Waarom een ​​servicemedewerker gebruiken voor caching als de browsercache de caching afhandelt?

Ik heb gelezen dat het gebruik van een servicemedewerker voor offline caching vergelijkbaar is met browsercaching. Zo ja, waarom zou je dan liever een servicemedewerker hebben voor deze caching? Browsercaching zal controleren of het bestand is gewijzigd of niet en vervolgens vanuit de cache wordt bediend, en met een servicemedewerker behandelen we hetzelfde vanuit onze code. Standaard heeft de browser die functie, dus waarom zou u de voorkeur geven aan een servicemedewerker?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Servicemedewerkers geven u volledige controle over netwerkverzoeken. Je kunt alles teruggeven wat je wilt voor de fetch-gebeurtenis, het hoeft niet de vroegere of huidige inhoud van dat specifieke bestand te zijn.

Als de HTTP-cache echter aan uw behoeften voldoet, bent u niet verplicht om Service Workers te gebruiken.

Ze worden ook gebruikt voor zaken als pushmeldingen.

Documentatie: https://developer.mozilla.org/en -US/docs/Web/API/Service_Worker_API, https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Service_Worker_API/Using_Service_Workers


Antwoord 2, autoriteit 44%

Ik wilde de punten delen die ik heb opgemerkt tijdens het doornemen van de documentatie voor servicemedewerkers en het implementeren ervan.

  1. Browsercache is anders, aangezien de servicemedewerker offline cache ondersteunt, heeft de webapp toegang tot de inhoud die in de cache is opgeslagen, ook al is het netwerk niet beschikbaar.
  2. Servicemedewerker zal native ervaring geven.
  3. Servicemedewerker kan DOM-inhoud niet wijzigen, maar kan wel de pagina’s binnen zijn bereik bedienen. Met behulp van evenementen zoals postMessage kan de pagina worden geopend en kan DOM worden gewijzigd.
  4. Servicemedewerkers hebben geen gebruikersinteractie of webpagina nodig.
    Het draait op de achtergrond.

Antwoord 3

Eigenlijk is het langzamer om op het verzoek te reageren wanneer u sw gebruikt in plaats van http-cache…
Omdat sw cache-api gebruikt om de cache-inhoud op te slaan, is het echt langzamer dan de browsercache – geheugencache en schijfcache.

Het is niet ontworpen voor sneller dan http-cache, maar als je sw gebruikt, kun je het antwoord volledig aanpassen. Ik denk dat Volledig aanpasbaar de reden is waarom je het zou moeten gebruiken.

Als uw situatie niet ingewikkeld genoeg is, moet u deze niet gebruiken

Other episodes