Wat is Git-snoeien?

Ik heb per ongeluk een aantal remote branches gesnoeid en ik weet niet echt wat de consequentie hiervan is (ik klikte op de “Prune remote branches” knop in Git Extensions, omdat ik dacht dat het een remote branch zou verwijderen).

De officiële documentatie zegt “git-prune – Prune all unreachable objects from the object database “. Ik begrijp niet zo goed wat dit betekent. Ik vermoed dat dit de samengevoegde takken heeft verwijderd, maar ik weet het niet zeker.


Antwoord 1, autoriteit 100%

“Prune remote branches” in Git Extensions voert de opdracht git remote pruneuit, die je lokale remote tracking branches verwijdert waar de branch niet meer bestaat op de remote.

Zie hier: https://git-scm .com/docs/git-remote#Documentation/git-remote.txt-empruneem


Antwoord 2, autoriteit 31%

Dit is gewoon afval dat je takken verzamelt.

Dat betekent dat als een object (een commit) niet kan worden bereikt in een van de voorouders van je branch, het zal worden verwijderd voor de git-database en als zodanig niet meer kan worden bereikt.

Dit ruimt de git-repository een beetje op en maakt het lichter.


Antwoord 3, autoriteit 15%

Het is belangrijk om te weten dat prune repo-gebonden is. Niet iedereen weet dat je je lokale repo aan meerdere remotes kunt koppelen. Het is handig wanneer u bijvoorbeeld met een open-sourceproject werkt en gedwongen wordt om via forks te werken.

Dus voor het prune-commando is een repo-naam vereist. In de meeste gevallen is het git remote prune origin, maar je kunt je repo alles noemen, het hoeft niet originte zijn.


Antwoord 4, autoriteit 2%

Er kunnen vertakkingen van externe functies zijn die worden verwijderd nadat we ze in de master hebben samengevoegd. We hebben mogelijk de functietakken verwijderd als een manier om op te ruimen. Maar als je de verwijderde branch naar het lokale systeem had uitgecheckt en de status als tracking had ingesteld, zal git pull die lokale branches niet verwijderen (omdat die al losgekoppeld zijn van de server). Om dat soort lokale wees-takken op te schonen, zal het git prunecommando handig zijn om te helpen.

Other episodes