Krijg een “net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT”-fout bij sommige AJAX-aanroepen

Onlangs realiseerde ik me dat sommige adblocker-extensies (zoals adBlocker plus) sommige Ajax-oproepen blokkeren. Ik krijg die foutmelding op de console:

GET http://localhost/prj/conn.php?q=users/list/ net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT 

Waarom blokkeert het sommige Ajax-oproepen maar niet de andere en waardoor komt dat? Is er een andere oplossing dan de gebruiker te vertellen adblocker uit te schakelen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

AdBlockers hebben meestal enkele regels, d.w.z. ze matchen de URI’s met een bepaald type expressie (soms matchen ze ook de DOM met expressies, niet dat dit in dit geval van belang is).

Het hebben van regels en uitdrukkingen die slechts op een klein stukje tekst (de URI) werken, is vatbaar voor fout-positieven…

Naast het instrueren van uw gebruikers om hun extensies uit te schakelen (tenminste op uw site), kunt u ook de extensie verkrijgen en testen welke van de regels/expressies uw spullen blokkeerde, op voorwaarde dat de extensie daar voldoende details over geeft. Nadat u de boosdoener heeft geïdentificeerd, kunt u proberen de regel niet te activeren door verschillende URI’s te gebruiken, de regel als onjuist of te algemeen melden aan het team dat de regel heeft gemaakt, of beide.
Bekijk de documenten voor een bepaalde add-on over hoe u dat kunt doen.

AdBlock Plus heeft bijvoorbeeld een weergave Blokeerbare itemsdie alle geblokkeerde items op een pagina toont en de regels die de blokkering hebben geactiveerd. En die items bevatten ook XHR-verzoeken.


Antwoord 2, autoriteit 14%

Als uw URL woorden bevat zoals “advertentie”, “advertentie”, “dubbelklik”, “klik” of iets dergelijks…

Bijvoorbeeld:

  • GET googleads.g.doubleclick.net/pagead/id
  • static.doubleclick.net/instream/ad_status.js

… dan zal de ad-blocker het blokkeren.


Antwoord 3, Autoriteit 5%

Ik heb ontdekt dat als de bestandsnaam 300erin heeft, Adblock de pagina blokkeert en gooit een ERR_BLOCKED_BY_CLIENTfout.


Antwoord 4, Autoriteit 3%

privacybadger naar de lijst met potentiële oorzaken


Antwoord 5, Autoriteit 2%

Ik vind een zaak als uw URL het sleutelwoord banner bevat, zal het ook geblokkeerd.


Antwoord 6

Zoals het is geweest Uitgelegd hier , naast meerdere extensies die advertentie- of scriptblokkering uitvoeren, weet u zich misschien dat dit kan gebeuren door bestandsnamen zoals hieronder:

Met name in De Adblock Plus De tekenreeks “-300×600 ” veroorzaakt ervoor dat de resource niet wordt geladen
Err_blocked_by_client probleem.

Zoals getoond in de afbeelding, zijn sommige afbeeldingen geblokkeerd vanwege het ‘-300×600’-patroon in hun naam, dat specifieke tekstpatroon komt overeen met een expressielijstpatroon in het adblock plus .


Antwoord 7

In mijn geval is het niet de adblocker maar bitdefender anti-tracker. Schakel het uit dan jullie allemaal goed.


Antwoord 8

In mijn geval was het een Chrome-extensie en Firefox-add-on van Avira genaamd ‘Avira Browser Safety’. Ik had problemen met versie 1.7.4.
In mijn specifieke geval wilde ik inloggen op een website genaamd gliffy.comvoor het maken van diagrammen, maar na het inloggen kreeg ik een blanco bladzijde. Als je F12 (console) in Chrome gebruikt, kun je al deze ERR_BLOCKED_BY_CLIENT (en andere) fouten zien.


Antwoord 9

Opera Blocker en anderen controleren alle bestanden/urls in Netwerk. Vergelijkt vervolgens met de lijst. Het is EasyPrivacy en EasyList. Als uw bestand/url in ditis, wordt u verbannen. Veel succes.

Dus… ik vind FilterListsvoor alle addBlockers!

Other episodes