Zijn er goede booleaanse vereenvoudigers voor uitdrukkingen?

Ik was oude code aan het herstructureren en kwam verschillende IF-voorwaarden tegen die veel te complex en te lang waren en ik weet zeker dat ze kunnen worden vereenvoudigd. Ik vermoed dat die omstandigheden zo zijn gegroeid door latere wijzigingen.

Hoe dan ook, ik vroeg me af of iemand van jullie een goede online vereenvoudiger weet die ik kan gebruiken. Ik ben niet geïnteresseerd in een specifieke taal, alleen een vereenvoudiging die bijvoorbeeld het volgende zou omvatten:

((A OF B) EN (!B EN C) OF C)

En geef me een vereenvoudigde versie van de uitdrukking, indien van toepassing.

Ik heb de andere soortgelijke vragen bekeken, maar geen enkele wijst me op een goede vereenvoudiging.

Bedankt.


Antwoord 1, autoriteit 100%

U kunt Wolfram Alpha proberen zoals in dit voorbeeld op basis van uw input:

http://www.wolframalpha.com/input/?i=((A%20OR%20B)%20AND%20(NOT%20B%20AND%20C)%20OR%20C )&t=crmtb01&f=rc


Antwoord 2, autoriteit 18%

Probeer Logic Friday 1Het bevat tools van de University of California (Espresso en misII) en maakt ze bruikbaar met een GUI. U kunt naar wens booleaanse vergelijkingen en waarheidstabellen invoeren. Het beschikt ook over een grafische ingang en uitgang voor een poortdiagram.

De minimalisatie kan op twee niveaus of op meerdere niveaus worden uitgevoerd. De vorm met twee niveaus levert een geminimaliseerde som van producten op. De vorm met meerdere niveaus creëert een circuit dat is samengesteld uit logische poorten. De typen poorten kunnen door de gebruiker worden beperkt.

Uw uitdrukking vereenvoudigt tot C.


Antwoord 3, autoriteit 8%

Ik vond dat de Boolean Expressed Reducer is veel gemakkelijker te gebruiken dan logica vrijdag. Bovendien heeft het geen installatie nodig en is multi-platform (Java).

Ook in logica vrijdag de uitdrukking A | Bretourneert slechts 3 inzendingen in de waarheidstabel; Ik verwachtte 4.

Other episodes