Welk lettertype wordt gebruikt in MS-DOS?

Weet iemand welk lettertype de Windows-console/MS-DOS gebruikt?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Terminal


Antwoord 2, autoriteit 90%

Degene waarmee ik ben opgegroeid in de dagen van VGA heet “Codepagina 437”

De dichtstbijzijnde die ik heb gezien heet “Meer Perfecte DOS VGA”

Het kan hier worden gedownload:
http://laemeur.sdf.org/fonts/

Ik heb tot nu toe slechts één discrepantie gevonden: de ` is een beetje anders dan 437.


Antwoord 3, autoriteit 67%

MS-DOS en de Windows-terminal zijn twee verschillende dingen.

MS-DOS gebruikt het ROM-lettertype dat in uw hardware is ingebouwd: het lettertype is eigenlijk ingebouwd in een ROM-chip op de videokaart en maakt helemaal geen deel uit van het besturingssysteem. Die lettertypen zijn eigenlijk een set bitmapafbeeldingen en grafische kaarten zouden eigenlijk verschillende bitmaps gebruiken voor verschillende weergavemodi. Uw grafische kaart
kan die tekst weergeven, maar alleen als Windows niet actief is.

De Windows-terminal gebruikt elk lettertype dat u kiest. U kunt het standaardlettertype zien door een terminal te openen (opdrachtprompt) en naar de eigenschappen in het systeemmenu te kijken (het pictogram in de linkerbovenhoek van het venster.)

In oudere versies van Windows geloof ik dat dit standaard een bitmaplettertype met de naam “Terminal” was, maar dat lijkt te zijn veranderd, en in de huidige versie van Windows 10 is het standaard Courier New.

Het verschil is dat Terminal een rasterlettertype is en Courier New een TrueType-lettertype. Rasterlettertypen worden in feite opgeslagen als afzonderlijke pixels en kunnen niet effectief worden geschaald naar verschillende formaten. In plaats daarvan heeft het lettertype eigenlijk verschillende grootteversies in het lettertypebestand, en de dichtstbijzijnde versie wordt door het besturingssysteem gekozen wanneer een specifieke grootte wordt gevraagd. Extreem grote tekst is niet haalbaar, en ‘tussenin’-formaten moeten worden benaderd en zien er meestal blokkerig en lelijk uit.

Vectorlettertypen (inclusief PostScript-, TrueType- en OpenType-lettertypen) kunnen worden geschaald naar elk formaat zonder kwaliteitsverlies. Dit komt omdat het lettertype wordt opgeslagen als lijnen en krommen, in plaats van pixelgegevens.

Voor een TrueType-lettertype dat eruitziet als het oude VGA-lettertype, bekijk je het Old School Font Pack op https://int10h.org/oldschool-pc-fonts/readme/of http: //webdraft.hu/fonts/classic-console/

Ik ben een serieel/Telnet-terminalprogramma aan het schrijven en ik gebruik het Classic Console-lettertype hierboven om terug te keren naar die DOS-look uit de jaren 80. (Het programma zal uiteindelijk op volledig scherm draaien – geen menu’s of zelfs muiscursor. Het wordt een legitieme oude school.)

En voor de lol moet je het Glass VT220-lettertype eens bekijken: https://github. com/lalo/VT220-mod-font


Antwoord 4, autoriteit 25%

Het gebruikte lettertype is hierbijgevoegd
Het is een lettertype met een lage px


Antwoord 5

Verschillende versies (en landinstellingen) van MS-DOS gebruiken een ander lettertype. Controleer het in MS-DOS Eigenschappen.


Antwoord 6

MS-DOS-eigenschappen zeggen Raster Fonts. Er is ook nog een optie genaamd Lucida Console. Er is geen ander lettertype beschikbaar in Windows XP


Antwoord 7

Je zou je eigen lettertype voor MS DOS kunnen schrijven. Het was vrij eenvoudig. Ik heb er een gemaakt voor persoonlijk gebruik waardoor de karakters iets groter zijn in de “box”.

Other episodes