Waarom blijft IntelliJ IDEA hangen bij “Indexeren”?

Ik gebruik Arch Linux, een i7-5930k 6-core CPU en 64 GB DDR4 RAM, en ik gebruik IntelliJ IDEA 14.

IDEA werkte een paar dagen geleden prima voor mij, maar op een dag begon het ineens te hangen na het openen van een project, tijdens de “Indexering”-fase. Ik heb IDEA niet bijgewerkt en er is niets veranderd aan mijn projecten. De gebruikersinterface van de IDE blijft hangen nadat het project is geopend, met slechts een klein stukje van de voortgangsbalk voor “Indexeren” voltooid. Elke 5-10 minuten of zo ontdooit het en de voortgangsbalk kruipt een beetje naar voren, voordat de IDE weer een paar minuten vastloopt. Dit gebeurt herhaaldelijk tussen de 15 minuten en een uur, totdat het eindelijk klaar is met indexeren, waarna het nog 5-10 minuten blijft hangen en niets doet, voordat het eindelijk wordt ontgrendeld en ik me kan ontwikkelen.

Terwijl dit gebeurt, reageert mijn systeem redelijk niet – Firefox-tabbladen doen er lang over om te wisselen en scrollen is traag. Het openen van een nieuw terminalvenster duurt lang. Het wisselen van venster duurt over het algemeen even. In htopis een van mijn CPU-kernen 100% geladen, terwijl de rest een normale belasting heeft en ongeveer 6 GB RAM wordt gebruikt (redelijk normale belasting wanneer dit systeem inactief is.)

Dingen die ik heb geprobeerd die niet hebben geholpen:

 • Cachemap verwijderen
 • De hele map ~/.IntelliJIDEA14 verwijderen
 • IntelliJ-pakket opnieuw installeren
 • Download IntelliJ handmatig van de JetBrains-site en voer het uit vanuit mijn Downloads-map (om te zien of er iets mis was met het Arch AUR-pakket)
 • Configureer IntelliJ om mijn systeem JVM en Maven te gebruiken voor het importeren in plaats van de ingesloten tools
 • Meerdere verschillende projecten openen (niet alleen het project waar ik het probleem aanvankelijk mee had.)

Dit probleem doet mijn workflow echt pijn. Als iemand hier een oplossing voor heeft, zou ik heel dankbaar zijn.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Probeer De cache ongeldig te maken en IntelliJ opnieuw op te starten.

Selecteer in het menu BestandCaches ongeldig maken / Opnieuw opstarten…en klik vervolgens op de knop Ongeldig maken en opnieuw opstarten.


Antwoord 2, autoriteit 38%

Ik heb het eindelijk door. De oplossing was… Nogal vreemd. TL;DR: Voer het uit onder strace. Lees verder voor een meer gedetailleerde uitleg.

Ik kwam erachter toen ik besloot om IntelliJ onder straceuit te voeren om te zien welke bestanden het aan het openen was om te bepalen of het een knelpunt van het bestandssysteem was.

Dit gaf me een aantal zeer vreemde resultaten: stracespuwde een bijna constante stroom van segfaults uit. Niet alleen dat, maar IntelliJ werkte prima, het duurde niet eeuwig om te indexeren.

Na overleg met een vriend kwam ik erachter dat systemd op Arch Linux elke keer dat er een segfault optreedt een dump van het geheugen van een proces logt, behalve wanneer een debugger is aangesloten. stracewordt beschouwd als een debugger. Arch was mijn schijven aan het verslaan toen het geheugendumps bleef loggen vanwege alle segfaults, vandaar dat het indexeren zo lang duurde, omdat het vocht voor schijf-I/O.

Mijn oplossing voor nu is om IntelliJ gewoon onder straceuit te voeren. Ik zal het probleem echter verder onderzoeken, omdat ik denk dat javaniet zoveel fouten zou moeten maken.


Antwoord 3, autoriteit 34%

bewerk Intellij[VERSIE]/bin/idea.properties,
set idea.max.intellisense.filesize=50

bijwerken:
Intellij slaat indexbestanden over die groter zijn dan 50kb.probeer dit als je veel bibliotheken of veel grote bestanden hebt (te veel tekens op één regel of te veel regels)


Antwoord 4, autoriteit 24%

Ik had dit probleem ook met versie 2016.2 op Mac OS X. Ik moest geforceerd stoppen om het programma te beëindigen, waarna ik de map .idea verwijderde. De volgende keer dat ik IntelliJ lanceerde, werkte alles prima, het had geen probleem om het project te indexeren.


5, Autoriteit 9%

In mijn geval kwam ik erachter dat Intellij daadwerkelijk probeert een 50 GB-directory met logboeken te indexeren die onder de root van het project stond. Zorg ervoor dat als u een dergelijke map hebt, het is gemarkeerd als “uitgesloten” in de IDE.

U kunt zien welk bestand de IDE is indexeren in het venster Indexing Status (Toegang door op het indexeringsbericht in de werkbalk te klikken). Mogelijk moet u dit venster vergroten om het volledige pad van het bestand te zien dat momenteel wordt geïndexeerd.


6, Autoriteit 5%

In PhpStorm, wat heeft dit voor mij opgelost, exclusief mappen die ik niet hoefde te worden geïndexeerd uit de indexering (met name de map Vendor, een cachesmap en een paar activamappen die duizenden afbeeldingen bevatten). Het begon onmiddellijk het voortgang te boeken en voltooid.

Om dit te doen:

 1. In de lijst met projectdirectory, klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt uitsluiten
 2. Markeer map als
 3. uitgesloten

7, Autoriteit 5%

lijkt erop dat er verschillende redenen kunnen zijn om in deze “indexering” hel te komen. Ik heb enkele uren doorgebracht om het te repareren met behulp van de hierboven ideeën.
Aan het einde van de dag, met wat profileerwerk, merkte ik dat de slechterik in mijn zaak de CSV-plug-in was:
https://plugins.jetbrains.com/Plucin/10037-csv-plugin

Ik had weinig (niet zo groot) CSV-bestanden die als invoer dienen, en hoewel ik ze markeerden omdat ze niet worden geïndexeerd, bleef de plug-in proberen ze te indexeren.
Zodra ik de plug-in heb verwijderd, werkte alles goed.


8, Autoriteit 2%

had in het verleden hetzelfde probleem op een scala-project. Ik heb IDEA 16 EAP geïnstalleerd (https://confluence.jetbrains.com/display/ Ideadev / Idea + 16 + EAP ) en het probleem is verdwenen.


9

Ik had hetzelfde probleem met Intellrij 2017.3.2. Toen ik op de indexerende voortgangsbalk klikte, zag ik dat het op een map binnen mijn build-directory was opgehangen. Toen ik een gradlew-schoon deed die die map had verwijderd, kon de indexering doorgaan.


10

Ik gebruikte de Elm-plug-in en installeerde het ELM-begrensde NATS-pakket met een semi-breed bronbestand. Intellij bleef opknoping op dit bestand, maar rapporteerde dit niet altijd in het dialoogvenster Indexering POPOVER (misschien als gevolg van threading). Wanneer ik dit specifieke bestand in Instellingen – & GT uitgesproken; Bestandstypen (“NatS.elm”) Indexering wist succesvol te voltooien. Nu maakt de editor fouten voor dit pakket, maar het compilatieproces werkt nog steeds.


11

Ongeldige cache en herstart werkte niet voor mij op Intellij 2021.3 Ultimate.
Ik was benieuwd of de nieuwe functie Repair IDEop 2021.3 Ultimate-versie op dit probleem werkt op mijn mac.

 1. Bij het opstarten liep IntelliJ vast bij het indexeren
  • Geforceerd stoppen en IntelliJ opnieuw starten
 2. Bij opstarten de indexering handmatig “onderbroken” via de statusbalk onderaan
 3. Ongeldig cachegeheugen en opnieuw opgestart
  • Bevroren nog steeds bij indexeren
  • Gedwongen stoppen en IntelliJ opnieuw gelanceerd
 4. Herhaalde stap 2 bij het opstarten
 5. Vanuit het menu Bestand, IDE reparerenuitgevoerd, en reparatiestappen doorlopen
  • OPGELOST; niet langer vastgelopen bij indexeren
 6. IntelliJ afsluiten en opnieuw starten
  • Geen indexproblemen

Antwoord 12

Ik had ook te maken met een bevriezingsprobleem met intellij 2021.3. Eerder gebruikte ik de intellij 2021.1-versie en dat werkte prima, maar sinds ik de intellij-versie naar 2021.3 had geüpgraded, begon het vast te lopen bij het indexeren van bestanden.

Iemand in deze thread stelde voor om ide te repareren met de functie IDE repareren. Maar dat werkte niet voor mij.

Dus ik heb de threaddumps doorgenomen die beschikbaar zijn in de map Intellij logs. Na het analyseren van logs, kwam ik erachter dat oproepen worden geblokkeerd op de plug-in Package Search. Dus ik heb die plug-in uitgeschakeld in instellingen -> inpluggen. Om dat te doen moest ik het indexeren bij de start tijdelijk onderbreken. Na het uitschakelen van deze plug-in werkt het prima voor mij.

Dit is een bekend probleem en ik weet dat het uitschakelen ervan geen juiste oplossing is. Maar ik zal het gebruiken totdat intellij een officiële oplossing voor dit probleem uitbrengt.


Antwoord 13

Er is mogelijk een ander project parallel geopend in een nieuw venster dat wordt geïndexeerd.


Antwoord 14

Ik heb dit probleem kunnen oplossen door al mijn “doel”-mappen uit mijn project te verwijderen.

Other episodes