Xcode-beta kan niet worden geopend terwijl het wordt bijgewerkt

Ik gebruik Xcode beta 8.1 beta 2voor ontwikkeling.
Het werkte prima voor mij.
Maar plotseling sloot het en ik probeerde het te openen, waarna ik dit bericht kreeg:

Xcode-beta kan niet worden geopend terwijl het wordt bijgewerkt.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

Wanneer wordt het opgelost?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Open Activity Monitor (/Applications/Utilities/Activity Monitor.app), ga naar het CPU-tabblad en zoek naar storedownloadd. Als dat proces aanwezig is en je niets downloadt met de Mac App Store, kun je het uitschakelen.


Antwoord 2, autoriteit 6%

Heb hetzelfde probleem ondervonden en hier is de oplossing om Xcode te openen.

Ga naar de map Applicatie-> zoek Xcode-> Klik met de rechtermuisknop en selecteer “Pakketinhoud weergeven” -> Ga naar Inhoud-> MacOS-> Dubbelklik op Xcode(uitvoerbaar Unix-bestand).

Het werkte voor mij!


Antwoord 3, autoriteit 6%

probeerde de oplossing van @Rick niet te werken. Uiteindelijk heb ik mijn machine opnieuw opgestart, waardoor het verholpen was.


Antwoord 4

Volg de onderstaande stappen,

1. Open App Store app in you Mac
2. Select Updates tab
3. Look Xcode is in Pending section
4. Stop (Sometime start Update and then Stop)

Je kunt de app nu openen.

Opmerking: dat is niet alleen van toepassing op Xcode, maar ook voor elke app die niet wordt geopend vanwege een update.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 5

In mijn geval merkte ik dat deze waarschuwing wordt weergegeven wanneer er een doorlopende installatie in de AppStore is (het was itunes voor mij en Xcode 8.2.1).

Probeer het downloaden te annuleren of wacht tot het is voltooid. Dan is xcode weer beschikbaar om aan te werken.


Antwoord 6

Dit lijkt op een AppStore-bug.

Controleer de link voor de oplossing: https://apple.stackexchange.com/questions/126288/xcode-5-1-wont-launch-being-updated-but-already-installed


Antwoord 7

Heb je je systeem geüpdatet naar de nieuwste versie? Zo niet, doe dat dan alsjeblieft. Probeer dan XCode te openen. Ik denk dat het zal lukken met dit probleem. Anders moet u uw Xcode opnieuw installeren.


Antwoord 8

Ik had een tijdje hetzelfde probleem en het ENIGE dat voor mij werkte, was om XCode te verwijderen en opnieuw te downloaden.


Antwoord 9

Ik hoop dat dit iemand helpt met hetzelfde probleem als ik had.
Omdat mijn Mac bijna geen ruimte meer heeft, heb ik een aantal simulators verwijderd (van ~/Library/Developer/CoreSimulator/Devices/) die ik niet nodig heb/gebruik. Toen ik Xcode probeerde te starten na het opschonen, kreeg ik het probleem van OP.

Kan Xcode starten nadat het systeem opnieuw is opgestart. Dus probeer eerst het systeem opnieuw op te starten als dat niet werkt, probeer dan @Sazzad’s of geaccepteerde antwoord.


Antwoord 10

Open Launchpad, scrol naar XCode en als het de downloadvoortgang laat zien, wacht dan tot het is voltooid XCode-update downloaden

Other episodes