Wat is phtml en wanneer moet ik een .phtml-extensie gebruiken in plaats van .php?

Ik vraag me af wat het verschil is tussen .phtml- en .php-bestanden, en wanneer ik de ene boven de andere moet gebruiken.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Er is meestal geen verschil wat betreft paginaweergave. Het is echter een enorme faciliteit voor ontwikkelaars wanneer uw webproject groter wordt.

Ik gebruik beide op deze manier:

  • .PHPPagina bevat geen weergavegerelateerde code
  • .PHTMLPagina bevat weinig (of geen) gegevenslogica en het grootste deel is presentatiegerelateerd

Antwoord 2, autoriteit 32%

.phtmlwas de standaard bestandsextensie voor PHP 2-programma’s. .php3nam het over van PHP 3. Toen PHP 4 uitkwam, schakelden ze over op een gewone .php.

De oudere bestandsextensies worden soms nog steeds gebruikt, maar komen niet zo vaak voor.


Antwoord 3, autoriteit 11%

Het is een ext-bestand dat sommige mensen een tijdje gebruikten om aan te geven dat het door PHP gegenereerde HTML was. Aangezien het voor servers als Apache niet uitmaakt wat je als ext-bestand gebruikt, zolang het maar ergens aan is toegewezen, kun je doorgaan en al je PHP-bestanden .jimyBobSmith noemen en het zou ze graag uitvoeren. PHTML was toevallig een trend die een tijdje aanhield.


Antwoord 4, autoriteit 5%

Om een voorbeeld te geven van wat Alex zei, als je bijvoorbeeld Magento gebruikt, zijn .phtml-bestanden alleen te vinden in het /design-gebied als sjabloonbestanden en bevatten ze zowel HTML- als PHP-regels. Ondertussen zijn de PHP-bestanden pure code en bevatten ze geen HTML-regels.


Antwoord 5, autoriteit 2%

.phtml-bestanden vertellen de webserver dat dit html-bestanden zijn met dynamische inhoud die door de server worden gegenereerd… net zoals .php-bestanden zich in een browser gedragen.
Bij productief gebruik zou u dus geen verschil moeten ervaren tussen .phtml- en .php-bestanden.


Antwoord 6

Je kunt elke extensie ter wereld kiezen als je Apache correct instelt.
Je zou .html kunnen gebruiken om PHP te doen als je het instelt in je Apache-configuratie.

Concluderend, extensie heeft niets te maken met de app of website zelf. Je kunt degene gebruiken die je wilt, maar normaal gesproken gebruik je .php (om het wiel niet opnieuw uit te vinden)

Maar in 2019 zou je routering moeten gebruiken en aan het eind de extensie vergeten.

Ik raad je aan om Laravel te gebruiken.

In antwoord op @KingCrunch: True, Apache gebruikt het standaard niet, maar je kunt het gemakkelijk gebruiken als je de configuratie wijzigt. Maar dit is niet aan te raden omdat iedereen weet dat het niet echt een optie is.

Ik zag al .html-bestanden die PHP uitvoerden met de html-extensie.

Other episodes