Waarom gebruikt Twitter Bootstrap pixels voor lettergrootte?

Gezien het feit dat Twitter Bootstrap is ontworpen om responsief/apparaatvriendelijk te zijn, waarom gebruikt het dan geen relatieve lettergroottes?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Nou, het lijkt erop dat ze zich verstoppen achter het browserzoom-excuus. Echt triest om te zien dat zo’n veelgebruikt en invloedrijk raamwerk toegankelijkheidsproblemen en een fundamentele hoeksteen van responsief ontwerp volledig negeert. Ze bevinden zich in een positie met grote verantwoordelijkheid en lijken helaas niet van plan te zijn om dienovereenkomstig te handelen.

[Update] Dus vandaag antwoordde Mark Otto op de draad waar ik hierboven naar verwees. Zoals te verwachten is, wordt er geen melding gemaakt van toegankelijkheid en gebruik van de uitdrukking ‘pixel-perfect’:

Ok, hier is wat achtergrondinformatie over de beslissingen van weleer
en plannen om verder te gaan.

Pixels bieden absolute controle en consistente weergave in elke
browser.

Ontwerpers denken en werken nog steeds voornamelijk in pixels.

Browsers
schaal tegenwoordig hele pagina’s op, dus het is geen probleem met type
schalen of zo.

Het nesten van ems was in het verleden lastig en kan extra wiskunde vereisen voor berekende/beoogde pixelwaarden.

Het mengen van meeteenheden is lelijk en mijn innerlijke OCS heeft er een hekel aan.
Het gebruik van eenheden op lijnhoogte wordt over het algemeen afgeraden, maar biedt onmiddellijke
weten wat de berekende waarde is. We zullen waarschijnlijk proberen te sturen
in de toekomst hiervan af.
In de toekomst zullen we waarschijnlijk ems gebruiken voor type-afmetingen, misschien zelfs rems, maar niet voor iets anders. Dit is ook discutabel over lettergroottes voor invoer en dergelijke. Het is gewoon niet hoe mensen pixel-perfecte sites bouwen.

Dat is een beetje over en hopelijk coherent genoeg. Ik zal proberen over deze veranderingen te bloggen als ze vaker naar voren komen, maar ik weet niet zeker hoe dicht 3.0 is en wat dat allemaal zal inhouden.

Iedereen met sterke gevoelens hierover zou ik aanraden om deze thread een +1 te geven.

[Update] V3-roadmap weergegeven in V2.3-release blogpostmaakt geen melding van het toevoegen van ondersteuning voor ems.

[Update] Veel meer informatie over Bootstrap V3 beschikbaar in het pull-verzoek hierinclusief het volgende van Mark Otto:

We hebben het gebruik van rem-eenheden in plaats van pixels onderzocht, maar vonden weinig voordeel
om de gevolgen van het gebruik ervan te compenseren. IE8 heeft nog steeds een pixel nodig
fallback, en dat zijn veel dubbele regels code. Bovendien, met behulp van
rems overal in plaats van pixels zou dat probleem verergeren.
Het mengen van rems en pixels lijkt op dit moment ook geen zin te hebben.
We kunnen en zullen dit echter in toekomstige releases blijven evalueren.

En recenter (in de opmerkingen):

Ik betwijfel ten zeerste of we op dit moment met rems zullen verzenden. Veranderen
alles – behalve lettergroottes – is een enorme taak en een die gepaard gaat met
weinig voordelen om dat te compenseren. Verdubbel de regels code voor lettergroottes
terzijde, het ondersteunen van rems op een andere manier lijkt op zijn best vervelend. Dat
zei, we kunnen altijd terugkomen in een toekomstige release. Voor nu zijn we
vasthouden aan pixels.

Omdat ik ontevreden ben geworden over een groot aantal functies van Bootstrap, niet in de laatste plaats het gebrek aan em-ondersteuning, raad ik ten zeerste aan om te kijken naar Susyals je alleen rasters wilt, of Zurb Foundation 4voor de hele enchilada . Laat de populariteit van Bootstrap uw oordeel niet vertroebelen. Iedereen kan iets bouwen met Bootstrap, en dat is precies het probleem – het is ontworpen voor mensen met minimale webervaring. Alleen omdat er veel McDonald’s in de wereld zijn, wil nog niet zeggen dat het een gezonde plek is om te eten.

[Bewerken] OK. Dit was dom om te zeggen. Sinds ik dit schreef, gebruik ik BS3 en het heeft zijn spel aanzienlijk verbeterd. Ik had niet zo’n weggegooide opmerking moeten maken, maar ik ben nog steeds van mening dat het een slechte beslissing heeft genomen door pixels te gebruiken voor het aanpassen van lettertypen. Naast toegankelijkheidsproblemen zijn ems ook op andere manieren nuttig.

[Update] Het lijkt erop dat rems zalworden ondersteund in V4 (Mdo geciteerd uit hier):

Voor degenen die het volgen, we kunnen overschakelen van pixels naar REM’s
in v4 wanneer we IE8-ondersteuning laten vallen. Tot die tijd kan ik niet veel doen.

[Update feb ’17] Bootstrap 4 is nog steeds in Alpha, maar toont het gebruik van rems in zijn Typografiedocumenten, maar geeft niethet gebruik van rems weer in de lay-outdocumenten.


Antwoord 2, autoriteit 9%

Laat de populariteit van Bootstrap je oordeel niet vertroebelen. Iedereen kan
iets bouwen met Bootstrap, wat precies het probleem is – het is
ontworpen voor mensen met minimale webervaring. gewoon omdat er
zijn er veel McDonald’s in de wereld, betekent niet dat het een gezonde plek is
om te eten.

Je zou kunnen zeggen dat je je oordeel niet op een negatieve manier moet laten vertroebelen. Het is een solide raamwerk en als je de moeite neemt om tijd te investeren in het effectieve gebruik ervan, valt het grootste deel van je argument op zijn kop.

Hoewel het vaak wordt gebruikt door mensen met minimale ervaring – en daar is niets mis mee – wordt het ook gebruikt door mensen met veelervaring.

Het is in ieder geval een tool van onschatbare waarde voor het maken van prototypes. In het beste geval is het volledig aanpasbaar. U kunt kiezen en kiezen, wijzigen, toevoegen aan – daarom wordt het een ‘raamwerk’ genoemd.

Ik gebruik het al meer dan twee jaar effectief voor sommige van mijn projecten – het is zo slank als je maar wilt. Ik heb alleen het formulierframework gebruikt, alleen de rasters, de hele codebase en het aangepast aan mijn behoeften. In veel opzichten heeft het mijn spel ‘opgewaardeerd’, waardoor ik verder kom in voorverwerking, het gebruik van variabelen, en de manier waarop ik projecten structureer aanscherp.

Ja, er zijn enkele problemen. pxvoor lettergroottes en het gebruik van Minderzijn twee.
Omdat het echter volledig open source is, kun je opties vinden om beide gemakkelijk te verhelpen.

Ik heb Foundationonderzocht en vond het leuk wat ik zag, maar ik verkeer in de ongelukkige positie dat ik moet steunen IE8, zoals veel ontwikkelaars zijn. Foundation heeft de ondersteuning voor IE8 laten vallen, waardoor het voor mij een ‘no go’ is. Desondanks ben ik niet van plan een heel framework af te wijzen, met name iets dat gratiste gebruiken en gratiste wijzigen is, uitsluitend gebaseerd op een paar problemen!

Ach, in één project heb ik delen van Foundation en delen van Bootstrap opgeheven en mijn eigen aangepaste code toegevoegd – dat is het mooie van open source.


Antwoord 3, autoriteit 5%

Als je nog steeds de voorkeur geeft aan Bootstrap met em en rem-ondersteuning, kun je dit bekijken – https: //github.com/ivayloc/twbs-rem-emhet is niet nodig om een ​​berekening te maken om pixels in rem- of em-eenheden te converteren, hiervoor is @mixinsingebouwd – @include rem(property, values)– ook fallback naar px en voor em-conversie kunt u em(value)gebruiken.


Antwoord 4

Hoewel ik Bootstrap veelvuldig gebruik, zijn er een paar gebieden waar toegankelijkheid op een laag pitje staat. Ik denk dat er onvermijdelijke compromissen zijn met een platform dat zo veel wordt gebruikt.

Ik begrijp volledig waarom ze ervoor hebben gekozen pixels voor lettergrootte te behouden. De overervingsproblemen met em’s voor de lettertypen van een framework zijn een totale nachtmerrie.

rems zijn een alternatieve optie, maar browserondersteuning is nog steeds problematisch.

Je zou je eigen rems-mixin kunnen maken en elke regel van minder kunnen vervangen die de variabele basislettergrootte gebruikt.

Dat is het mooie van bootstrap – en soortgelijke frameworks – het is een solide basis om vanuit te werken.

Ja, ik heb gezegd dat er elementen voor twitter-bootstrap zijn die niet zo toegankelijk zijn – een klein voorbeeld, het gebruik van ‘display: none’ in plaats van clip. Ik ben er verdomd zeker van dat hier een geldige reden voor is – en nogmaals, je kunt dit heel gemakkelijk wijzigen als je wilt.

Bootstrap is niet vlekkeloos, maar ik betwijfel of het ooit bedoeld was om het definitieve antwoord op al uw vereisten te zijn. Het is een basis – een ‘bootstrap’ – leer het en gebruik het op de juiste manier, voeg het toe, mix het allemaal – op zijn minst is het een geweldig raamwerk om mee te prototypen of om een snelle site samen te stellen. Verder gaand, is er een echt solide basis die kan worden toegepast op elkewebsite.


Antwoord 5

ik denk dat het komt door de desktop first-benadering. Twitter Bootstrap is een responsieve, maar “sierlijke degradatie”-benadering.

Other episodes