web.config ontbreekt bij het maken van ASP.NET Core Web App in VS 2017 RC?

Ik heb gemerkt dat bij het maken van een nieuwe ASP.NET Core Web App in Visual Studio 2017 RC, er geen web.config-bestand wordt gemaakt. Ik heb begrepen dat dit bestand belangrijke code bevat om IIS-integratie te vergemakkelijken, iets waar ik in geïnteresseerd ben, aangezien ik deze applicatie op IIS zou willen draaien.

Is dit een bug of heb ik een stap in het proces gemist?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Klik in Visual Studio 2017 met de rechtermuisknop in Project in Solution Explorer -> Voeg -> toe Nieuw item -> Zoek naar “config” -> Webconfiguratiebestand toevoegen. Dit zal web.config aan je project toevoegen met standaard dingen.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 2, autoriteit 51%

Voor Asp.Net Core 2.0, en u moet nog steeds web.config hebben, kunt u een sjabloon voor een webconfiguratie-item toevoegen.
U kunt dat gebruiken, zoals de maximale uploadlimiet voor bestanden wijzigen, enz.

Het web.config-bestand wordt gegenereerd wanneer u het project publiceert.


Antwoord 3, autoriteit 40%

In het ASP.NET Core 1.1-webproject dat is gemaakt door Visual Studio 2017, is er standaard geen web.config-bestand meer. Als u dat bestand nodig heeft, kunt u dat bestand zelf maken.
Bijvoorbeeld:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<configuration>
  <system.webServer>
  </system.webServer>
</configuration>

Antwoord 4, autoriteit 11%

Dit is geen direct antwoord op uw vraag, maar ik wil deze oplossing posten, aangezien deze gerelateerd is.

Vandaag ontdekte ik dat VS2017 weigerde mijn web-app te starten omdat het zei dat het geen web.config-bestand kon vinden.

De foutmelding toonde het pad waar het naar de web.configzocht, maar het was een map die nooit op mijn laptop had bestaan ​​(ik had de code ontvangen van een externe bedrijf). Erger nog, ons project bevatte niet eens een bestand web.config, dus de fout sloeg nergens op!!

Ik heb er eeuwen over gedaan om dit probleem te omzeilen, gerapporteerd door IIS Express met VS2017, en de oplossing was belachelijk:

Ik moest alleen het poortnummer verhogen waaronder mijn code draaide.

Dat is het.

Is dit een bug in IIS/VS2017? Ik weet het niet. Maar vanmorgen heb ik veel van mijn tijd verspild. En het hernoemen van de volgende map uit de weg, zoals gesuggereerd door andere StackOverflow-artikelen, hielp niet:

C:\Windows\System32\inetsrv\config

Nogmaals, excuses – dit is geen direct antwoord op de vraag, maar ik weet zeker dat ik niet de enige persoon zal zijn die op deze webpagina zal struikelen, na het ontvangen van deze bizarre “Can't find web.config“-fout, dus ik denk dat het isnuttig om hier te documenteren.


Antwoord 5

In ASP.Net core hebben we geen web.config, maar een app.config-bestand. In ASP.Net Core is de configuratie veel veranderd, nu worden pakketten beheerd via het Package.json-bestand.

Als u een app-gerelateerde configuratie moet opslaan, kunt u het appsetting.json-bestand gebruiken.

refereer: https: //zimmergren.net/using-appsettings-json-in plaats van web-config-in-net-core-projects/

Other episodes