Welke poorten moeten open zijn voor TortoiseSVN om te authenticeren (tekst wissen) en vast te leggen?

Welke poorten moeten open zijn voor TortoiseSVN om te authenticeren (basis) om te kunnen committen? Ik weet dat het geen goede zaak is, maar ik geloof dat gebruikersnaam en wachtwoord nu duidelijk zijn.

Laat me beschrijven wat ik weet over het instellen en wat er lijkt te gebeuren.

Ik ben een contractant die een staat helpt bij het implementeren en wijzigen van een “voornamelijk” applicatie in het publieke domein. Er is een SVN-repository in een andere staat die de applicatie bevat, met alleen-lezen-rechten voor iedereen.

Om te kunnen werken aan de site die ik wil implementeren, moet ik een VPN-verbinding maken en vervolgens Remote Desktop Connectionom toegang te krijgen tot de machine waarop de implementatie zal plaatsvinden. Als ik op die machine ben, kan ik door de repository bladeren en alles exporteren of afrekenen. Wanneer ik probeer te committen, krijg ik een gebruikersnaam/wachtwoord-uitdaging, en het mislukt altijd.

Als ik bij mijn thuiscomputer ben, kan ik me committeren aan exact dezelfde repository en exact dezelfde plaats met exact dezelfde inloggegevens. Ik heb de repositorymanager gevraagd om te verifiëren dat de gebruikersnaam die ik gebruik alle benodigde rechten heeft om te committen, en ik ben er zeker van dat ik dat doe.

Dus hoewel ik een foutmelding krijg die iets beschrijft als “ongeldige inloggegevens”, denk ik dat de authenticatie wordt geblokkeerd. Ik probeer erachter te komen of een standaard SVN-installatie dezelfde luisterende SVN-poort zou gebruiken, of een andere voor authenticatie. Ik geloof niet dat de authenticatie versleuteld is.

Ik stel alle suggesties op prijs.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Wat is het eerste deel van je Subversion-repository-URL?

  • Als je URL er zo uitziet: http://subversion/repos/, dan ga je waarschijnlijk over poort 80.
  • Als je URL er zo uitziet: https://subversion/repos/, dan ga je waarschijnlijk over poort 443.
  • Als je URL er zo uitziet: svn://subversion/, dan ga je waarschijnlijk over poort 3690.
  • Als je URL er zo uitziet: svn+ssh://subversion/repos/, dan ga je waarschijnlijk over poort 22.
  • Als uw URL een poortnummer bevat zoals: http://subversion/repos:8080, gebruikt u die poort.

Ik kan de eerste vier niet garanderen, omdat het mogelijk is om alles opnieuw te configureren om verschillende poorten te gebruiken, of als je een of andere proxy gebruikt.

Als u een VPN gebruikt, moet u mogelijk uw VPN-client configureren om deze om te leiden naar de juiste poorten. Veel plaatsen configureren hun VPN’s niet correct om dit type proxying uit te voeren. Het is ofwel omdat ze een soort anaal vasthoudende IT-persoon hebben die overdreven veiligheidsbewust is, of omdat ze gewoon niet beter weten. Erger nog, ze geven je een client waar dit spul niet opnieuw kan worden geconfigureerd.

De enige manier om dat te omzeilen is om via de VPN in te loggen op een lokale machine en vervolgens alles vanaf dat systeem te doen.

Other episodes