Wat is de relatie tussen Git en Stash?

Ik heb toegang tot mijn bedrijf Stash Project-repositories. Ik kloneerde het project in mijn lokale git-repository via Eclipse IDE. Daarvoor heb ik vereiste git-plug-ins in Eclipse geïnstalleerd.

Mijn vragen zijn:

  • Git is slechts een facilitator om met de stash te communiceren?
  • kan we geen git gebruiken als verdeelde repository in plaats van stash?
  • Wat is de relatie tussen die twee hulpmiddelen?
  • zonder git, kan de code worden gekloond, toegewijd aan Stash? Of, zonder git, kan stash bestaan?

Antwoord 1, Autoriteit 100%

enkele korte informatie over stash en git.

Git is een gedistribueerd versiesysteem.

Stash is een repository management systeem van Atlassian. Het kan worden gebruikt om git-repositories te beheren, kan het ook worden gebruikt om repositories van ander versiebesturingssysteem zoals Mercurial te beheren.

Een goed overzicht voor elk product is te vinden op hun officiële sites;

git officiële site, over pagina

Atlassian Official Site.
In september 2015 hernoemde Atlassian hun stash-product naar Bitbucket Server.

Er zijn veel repository management-systeem dat u met git kunt gebruiken. Een van de meest populaire is stash in Enterprise World. Maar wanneer je op zoek bent naar Source World, is Github de meest populaire voor zover ik weet.

U kunt repository maken, duwen of uw code naar git-repositories trekken of ze op uw lokale computer staan ​​of ze zijn in externe bedrijfsservers. Het gebruik van een repositorybeheersysteem (zoals Stash) voor dit soort taak is niet nodig, maar het heeft soms de voorkeur, vooral door de bedrijven die enorme IT-afdelingen heeft.

Dus Git en Stash zijn geen alternatief, maar complementair aan elkaar. Je kunt Git als een kernel beschouwen en stash als de shell die de kernel omringt.

Maar waarom hebben we repositorybeheersystemen nodig;

  1. Beveiliging; grote bedrijven willen beheren wie toegang heeft tot welk bronbestand van projecten met welke beperkingen. Git kan dit niet aan, het is gewoon VCS.
  2. Administratie; U kunt integreren met het zakelijke LDAP-systeem, u kunt de gebruiker gemakkelijker beheren.
  3. Integratie; Je hebt misschien Jira voor het volgen van problemen, bamboe als buildserver en confuluence als wiki. En je kunt ze gemakkelijk integreren omdat het allemaal tools van Atlassian zijn.
  4. Gebruiksgemak

Laten we nu proberen uw vragen te beantwoorden;

Ik heb toegang tot de opslagplaatsen van mijn bedrijf Stash-project. ik heb de gekloond
project in mijn lokale Git-repository

Of de coderepository zich op een externe server achter de stash bevindt of op een lokale computer. Het is een Git-repository.

Git is slechts een facilitator om met Stash te communiceren?

Nee, vice versa is juister. Git is de kern van VCS, je gebruikt stash om het beheersbaarder, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken in je bedrijf.

Kunnen we Git niet gebruiken als gedistribueerde repository in plaats van Stash?

Ten eerste kun je Git niet gebruiken in plaats van Stash, omdat ze geen alternatief voor elkaar zijn. Maar ze zijn complementair aan elkaar.

Als je Git als externe repository wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je het kunt gebruiken.

Voor verduidelijking wordt Git niet verdeeld omdat u externe repositories kunt hebben. Of het nu gecentraliseerd of gedistribueerd, u kunt op afstand op afstand op alle VCS hebben. Gedistribueerde middelen, wanneer u een repository kloon, klemt u ook alle geschiedenis enz. In deze structuur kunt u een centrale repository hebben, maar het is niet vereist. Als Centrol-repository corrupt is, is het geen big deal, kan elk knooppunt nieuwe centrale repository worden. Hoewel in bedrijfswereld met een centrale repository de beste praktijken heeft, hebben sommige open source-projecten (bijvoorbeeld Linux-kernel) geen centrale repository.

Wat is de relatie tussen die twee hulpmiddelen?

Ik denk dat het al hierboven is uitgelegd. Ze zijn aanvullend aan elkaar. Git is de VCS en Stash is Repository Management Tool. Het maakt Git veiliger en beheersbaar voor zakelijke IT-afdelingen.

Zonder git, kan de code worden gekloneerd, toegewijd aan de stash? Of, zonder
Git, kan stash bestaan?

Het is al ook uitgelegd. U kunt de voorraad gebruiken met andere VCS. Git is niet nodig. Maar u hebt ten minste één VCS nodig.

U kunt geen code verplichten / klonen van / van de stash. U kunt de code van / van VCS / CLONE COONE BEGINBEREIDEN / KLONEN via STASH.

VCS: Version Control System


Antwoord 2, Autoriteit 17%

Git is slechts een facilitator om met de stash te communiceren?

Nee. Git is een zeer populair en indrukwekkend veelzijdig code revisiesysteem, gedistribueerde samenwerking tool, codearchiver, patch manager etc. Zie git-scm. org .

Atlassian Stash is Managementtool voor Git .

Kunnen we geen git gebruiken als gedistribueerde repository in plaats van stash?

Waarschijnlijk wel, maar daarom gebruik je Stash. Stash is verondersteldom je leven gemakkelijker te maken zodra je meerdere medewerkers en repo’s hebt om je zorgen over te maken.

Wat is de relatie tussen deze twee tools?

Beantwoord hierboven.

Kan de code zonder Git worden gekloond, worden vastgelegd in Stash? Of kan Stash zonder Git bestaan?

Nee.

Kortom, het lezen van de inleidende documentatiepagina’s van Stash zou dit antwoord hebben gegeven. Ik vraag me af waarom je dat niet hebt gedaan. Ik dring er nog steeds bij je op aan om het te doen; je zult interessante dingen leren!

Other episodes