Wat is het verschil tussen SMS Push en WAP Push ?

De termen WAP Pushen SMS Pushlijken beide te worden gebruikt bij het pushen van berichten naar een mobiele applicatie om het downloaden van WAP-inhoud te activeren.

Verwijzen de termen naar hetzelfde mechanisme of hebben ze een andere betekenis?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Een SMS Push is een bericht om de terminal te vertellen de sessie te starten. Dit gebeurt omdat u geen IP-sessie kunt starten, simpelweg omdat u het IP-adres van de mobiele terminal niet kent. Meestal gebruikt om een ​​paar regels gegevens naar de eindontvanger te sturen, om informatie te verzenden of om gebeurtenissen te herinneren.

WAP Push is een SMS in de header waarvan een link naar een WAP-adres is opgenomen. Bij ontvangst van een WAP Push geeft de compatibele mobiele handset de gebruiker automatisch de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de WAP-inhoud op zijn handset. De WAP Push leidt de eindgebruiker naar een WAP-adres waar inhoud wordt opgeslagen, klaar om te bekijken of te downloaden naar de handset. Dit wap-adres kan een pagina of een WAP-site zijn.

De gebruiker kan “actie ondernemen” door een door de ontwikkelaar gedefinieerde softkey te gebruiken om een ​​applicatie onmiddellijk te activeren om een ​​specifieke taak uit te voeren, zoals het downloaden van een foto, het doen van een aankoop of het reageren op een marketingaanbieding.


Antwoord 2

SMS Push gebruikt SMS als provider, WAP gebruikt downloaden via WAP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes