verschil tussen opdrachtprompt en anaconda-prompt

Ik heb anaconda op mijn computer geïnstalleerd met python. Nadat ik de software had geïnstalleerd, ontdekte ik dat er één programma is met de naam anaconda prompt.

Wat is het verschil tussen de anaconda-prompt en de opdrachtprompt? Als ik het pakket wil bijwerken, welk pakket moet ik dan gebruiken of een van beide. Vind ik leuk (conda update conda)

Bedankt


Antwoord 1, autoriteit 100%

Anaconda-opdrachtprompt is net als opdrachtprompt, maar het zorgt ervoor dat je anaconda- en conda-commando’s vanaf de prompt kunt gebruiken, zonder dat je mappen of je pad hoeft te veranderen.

Als je de Anaconda-opdrachtprompt start, zul je merken dat het een aantal locaties aan je PATH toevoegt/(“prepends”). Deze locaties bevatten opdrachten en scripts die u kunt uitvoeren. Dus zolang je in de Anaconda-opdrachtprompt bent, weet je dat je deze opdrachten kunt gebruiken.

Tijdens de installatie van Anaconda is er een keuze om deze standaard aan het PATH toe te voegen, en indien aangevinkt kun je deze commando’s ook gebruiken op de reguliere opdrachtprompt. Maar de anaconda-prompt zal altijd werken.

Wat betreft het bijwerken van conda, als het niet werkt in de opdrachtprompt, kunt u doen

conda update conda

in de Anaconda-opdrachtprompt.


Antwoord 2

Als je de anaconda-opdrachtprompt gebruikt, wordt deze geopend in de conda-directory (pad waar alle conda-commando’s worden uitgevoerd)

zoals toen ik pip3 installeerde, installeer prettytable op de opdrachtprompt, het is met succes geïnstalleerd maar niet gerepliceerd in jupyter-notebook.
Maar wanneer het wordt geïnstalleerd met behulp van de anaconda-prompt, wordt het onmiddellijk gerepliceerd


Antwoord 3

Dit is het verschil:

PATH-TOerachter is het pad naar Anaconda3

Na het toevoegen van de volgende envaan Windows command prompt, zal deze hetzelfde zijn als Anaconda prompt:

set CONDA_DEFAULT_ENV=base
set CONDA_PREFIX=PATH-TO\Anaconda3
set CONDA_EXE=%CONDA_PREFIX%\Scripts\conda.exe
set CONDA_PROMPT_MODIFIER=(base) 
set CONDA_PYTHON_EXE=%CONDA_PREFIX%\python.exe
set CONDA_SHLVL=1
set Path=%CONDA_PREFIX%;%CONDA_PREFIX%\Library\mingw-w64\bin;%CONDA_PREFIX%\Library\usr\bin;%CONDA_PREFIX%\Library\bin;%CONDA_PREFIX%\Scripts;%CONDA_PREFIX%\bin;%CONDA_PREFIX%\condabin;%Path%

Other episodes