Wat zijn de minimale marges die de meeste printers aankunnen?

Ik maak pdf’s aan de serverzijde met veel afbeeldingen, dus het maximaliseren van onroerend goed is een must, maar tegelijkertijd is het een must om ervoor te zorgen dat gebruikersprinters de krappe marges aankunnen.

Heeft iemand een idee welke veilige waarden ik kan gebruiken voor de marges bij het schrijven van de pdf’s. In het verleden heb ik werk- en thuisprinters gebruikt met marges van ongeveer een cm zonder problemen, maar dit kan ik natuurlijk niet als het defacto minimum beschouwen.

O, en ik wil niet dat de gebruiker de marge specificeert (50% luiheid, 50% wordt ingewikkeld.)

Ik heb gegoogled maar kon niets concreets vinden. (gemiddelde minimale marge afdrukken)


Antwoord 1, autoriteit 100%

Elke printer is anders, maar 0,25″ (6,35 mm) is een veilige gok.


Antwoord 2, autoriteit 54%

Voor elke PostScript-printer is een deel van het stuurprogramma een ASCII-bestand met de naam PostScript Printer Description(PPD). PPD’s worden ook gebruikt in het CUPS-afdruksysteem op Linux en Mac OS X, zelfs voor niet-PostScript-printers.

Elke PPD MOET, volgens de PPD-specificatie geschreven door Adobe, definities bevatten van een *ImageableArea(dat is een PPD zoekwoord) voor alle mediaformaten die het aankan. Die waarde wordt bijvoorbeeld gegeven als *ImageableArea Folio/8,25x13: "12 12 583 923"voor één printer in dit kantoor hier, en *ImageableArea Folio/8,25x13: "0 0 595 935"voor degene die in de volgende kamer zit.

Deze cijfers betekenen “Linkeronderhoek is op (12|12), rechterbovenhoek is op (583|923)”(waar deze cijfers worden gemeten in punten; 72pt == 1 inch). Zie je dat de eerste printer wel print met een marge van 1/6 inch? — Zie je ook dat de volgende zelfs randloos kan printen?

Wat u moet weten is dit: zelfs als de printer fysiek zeer kleine marges kan maken, als de PPD *ImageableAreais ingesteld op een grotere marge, worden de afdrukgegevens gegenereerd door het stuurprogramma en verzonden naar de printer wordt geknipt volgens de PPD-instelling — niet door de printer zelf.

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer modellen op de markt die inderdaad van rand tot rand kunnen printen. Dit geldt met name voor kantoorlaserprinters. (Weet niet wat apparaten voor thuisgebruik zijn.) Soms moet je die randloze modus inschakelen met een aparte schakelaar in de driverinstellingen, soms ook op het apparaat zelf (voorpaneel of webinterface).

Oudere modellen, bijvoorbeeld HP’s, definiëren hun marges vrij royaal in hun PPD’s, gewoon om aan de zogenaamde “veilige kant” te blijven. Heel vaak gebruikte HP 1/3, 1/2 inch of meer (zoals "24 24 588 768"voor Letter-formaat). Ik herinner me dat ik HP PPD’s had gehackt en ze had afgesteld op "6 6 606 786"(1/12 inch) voordat de fysieke grenzen van het apparaat in werking traden en een echt knippen van de pagina-afbeelding afdwongen.

Nu verschillen PCL- en andere taalprinters niet zo veel in hun margemogelijkheden van PostScript-modellen.

Maar als het gaat om het afdrukken van PDF-documenten, kunt u hier bijna altijd kiezen voor “afdrukken op maat”of iets dergelijks benoemde opties. Zelfs voor een bestand dat zelf geen marges gebruikt. Die “past”is wat de PDF-viewer van de driver leest, en de kijker schaalt de pagina vervolgens naar de *ImageableArea.


Antwoord 3, autoriteit 12%

Als algemene vuistregel gebruik ik marges van 1 cm bij het maken van pdf’s. Ik werk in de geospatiale industrie en maak pdf-kaarten die verwijzen naar een specifieke geografische schaal. Daarom heb ik niet de optie om ‘document aan te passen aan afdrukgebied’, omdat dit de referentieschaal onnauwkeurig zou maken. U moet zich ook realiseren dat wanneer u zich aanpast aan het afdrukbare gebied, u uw reeds bestaande marges binnen de marges van de printer aanpast, zodat u dubbele marges krijgt. Maak uw marges op maat en uw documenten worden perfect afgedrukt. Veel moderne printers kunnen printen met marges van minder dan 3 mm, dus 1 cm zou in het algemeen voldoende moeten zijn. Als het echter een opvallende taak is, vraag dan naar de specificaties van de printer waarmee u gaat afdrukken en zorg ervoor dat uw marges voldoende zijn. Het enige dat u nodig heeft, is het merk- en modelnummer en u kunt specificatiebladen vinden via een Google-zoekopdracht.


Antwoord 4

De marges variëren afhankelijk van de printer. In Windows GDI roep je de volgende functies aan om de ingebouwde marges, de “no-print zone” te krijgen:

GetDeviceCaps(hdc, PHYSICALWIDTH);
GetDeviceCaps(hdc, PHYSICALHEIGHT);
GetDeviceCaps(hdc, PHYSICALOFFSETX);
GetDeviceCaps(hdc, PHYSICALOFFSETY);

Afdrukken tot aan de rand wordt in de grafische industrie een ‘bleed’ genoemd. De enige laserprinter die ik ooit heb gekend die tot aan de rand kon printen, was de Xerox 9700: 120 ppm, $ 500K in 1980.


Antwoord 5

U hoeft de gebruikers niet de marge op uw website te laten specificeren – laat ze het op hun computer doen. Dialoogvensters voor afdrukken (tenminste Adobe en Preview) geven u de mogelijkheid om de uitvoer te schalen en te centreren op het afdrukbare gedeelte van de pagina:

Adobe

Voorbeeld

Natuurlijk veronderstelt dit dat je computervaardige gebruikers hebt, wat al dan niet het geval kan zijn.

Other episodes