Wat is het verschil tussen M4A- en AAC-audiobestanden?

Is er een verschil tussen M4A-audiobestanden en AAC-audiobestanden of zijn ze precies?
hetzelfde, maar met een andere bestandsextensie?


Antwoord 1, autoriteit 100%

.m4a-bestanden bevatten doorgaans alleen audio en zijn geformatteerd als MPEG-4 Part 14-bestanden (.MP4-container).

.aacis geen containerformaat en in plaats daarvan is het een onbewerkte MPEG-4 Part 3 bitstream met gecodeerde audiostream.

Merk op dat M4A niet exact AAC-audio hoeft te bevatten, er zijn ook andere geldige opties.


Antwoord 2, autoriteit 44%

Er zijn onbewerkte video- en audiostreams, deze streams kunnen niet rechtstreeks op de meeste video-/audiospelers worden afgespeeld, ze moeten worden “ingekapseld” op een transport, een onbewerkte H.264-videostream en een onbewerkte AAC-audiostream moeten in een MP4-encapsulator zijn, het kan ook in een AVI- of MOV-encapsulator zijn.

Een MP4-bestand kan een H.264-videostream en/of een AAC-audiostream bevatten, maar om de een of andere reden heeft iemand besloten dat een MP4-bestand dat video en audio bevat de bestandsextensie M4V (v voor video) gebruikt en of het is een MP4-bestand dat alleen audio bevat om de M4A-extensie te gebruiken, wat gebruikelijk is in andere encapsulators zoals Windows Media die WMV en WMA gebruiken, of OGG die OGV en OGA gebruiken, hoe gek het ook lijkt.

Dus een bestand met een M4A-bestandsextensie is een MP4-bestand dat een AAC-audiotrack kan bevatten, maar dat is niet altijd het geval, daarom worden programma’s zoals mediainfo handig om te weten wat er in een bestand staat.


Antwoord 3, autoriteit 24%

Ze zijn niet hetzelfde.

Een .m4abestand is in principe hetzelfde als een mp4; het is slechts een containerformaat. codec != containerHet impliceert geen codec en kan daarom alleen mp3, ac3of een andere audiocodec bevatten.

Een .aac-bestand bevat aaneengeschakelde AAC-frames voorafgegaan door ADTS-headers (en optioneel een ID3-tag).

Other episodes