Wat is een runtime-omgeving?

Kan iemand in eenvoudige bewoordingen uitleggen wat het betekent. Betekent dit de omgeving (DOS, Windows, Linux, etc) waar de applicatiecodes worden uitgevoerd?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ja, inclusief alle instellingen (zoals omgevingsvariabelen), gemeenschappelijke bibliotheken (!), directorystructuur, netwerkburen enz.


Antwoord 2, autoriteit 94%

Onderscheid dit van ontwikkelomgevingen en bouwomgevingen.

Je zult hier meestal een hiërarchie vinden.

Runtime-omgeving – Alles wat je nodig hebt om een ​​programma uit te voeren, maar geen tools om het te wijzigen.

Omgeving bouwen- Gegeven wat code die door iemand is geschreven, alles wat je nodig hebt om het te compileren of anderszins een uitvoerbaar bestand voor te bereiden dat je in een Runtime-omgeving plaatst. Build-omgevingen zijn behoorlijk nutteloos, tenzij je kunt zien wat je hebt gebouwd, dus ze bevatten vaak ook Run. In Build kun je de code niet echt wijzigen.

Ontwikkelingsomgeving – Alles wat je nodig hebt om code te schrijven, te bouwen en te testen. Code Editors en andere dergelijke tools. Bevat doorgaans ook Build and Run.


Antwoord 3, autoriteit 52%

De runtime-omgeving kan ook een virtuele machine zijn, zoals de JRE (Java Runtime Environment) of CLR (Common Language Runtime) voor .NET-framework.

Wat is het doel van uw programma? Draait het programma bovenop de JRE, CLR? Of compileert u naar een binair bestand dat wordt uitgevoerd door uw besturingssysteem?

De belangrijkste vraag is wat dat doel van uw programma is. Hoe wordt uw programma uitgevoerd?


Antwoord 4, autoriteit 43%

Zodra een softwareprogramma wordt uitgevoerd, bevindt het zich in een runtime-status. In deze staat kan het programma instructies naar de processor van de computer sturen en toegang krijgen tot het geheugen (RAM) van de computer en andere systeembronnen.
Met RTE kan het programma worden uitgevoerd in een omgeving waar de programmeur de instructies kan volgen die door het programma worden verwerkt en eventuele fouten kan opsporen.
Terwijl ontwikkelaars RTE-software gebruiken om programma’s te bouwen, zijn RTE-programma’s ook beschikbaar voor gewone computergebruikers, bijvoorbeeld software zoals Adobe Flash Player

Bron


Antwoord 5, autoriteit 33%

Om aan de andere gegeven antwoorden toe te voegen, zou ik zeggen dat de Runtime-omgeving een omgeving is die de uitvoering van een programma/proces ondersteunt. Een programma, om te kunnen uitvoeren, vereist een runtime-omgeving. Runtime-omgeving biedt de volgende services aan het programma/proces:-

 • Geheugen van bewoners
 • Bronnen zoals Bestand, Sockets, enz.
 • Omgevingsvariabelen
 • Goede initialisatie
 • Correcte verwijdering.

Kortom, de Runtime-omgeving is voor het programma, wat de fysieke omgeving voor ons is. Programma/proces kan niet standhouden zonder runtime-omgeving.


Antwoord 6, autoriteit 14%

Ik werk aan compilers en de Runtime-omgeving betekent dat het de structuur van de registers en het geheugen van de doelcomputer is die dient om het geheugen te beheren en informatie te behouden die nodig is om het uitvoeringsproces te begeleiden.

In feite gebruiken bijna alle programmeertalen een van de drie soorten runtime-omgevingen, waarvan de essentiële structuur niet afhangt van de specifieke details van de doelcomputer.

Deze drie soorten runtime-omgevingen zijn

 1. volledig statische omgeving (voorbeeld FORTRAN77)
 2. stack-gebaseerde omgeving(C,C++)
 3. Volledig dynamische omgeving(LISP)

Antwoord 7, autoriteit 5%

Het verwijst naar de verzameling software- en hardwarebronnen waarmee een softwareprogramma op een computersysteem kan worden uitgevoerd. Het runtime-systeem is een samengesteld mechanisme dat is ontworpen om programma-uitvoeringsservices te bieden, ongeacht de programmeertaal die wordt gebruikt


Antwoord 8

Eenvoudige en algemene definitie

Laten we het niet zo ingewikkeld maken, in de context van software-engineering is een runtime-omgeving gewoon een omgeving die een stukje software nodig heeft om te draaien.

Je hebt bijvoorbeeld PC-vereisten voor GTA-Vop Google gezocht en je hebt het volgende antwoord gevonden:

Minimale systeemvereisten:

 • OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
 • Processor: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPU’s) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPU’s) @ 2.5GHz
 • Geheugen: 4 GB
 • Videokaart: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
 • Geluidskaart: 100% DirectX 10-compatibel
 • HDD-ruimte: 65 GB

Wat zijn dit? Dit zijn de omgevingsvariabelendie je nodig hebt om GTA-V uit te voeren, een andere manier om hetzelfde te zeggen is:

Dit is runtime environmentvoor GTA-V.

Neem een ​​voorbeeld van Node.js, als je zegt dat Node.js een JavaScript-runtime-omgeving is, bedoel je gewoon dat Node.js everythingbiedt (vanuit softwareperspectief) om JavaScript-code op de hardware uit te voeren (Mobiles , laptops, enz.). Dat everythinginterfaces bevat naar de besturingssystemen van die specifieke hardware.

Opmerking:Beide onderstaande beweringen zijn correct:

 • Node.js is een JavaScript runtime-omgeving (RTE).
 • Node.js en het besturingssysteem waarop Node.js is geïnstalleerd, maken Runtime Environment voor JavaScript.

Technische definitie

Runtime-omgeving, implementeert voornamelijk delen van een uitvoeringsmodel.

Het execution modelspecificeert het behaviorvan elementen van de taal. Door het uitvoeringsmodel toe te passen, kan men het gedrag afleiden van een programma dat is geschreven in termen van die programmeertaal.

Ok, ik weet dat console.log("Hi")me hilaat zien op de console, maar hoe dit behaviourvan die specifieke string (console.log) is bereikt?
Sommige of alle underlying stepsdie werden genomen betweenhet uitvoeren van code en het loggen van de uitvoer, vormen een runtime environment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes