Wat is het verschil tussen png8 en png24

Ik wil meer weten over het gebruik van png-bestanden. Er zijn twee formaten beschikbaar voor png-afbeeldingen; de ene is png8 en de andere is png24.

Ik zou graag willen weten dat als ik een van beide typen gebruik op mijn html-pagina, er een fout zal zijn? Of gaat het alleen om kwaliteit?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Er is maar één PNG-indeling, maar deze ondersteunt 5 kleurtypen.

PNG-8 verwijst naar een paletvariant, die slechts 256 kleuren ondersteunt, maar meestal kleiner is.png-8 kan een GIF-vervanging zijn.

PNG-24 verwijst naar een variant met ware kleuren, die meer kleuren ondersteunt, maar mogelijk groter is.png-24 kan worden gebruikt in plaats van JPEG, als beeldformaat zonder verlies nodig is.

Elke moderne webbrowser ondersteunt beide varianten.


Antwoord 2, autoriteit 33%

Van de Web Designer’s Guide to PNG Image Format

PNG-8 en PNG-24

Er zijn twee PNG-indelingen: PNG-8 en PNG-24. De nummers zijn steno
voor het zeggen van “8-bit PNG” of “24-bit PNG.” Om er niet te veel op in te gaan
technische details omdat het u als webdesigner waarschijnlijk niet kan schelen
8-bits PNG’s betekenen dat de afbeelding 8 bits per pixel is, terwijl 24-bits PNG’s
gemiddeld 24 bits per pixel.

Om het verschil in gewoon Engels samen te vatten: laten we zeggen dat PNG-24 kan
kan veel meer kleur aan en is goed voor complexe afbeeldingen met veel
kleur zoals foto’s (net als JPEG), terwijl PNG-8 meer is
geoptimaliseerd voor dingen met eenvoudige kleuren, zoals logo’s en gebruikers
interface-elementen zoals pictogrammen en knoppen.

Een ander verschil is dat PNG-24 native alfa ondersteunt
transparantie, wat goed is voor transparante achtergronden. Dit
verschil is niet 100% waar omdat Adobe-producten Opslaan voor web
commando staat PNG-8 toe met alfatransparantie.


Antwoord 3, autoriteit 19%

Je hebt twee vragen gesteld, één in de titel over het verschil tussen PNG8 en PNG24, waarop een paar antwoorden zijn gekomen, namelijk dat PNG24 8-bits rode, groene en blauwe kanalen heeft en PNG-8 een enkele 8-bits index in een palet. Natuurlijk heeft PNG24 meestal een grotere bestandsgrootte dan PNG8. Bovendien betekent PNG8 meestal dat het ondoorzichtig is of alleen binaire transparantie heeft (zoals GIF); het is zo gedefinieerd in ImageMagick/GraphicsMagick.

Dit is een antwoord op de andere: “Ik zou graag willen weten dat als ik een van beide typen in mijn html-pagina gebruik, er een fout zal zijn? Of is dit alleen een kwestie van kwaliteit?”

Je kunt beide typen op een HTML-pagina plaatsen en nee, dit zal geen fout veroorzaken; de bestanden moeten allemaal de extensie “.png” hebben en op die manier worden verwezen in uw HTML. Jaren geleden konden vroege versies van Internet Explorer PNG met een alfakanaal (PNG32) of geïndexeerde kleuren PNG met doorschijnende pixels niet goed verwerken, dus het was handig om dergelijke afbeeldingen om te zetten naar PNG8 (geïndexeerde kleur met binaire transparantie overgebracht via een PNG tRNS chunk) — maar gebruik nog steeds de .png
extensie, om er zeker van te zijn dat ze correct zouden worden weergegeven op IE. Ik denk dat PNG24 altijd in orde was in Internet Explorer omdat PNG24 ofwel ondoorzichtig is of GIF-achtige transparantie in één kleur heeft die wordt overgebracht via een PNG tRNS-brok.

De namen PNG8 en PNG24 worden niet genoemd in de PNG-specificatie, die ze gewoon allemaal “PNG” noemt. Andere namen, bedacht door anderen, zijn onder meer

  • PNG8 of PNG-8 (geïndexeerde kleur met 8-bits voorbeelden, betekent meestal ondoorzichtig of met GIF-achtige, binaire transparantie, maar bevat soms ook doorschijnendheid)
  • PNG24 of PNG-24 (RGB met 8-bits voorbeelden, kan GIF-achtige transparantie hebben via tRNS)
  • PNG32 (RGBA met 8-bits voorbeelden, ondoorzichtig, transparant of doorschijnend)
  • PNG48 (zoals PNG24 maar met 16-bits R,G,B-samples)
  • PNG64 (zoals PNG32 maar met 16-bits R,G,B,A-samples)

Er zijn veel meer mogelijke combinaties, waaronder grijswaarden met 1, 2, 4, 8 of 16-bits voorbeelden en geïndexeerde PNG met 1, 2 of 4-bits voorbeelden (en alle combinaties met transparante of doorschijnende pixels), maar die hebben geen speciale namen.


Antwoord 4, autoriteit 8%

Basisverschil: een 8-bits PNG bevat max. van 256 kleuren.png-24 is een verliesvrij formaat en kan tot 16 miljoen kleuren bevatten.

Invloeden:

  1. Als u een afbeelding met een ronde hoek gebruikt, kunnen randen zichtbaar zijn in png8-indeling.
  2. ie6 ondersteunt het png24-formaat niet.

Antwoord 5, autoriteit 4%

Het belangrijkste verschil is dat een 8-bits PNG een max. van 256 kleuren, zoals GIF’s.png-24 is een verliesvrij formaat en kan tot 16 miljoen kleuren bevatten.


Antwoord 6

Bij het maken van een afbeelding met een volledig transparante achtergrond in PNG-8, ziet de omtrek van de afbeelding er prominent uit met kleine witte stukjes. Maar in PNG-24 is de omtrek verdwenen en ziet er perfect uit. Transparantie in PNG-24 is groter en schoner dan PNG-8.

PNG-8 bevat 256 kleuren, terwijl PNG-24 16 miljoen kleuren bevat.

Bestandsgrootte is bijna het dubbele in PNG-24 dan in PNG-8.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 3 =

Other episodes