Wat is localhost 3000?

Ik ben nieuw in webontwikkeling. Als ik lees hoe ik een reactieproject moet instellen, zie ik localhost:3000. Ik heb ernaar gezocht, maar geen van de antwoorden beantwoordde wat localhost:3000 betekende.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Om je dit te laten begrijpen, moet je begrijpen dat je een webserver nodig hebt om de applicatie op het web te laten draaien. Dan zal het voor de meeste mensen beschikbaar zijn.

Maar die applicatie moet ergens worden ontwikkeld. In dit geval heeft u een lokale server nodig. Er zijn verschillende lokale serverinstanties zoals IIS, Wamp, Xampp en nodejs.

Als je aan de slag gaat met react, dan gebruik je waarschijnlijk react app development met zijn cli creat-react-appof kortweg CRA. Met deze structuur en configuratie van deze app wordt deze lokaal gehost op de node-server en op poort 3000.

Dus om je vraag te beantwoorden. localhostis het adres dat verwijst naar 0.0.0.0of 127.0.0en het koos de poort 3000die u kunt configureer het ook naar andere poorten.

Dus als je http://localhost:3000typt in de adresbalk van de browser, kun je de eerste pagina zien die vanuit je app wordt gehost. Je kunt het etc/hosts-bestand gebruiken voor een lokale naam, net als http://localhost:3000 to http://localapp.me.


Antwoord 2, autoriteit 100%

Localhost:3000 is het URL-adreswaarop uw web-app (tijdens ontwikkeling) toegankelijk is als u deze start (met een commando in de console, zoals bijvoorbeeld: npm start). Localhost betekent dat uw computerde app hosten nietbetekent dat deze toegankelijk is op andere computers.
3000 is de poort waarop uw web-app toegankelijk is, en het kan worden gewijzigd in elk 4-cijferig nummer van 1000 tot 9999, ik geloof. Het is zo gemaakt, zodat je meerdere apps tegelijkertijd kunt hosten als je wilt, op verschillende havens natuurlijk. De meeste productieomgevingen hebben standaard de poort ingesteld op 3000.


Antwoord 3, Autoriteit 80%

localhost 3000 is de standaardpoort die op uw computer wordt uitgevoerd voor de reageer-app. U kunt het op elk moment in het pakket wijzigen.json


Antwoord 4, Autoriteit 80%

Dus als analogie denk je dat je computer als thuis en havens kamercijfers zijn die je thuis hebt.

Dus uw react-app woont op 3000. Kamer Wanneer u NPM start

Other episodes