Welke taal gebruikt de extensie .pde?

Tijdens het zoeken naar een implementatie van de Barnsley’s Fern-fractal kwam ik een implementatie tegen met de extensie .pde. Welke programmeertaal gebruikt deze extensie?

Implementatiepagina


Antwoord 1, autoriteit 100%

Deze code is van Processing.org, een open source op Java gebaseerde IDE. Je kunt het vinden Processing.org. De Arduino IDE gebruikt deze extensie ook, hoewel ze op een hardwarebord draaien.

BEWERKEN– En ja, het is C-syntaxis, meestal gebruikt voor kunst- of live mediapresentaties.


Antwoord 2, autoriteit 48%

De .pde-bestandsextensie wordt gebruikt door de Verwerking, Bekabelingen de ArduinoIDE.

De verwerking is niet C-gebaseerd, maar eerder op Java gebaseerd en met een syntaxis die is afgeleid van Java. Het is een Java-framework dat kan worden gebruikt als een Java-bibliotheek. Het bevat een standaard-IDE die de extensie .pde gebruikt. Ik wilde alleen het antwoord van @kersny rechtzetten.

Bekabeling is een microcontroller die dezelfde IDE gebruikt. Arduino gebruikt een aangepaste versie, maar ook met .pde. De OpenProcessing-pagina waar u het vond, is een website om wat Verwerkingswerk tentoon te stellen.

Als u Java kent, zou het vrij eenvoudig moeten zijn om de verwerkingscode naar Java AWT te converteren.


Antwoord 3, autoriteit 14%

Slecht nieuws ben ik bang (of misschien goed nieuws?) : het is geen C-code, het is een voorbeeld van “Processing” – een open source-taal gericht op het programmeren van afbeeldingen. Kijk hier

Ziet er erg cool uit.


Antwoord 4, autoriteit 8%

pde is een extensie voor:

  • Verwerking: van Java afgeleide taal

  • Bedrading: C/C++ afgeleide taal (Bedrading is afgeleid van Processing)

  • Vroege versies van Arduino: afgeleid van C/C++ (Arduino IDE is afgeleid van bedrading)

Voor Arduino bijvoorbeeld voegt de IDE-preprocessor enkele #defines en enkele C/C++-bestanden toe voordat ze alles aan gcc geven.


Antwoord 5, autoriteit 2%

Softwaretoepassing geschreven met Arduino, een IDE die wordt gebruikt voor het maken van prototypes van elektronica; bevat broncode geschreven in de Arduino-programmeertaal; stelt ontwikkelaars in staat om de elektronica op een Arduino-printplaat te besturen.

Om conflicten met bestandsassociatie met de Processing-software te voorkomen, heeft Arduino de Sketch-bestandsextensie gewijzigd in .INO met versie 1.0. Daarom moet Arduino, hoewel Arduino nog steeds “.pde”-bestanden kan openen, in plaats daarvan de bestandsextensie “.ino” gebruiken.

Elk PDE-bestand wordt opgeslagen in zijn eigen map wanneer het wordt opgeslagen vanuit de Processing IDE. Het wordt opgeslagen met andere programma-items, zoals afbeeldingen. De projectmap en het voorvoegsel van de PDE-bestandsnaam hebben dezelfde naam. Wanneer het PDE-bestand wordt uitgevoerd, wordt het geopend in een Java-weergavevenster, dat het resulterende programma rendert en uitvoert.

Verwerking wordt vaak gebruikt in onderwijsomgevingen voor het aanleren van basisprogrammeervaardigheden in een visuele omgeving.

Other episodes