Wat is de ASCII-tekencode voor ‘—’?

Ik ben bezig met het decoderen van tekst. Ik ben op zoek naar de tekencode voor het teken , niet te verwarren met -, in ASCII. Ik heb tevergeefs geprobeerd. Weet iemand hoe je het kunt converteren?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Citaat van wiki (Em dash)

Als een echt em-streepje niet beschikbaar is, zoals in de ASCII-tekenset, wordt een dubbele (“–“) of driedubbele koppelteken-min (“—“) gebruikt. In Unicode is het em-streepje U+2014 (decimaal 8212).

Em-streepteken maakt geen deel uit van ASCII-tekenset.


Antwoord 2, autoriteit 36%

staat bekend als een Em Dash. De tekencode is \u2014. Het is geen ASCII-teken, dus u kunt het niet decoderen met de ASCII-tekenset omdat het niet in de ASCII-tekentabel staat. U zou in plaats daarvan waarschijnlijk UTF8 willen gebruiken.


Antwoord 3, autoriteit 7%

Dit teken bestaat niet in ASCII, maar alleen in Unicode, meestal gecodeerd door UTF-8.

In UTF-8 worden tekens gecodeerd door reeksen van 2 of 3 bytes (of soms langer), waarbij geen van de twee of drie bytes een geldige ASCII-code is, waarbij ze allemaal buiten het ASCII-bereik van 0 vallen tot en met 127.

Men vermoedt dat het voorgaande uw vraag slechts gedeeltelijk beantwoordt, maar als dat zo is, dan komt dit waarschijnlijk omdat uw vraag, onbedoeld, slechts gedeeltelijk is gesteld. Voor meer details kunt u uw vraag uitbreiden met meer details.


Antwoord 4, autoriteit 5%

Het teken maakt geen deel uit van de ASCII-set.

Maar als je het naar een ander formaat wilt converteren (zoals U+hex), kun je dezeonline tool. Zet je personage in het eerste groene vak en klik op “Converteren” (boven het vak)

verder hieronder vindt u een aantal verschillende codes, waaronder U+hex:

U+2014


Voel je vrij om dit antwoord te bewerken als de link breekt of laat een reactie achter zodat ik een vervanging kan vinden.


Antwoord 5, autoriteit 5%

Vensters
Voor Windows op een toetsenbord met een numeriek toetsenblok:

GebruikAlt+0150 (en streepje), Alt+0151 (em streepje)of Alt +8722 (minteken) met het numerieke toetsenbord.


Antwoord 6

Alt + 0151 lijkt te werken, misschien werkt het niet op alle toetsenborden.


Antwoord 7

alt-196 – terwijl u de ‘Alt’-toets ingedrukt houdt, typt u 196 op het numerieke toetsenbord en laat u de ‘Alt’-toets los

Other episodes