Wat is het verschil tussen JavaScript en Java?

Wat is het verschil tussen JavaScript en Java?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Java en Javascript zijn vergelijkbaar, zoals Auto en Tapijt zijn vergelijkbaar.


Antwoord 2, autoriteit 71%

Eén is in wezen speelgoed, ontworpen voor het schrijven van kleine stukjes code, en traditioneel gebruikt en misbruikt door onervaren programmeurs.

De andere is een scripttaal voor webbrowsers.


Antwoord 3, autoriteit 33%

Hier zijn enkele verschillen tussen de twee talen:

  • Java is een statisch getypeerde taal; JavaScript is dynamisch.
  • Java is gebaseerd op klassen; JavaScript is gebaseerd op prototypes.
  • Java-constructors zijn speciale functies die alleen kunnen worden aangeroepen bij het maken van objecten; JavaScript “constructors” zijn slechts standaardfuncties.
  • Java vereist dat alle non-block statements eindigen met een puntkomma; JavaScript voegt puntkomma’s toe aan het einde van bepaalde regels.
  • Java gebruikt op blokken gebaseerde scoping; JavaScript maakt gebruik van functiegebaseerde scoping.
  • Java heeft een impliciete thisscope voor niet-statische methoden en een impliciete class scope; JavaScript heeft een impliciete wereldwijde reikwijdte.

Hier zijn enkele functies die volgens mij de sterke punten van JavaScript zijn:

  • JavaScript ondersteunt sluitingen; Java kan een soort van “afsluitingen” simuleren met behulp van anonieme klassen. (Echte afsluitingen worden mogelijk ondersteund in een toekomstige versie van Java.)
  • Alle JavaScript-functies zijn variadisch; Java-functies zijn alleen variadisch als ze expliciet zijn gemarkeerd.
  • JavaScript-prototypes kunnen tijdens runtime opnieuw worden gedefinieerd en hebben onmiddellijk effect op alle verwijzende objecten. Java-klassen kunnen niet opnieuw worden gedefinieerd op een manier die bestaande objectinstanties beïnvloedt.
  • JavaScript maakt het mogelijk om methoden in een object opnieuw te definiëren, onafhankelijk van het prototype (denk aan eigenklassen in Ruby, maar dan op steroïden); methoden in een Java-object zijn gebonden aan zijn klasse en kunnen tijdens runtime niet opnieuw worden gedefinieerd.

Antwoord 4, autoriteit 9%

Bekijk de Wikipedia-link

JavaScript, ondanks de naam, is in wezen niet gerelateerd aan de Java-programmeertaal, hoewel beide de gemeenschappelijke C-syntaxis hebben, en JavaScript kopieert veel Java-namen en naamgevingsconventies. De taal heette oorspronkelijk “LiveScript”, maar kreeg een nieuwe naam in een co-marketingovereenkomst tussen Netscape en Sun, in ruil voor het bundelen van Sun’s Java-runtime door Netscape met hun toen dominante browser. De belangrijkste ontwerpprincipes binnen JavaScript zijn overgenomen van de programmeertalen Self en Scheme.


Antwoord 5, autoriteit 7%

Alles.

JavaScript is door Netscape zo genoemd om de onoplettende mensen te laten denken dat het iets te maken had met Java, het modewoord van die tijd, en het is gelukt.

De twee talen zijn volledig verschillend.


Antwoord 6, autoriteit 4%

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in
Java is voor JavaScript zoals ham is voor hamster


Antwoord 7, autoriteit 4%

JavaScript is een objectgeoriënteerde scripting-taal waarmee u dynamische HTML-pagina’s kunt maken, zodat u invoergegevens kunt verwerken en gegevens kunt onderhouden, meestal in de browser.

Java is een programmeertaal, een kernset van bibliotheken en een platform voor virtuele machines waarmee u gecompileerde programma’s kunt maken die op bijna elk platform kunnen worden uitgevoerd, zonder distributie van broncode in zijn onbewerkte vorm of hercompilatie.

Hoewel de twee vergelijkbare namen hebben, zijn het eigenlijk twee totaal verschillende programmeertalen/modellen/platforms en worden ze gebruikt om totaal verschillende problemen op te lossen.

Dit komt ook rechtstreeks uit het Wikipedia Javascript-artikel:

Een veel voorkomende misvatting is dat JavaScript vergelijkbaar of nauw verwant is aan Java; Dit is niet zo. Beide hebben een C-achtige syntaxis, zijn object-georiënteerd, zijn typisch zandbox en worden op grote schaal gebruikt in client-side-webtoepassingen, maar de overeenkomsten eindigen daar. Java heeft statische typen; Javascript’s typen is dynamisch (wat betekent dat een variabele een object van elk type kan bevatten en kan niet worden beperkt). Java is geladen van gecompileerde bytecode; JavaScript wordt geladen als menselijke leesbare code. C is hun laatste gemeenschappelijke vooroudertaal.


8, Autoriteit 2%

alles. Het zijn niet-gerelateerde talen.


9

Ze hebben niets met elkaar te maken.

Java is statisch getypt, compileren, loopt op zijn eigen VM.

JavaScript wordt dynamisch getypt, geïnterpreteerd en loopt in een browser. Het heeft ook eersteklas functies en anonieme functies, die Java dat niet doet. Het heeft directe toegang tot webpagina-elementen, die het nuttig maakt voor het uitvoeren van client-side-verwerking.

Ze zijn ook een beetje vergelijkbaar in syntaxis, maar dat is erover.


10

Wees niet in de war met naam ..
Java is gemaakt bij Sun Microsystems (nu Oracle).
Maar JavaScript is gemaakt in Netscape (nu Mozilla) in de vroege dagen van het web, en technisch gezien, “Java-Script” is een handelsmerk met een licentie van Sun Microsystems die wordt gebruikt om te beschrijven
Netscape’s implementatie van de taal. Netscape heeft de
Taal voor standaardisatie aan Ecma (Europese Computer Fabrikants Association)
en vanwege handelsmerkproblemen, de gestandaardiseerde versie van de taal
zat vast met de ongemakkelijke naam “Ecmascript.” Voor dezelfde handelsmerkredenen,
De versie van de taal van Microsoft is formeel bekend als “JScript”. In de praktijk, gewoon
Over iedereen noemt de taal JavaScript. De echte naam is “Ecmascript”.

beide zijn volledig verschillende talen !!!


11

Vrijwel elke pc in de wereld verkoopt met ten minste één JavaScript-interpreter die erop is geïnstalleerd.

Meest (maar niet “praktisch alle”) pc’s hebben een Java VM geïnstalleerd.


12

een herintroductie van Javascript door het Mozilla-team (ze maken Firefox) zou het moeten verklaren.

Other episodes