Wat zijn de Tomcat-componenten? Wat is Catalina en Coyote?

Kan iemand

. beschrijven

  • Wat is een component in Tomcat en wat is de rol ervan in de Tomcat-server?

  • Wat is Coyote?

  • Wat is Catalina?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Catalinais de servletcontainer van Tomcat. Catalina implementeert de specificaties van Sun Microsystems voor servlet en JavaServer Pages (JSP). In Tomcat vertegenwoordigt een Realm-element een “database” van gebruikersnamen, wachtwoorden en rollen (vergelijkbaar met Unix-groepen) die aan die gebruikers zijn toegewezen. Dankzij verschillende implementaties van Realm kan Catalina worden geïntegreerd in omgevingen waar dergelijke authenticatie-informatie al wordt gemaakt en onderhouden, en die informatie vervolgens gebruiken om Container Managed Security te implementeren, zoals beschreven in de Servlet-specificatie

Coyoteis een Connector-component voor Tomcat die het HTTP 1.1-protocol als webserver ondersteunt. Hierdoor kan Catalina, nominaal een Java Servlet of JSP-container, ook fungeren als een gewone webserver die lokale bestanden als HTTP-documenten dient.

Coyoteluistert naar inkomende verbindingen met de server op een specifieke TCP-poort en stuurt het verzoek door naar de Tomcat Engine om het verzoek te verwerken en een antwoord terug te sturen naar de verzoekende client. Een andere Coyote Connector, Coyote JK, luistert op dezelfde manier, maar stuurt in plaats daarvan zijn verzoeken door naar een andere webserver, zoals Apache, met behulp van het JK-protocol. Dit biedt meestal betere prestaties.

Other episodes