font-familie is overerven. Hoe de font-familie te achterhalen in het Chrome-ontwikkelaarsvenster?

In het ontwikkelaarsvenster van Chrome kan ik deze css-instellingen van een element zien.

Voor zover ik kan zien, is elke afzonderlijke waarde van font-familyovererven.

Hoe kan ik de werkelijke waarde van de lettertypefamilie vinden? En hoe kan ik de definitie van de waarde van de hoofdlettertypefamilie traceren die uit de overervingshiërarchie komt?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Developer Tools > Elements > Computed > Rendered Fonts

De afbeelding die je bij je vraag hebt gevoegd, toont het tabblad Style. Als u naar het volgende tabblad gaat, Computed, kunt u de gerenderde lettertypen controleren, die de daadwerkelijk weergegeven lettertypefamilie laten zien.

Elementen >Berekend >Weergegeven lettertypen”>


Antwoord 2, autoriteit 17%

De inheritwaarde, wanneer gebruikt, betekent dat de waarde van de eigenschap is ingesteld op de waarde van dezelfde eigenschap van het bovenliggende element. Voor het root-element (in HTML-documenten, voor het html-element) is er geen parent-element; de gehanteerde waarde is per definitie de beginwaarde van het onroerend goed. De initiële waarde wordt gedefinieerd voor elke eigenschap in CSS-specificaties.

De eigenschap font-familyis speciaal in die zin dat de initiële waarde niet vastligt in de specificatie, maar gedefinieerd is als browserafhankelijk. Dit betekent dat de standaardlettertypefamilie van de browser wordt gebruikt. Deze waarde kan door de gebruiker worden ingesteld.

Als er een continue keten van elementen is (in het gevoel van ouder-kindrelaties) van het root-element naar het huidige element, alles met font-familyingesteld op inheritOf niet in elk stijlblad ingesteld (dat ook overerving veroorzaakt), dan is het lettertype de browserinstelling.

Dit is echter nogal oninteressant. Als u helemaal geen lettertypen instelt, worden browsers-standaardwaarden gebruikt. Je echte probleem is misschien anders – je lijkt te kijken naar het deel van stijlbladen die een browser-stijlblad vormen. Er zijn waarschijnlijk andere, meer interessante stijlplaten die van invloed zijn op de situatie.


Antwoord 3, Autoriteit 7%

De standaardfont-familie van uw browser zal voor die zaak worden geërfd.

U kunt het standaard lettertype van de browser in Chrome bekijken:
Instellingen & GT; Web Content & GT; Pas Fonts aan …Antwoord 4, Autoriteit 2%

Ik denk dat op wil weten wat het lettertype dat op een webpagina wordt gebruikt, en hoopte dat informatie in het deelvenster ‘Inspecteer’ kan zijn.

Probeer het Whatfont Chrome-extensie toe te voegen.

Other episodes