Wat is de ASCII-code van ½?

Ik wil de waarde ‘½’ in een bestand afdrukken. Ik zocht naar de ASCII-waarde hiervan als Alt + (ASCII-waarde) zal u hetzelfde geven. Tot mijn verbazing vond ik 2 ASCII-waarden voor dit symbool op verschillende locaties. Eén is 171 en de andere is 189.

Ik probeerde dit symbool te schrijven door 171 en 189 te gebruiken. Nogmaals, als ik in Windows schrijf, 171 zal me dit symbool geven. Maar als ik in Unix schrijf, zal 189 me dit symbool geven.

Ik was me ervan bewust dat er geen 2 ASCII-waarden voor een hetzelfde symbool kan zijn. Maar ik heb 2 geldige codes voor hetzelfde symbool in verschillende besturingen. Dus kan iemand vertellen wat de echte ASCII-code is voor het symbool ½ ??


Antwoord 1, Autoriteit 100%

½ is geen teken in de ASCII-tekenset .

De waarden die u online vindt, verschillen waarschijnlijk omdat ze verschillende tekensets gebruiken. Vóór Unicode is bijvoorbeeld uitgevonden, gelokaliseerde versies van Windows alle gebruikte verschillende codepagina’s , waarin de Basic ASCII-set werd verlengd met enkele extra tekens.

Nu, natuurlijk, alles is (of moet) volledig unicode zijn. Gedetailleerde Unicode-informatie voor dat teken (vulgaire fractie één helft) is te vinden hier . Merk op dat er ook meerdere -resultaten zijn voor dezelfde numerieke waarde (bijvoorbeeld basis 10, hex, binair, enz.).


Antwoord 2, Autoriteit 32%

In Windows als u de ALT-codes gebruikt,
3 cijfers zullen het gelijkwaardige “Code Page 850” -karakter invoegen
Dus Alt + 1 7 1 Steek het ½-symbool

189 is de ANSI / UTF-8 / WIN-1252 / ISO8859-1-waarde voor het ½-symbool.
Om alt-codes voor ANSI te gebruiken, moet u eerst op 0 drukken
dus ALT+ 0189voegt het ½-symbool in


Antwoord 3, autoriteit 23%

Lees de ASCIIwikipedia-pagina. U zult leren dat ASCII geen "een half"-teken heeft.

Tegenwoordig kunnen de meeste systemen worden geconfigureerd om UTF-8-codering te gebruiken (die is de "standaard" of op zijn minst de meest gebruikte codering op het web en op Unix-systemen).

UTF-8 is een codering met variabele lengtevoor Unicode. Zoveel karakters of glyphs worden weergegeven door meerdere bytes. Voor het ½(officieel het vulgaire breuk een halfunicode-teken) is de UTF8-codering de twee hex bytes 0Xc2 0xBD dus in C-notatie \302\275

Ik gebruik het Linux Gnome Character Map-hulpprogramma gucharmapom dat allemaal te vinden.

Misschien ben je geïnteresseerd in UTF-32(een codering van vaste lengte met 32 bits tekens, waarin ½ wordt weergegeven door 0x000000BD), of zelfs UTF-16waarin veel karakters zijn 16 bits (in het bijzonder ½is 0x00BD, bijvoorbeeld één 16 bit karakter in UTF-16), maar niet allemaal. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in brede tekensdwz de wchar_tvan recente Cof C++standaarden (dit is UTF-16 op Windows en UTF-32 op veel Unix).

FWIW, Qt gebruikt QCharals UTF-16 (Java heeft ook UTF-16 char...), maar Gtk gebruikt UTF-8, dwz karakters met variabele lengte.

Merk op dat bij tekencoderingen met variabele lengte, zoals UTF-8, het verkrijgen van het N-de teken (wat niet de N-de byte is!) in een string vereist om de string te scannen. Ook zijn sommige bytecombinaties niet geldig UTF-8.


Antwoord 4

Ik ben er vrij zeker van dat het inderdaad deel uitmaakt van de ASCII-tabel:

Zorg ervoor dat 'NumLock' in Windows is ingeschakeld en probeer vervolgens [ALT + (NumPAD)171] = ½.
Gebruik voor ¼ [ALT + 172]


Antwoord 5

Zoals anderen al hebben opgemerkt: het staat niet in de ASCII-tabel (waarden 0..127).

Maar het heeft een Unicode-code van:

  • ½ U+00BD Vulgaire breuk één helft

Het kan ook in tekst worden gezet met de unicode U+2044 Fraction Slash:

  • waar uw tekst de drie codepunten bevat: 12
  • maar het wordt weergegeven als 1⁄2

Dit heeft het voordeel dat het voor alle breuken werkt:

  • 1⁄2
  • 3⁄5
  • 22⁄7
  • 355⁄113
  • 355⁄113 - 1⁄3748629

Other episodes