, kunnen we een beter idee hebben waar het probleem ligt.


Antwoord 9, autoriteit 29%

Het merk/de controller van uw SSD’s is belangrijker dan het feit dat het SSD’s zijn. Koop geen goedkope/budget SSD – je bent beter af met een goede platter drive. Geef uit aan de high-end SSD’s en u zult grote voordelen ervaren.


Antwoord 10, autoriteit 29%

Als u XAML aan het bewerken bent, kunt u gewoon de broncode-editor gebruiken in plaats van de XAML-editor. Het prestatieverschil is fenomenaal:

http://msdn.microsoft.com /nl-nl/bibliotheek/bb907321(v=vs.90).aspx

Het is vermeldenswaard dat als u de xaml-editor op enig moment opent, u Visual Studio opnieuw moet opstarten om de prestaties weer normaal te krijgen. Het is niet voldoende om de xaml-editor te sluiten.


Antwoord 11, autoriteit 14%

De enige manier om een ​​ssd op raid0 met trimondersteuning te krijgen, is met de nieuwe ocz revo 3, 1,5 GB lezen/1,25 GB schrijven. 3 (550 MB/s).


Antwoord 12

Zoals Matt al zei,
misschien wilt u meer RAM aan uw machine toevoegen,
maar als het echt “vastloopt” elke keer dat je het een uur open laat staan
wil je misschien contact opnemen met het VS-team (http://connect.microsoft.com),
dien een bugrapport in en voer de prestatiediagnosetools uit die ze u zullen sturen.

Die jongens hebben me in het verleden echt veel geholpen
en ik weet zeker dat ze bereid zijn je te helpen de echte reden achter de vertragingen op te sporen.

Afgezien daarvan kan ik je vertellen dat mijn belangrijkste ontwikkelmachine
heeft 8 Xeon-kernen en 12 GB RAM. Op die machine compileren grote oplossingen
in slechts een paar seconden, terwijl het tot een minuut kan duren om te compileren op mijn dual-core macbook.
Maar sinds de RTM-versie heb ik geen vertragingen meer ervaren zoals jij beschrijft.

Ik neem aan dat je hier de RTM-versie gebruikt,
kunt u ons de specificaties van uw machine geven? Hardware + software?

Het is erg moeilijk om u te helpen op basis van beperkte informatie.


Antwoord 13

Ik neem aan dat je C# gebruikt, maar als je C++ gebruikt, kun je misschien proberen Intellisense uit te schakelen? Ik dacht dat het in 2010 beter zou zijn, maar de vorige versies kregen altijd een snelheidsboost als ik Intellisense uitbrak.

Als het hetzelfde is als 2005, kunt u intellisense uitschakelen door feacp.dll te hernoemen in [vs root dir]\vc\vcpackages.

Other episodes