Verschil tussen kern en processor

Wat is het verschil tussen een kern en een processor?

Ik heb er al naar gezocht op Google, maar ik heb alleen een multi-core en multi-processor definitie, maar het komt niet overeen met wat ik zoek.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Een kern is meestal de basisberekeningseenheid van de CPU – hij kan een enkele programmacontext uitvoeren (of meerdere als hij hardwarethreads ondersteunt, zoals hyperthreading op Intel-CPU’s), waarbij de juiste programmastatus, registers en correcte uitvoering behouden blijven bestelling, en het uitvoeren van de bewerkingen via ALU’s. Voor optimalisatiedoeleinden kan een core ook on-core caches bevatten met kopieën van veelgebruikte geheugenbrokken.

Een CPU kan een of meer kernen hebben om taken op een bepaald moment uit te voeren. Deze taken zijn meestal softwareprocessen en threads die door het besturingssysteem worden gepland. Merk op dat het besturingssysteem veel threads kan hebben om uit te voeren, maar de CPU kan slechts X van dergelijke taken tegelijk uitvoeren, waarbij X = aantal cores * aantal hardwarethreads per core. De rest zou moeten wachten tot het besturingssysteem ze heeft ingepland, hetzij door de huidige lopende taken uit te schakelen of op een andere manier.

Naast één of meerdere kernen, zal de CPU een aantal verbindingen bevatten die de kernen met de buitenwereld verbinden, en meestal ook een grote “last-level” gedeelde cache. Er zijn meerdere andere belangrijke elementen vereist om een ​​CPU te laten werken, maar hun exacte locatie kan verschillen afhankelijk van het ontwerp. Je hebt een geheugencontroller nodig om met het geheugen te praten, I/O-controllers (beeldscherm, PCIe, USB, enz.). In het verleden bevonden deze elementen zich buiten de CPU, in de complementaire “chipset”, maar de meeste moderne ontwerpen hebben ze in de CPU geïntegreerd.

Bovendien heeft de CPU mogelijk een geïntegreerde GPU en vrijwel al het andere dat de ontwerper in de buurt wilde houden vanwege prestatie-, kracht- en fabricageoverwegingen. Het CPU-ontwerp is vooral populair bij wat wordt genoemd system on chip (SoC).

Dit is een ‘klassiek’ ontwerp dat wordt gebruikt door de meeste moderne apparaten voor algemeen gebruik (client-pc, servers, maar ook tablets en smartphones). Je kunt meer uitgebreide ontwerpen vinden, meestal in de academie, waar de berekeningen niet in “kernachtige” basiseenheden worden gedaan.


Antwoord 2, autoriteit 67%

Een afbeelding zegt misschien meer dan duizend woorden:

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden

* Figuur die de complexiteit beschrijft van een modern multi-processor, multi-core systeem.

Bron:

https://software.intel.com/en-us/articles/intel-performance-counter-monitor-a-better-way-to-measure-cpu-utilization


Antwoord 3, autoriteit 13%

Laten we eerst verduidelijken wat een CPU is en wat een kern is, een centrale verwerkingseenheid CPU, kan meerdere kerneenheden hebben, die kernen zijn op zichzelf een processor, in staat om een ​​programma uit te voeren, maar het staat op zichzelf op dezelfde chip .

In het verleden werd één CPU verdeeld over een flink aantal chips, maar als Moore’s Law vorderden ze om een ​​complete CPU in één chip (die) te hebben, sinds de jaren 90 begon de fabrikant meer kernen in dezelfde die te passen, dus dat is het concept van Multi-core.

Tegenwoordig is het mogelijk om honderden cores op dezelfde CPU (chip of die) GPU’s te hebben, Intel Xeon. Een andere techniek die in de jaren 90 werd ontwikkeld, was simultane multi-threading, in feite vonden ze dat het mogelijk was om een ​​andere thread in dezelfde single-core CPU te hebben, aangezien de meeste bronnen al gedupliceerd waren zoals ALU, meerdere registers.

Dus in principe kan een CPU meerdere kernen hebben die elk in staat zijn om één of meer threads tegelijkertijd uit te voeren, we kunnen verwachten dat er in de toekomst meer kernen zullen zijn, maar met meer moeite om efficiënt te kunnen programmeren.

p>


Antwoord 4, autoriteit 4%

CPU is een centrale verwerkingseenheid. Sinds 2002 hebben we alleen een enkele kernprocessor, d.w.z. we zullen slechts één taak of een programma tegelijk uitvoeren.

Om meerdere programma’s tegelijk te laten draaien, moeten we de meerdere processors gebruiken om meerdere processen tegelijk uit te voeren, dus daarvoor hadden we een ander moederbord nodig en dat is erg duur.

Dus, Intel introduceerde het concept van hyperthreading, d.w.z. het zal de enkele CPU omzetten in twee virtuele CPU’s, dat wil zeggen dat we twee kernen hebben voor onze taak. Nu is de CPU enkelvoudig, maar hij doet alleen alsof (vermomd) dat hij een dubbele CPU heeft en meerdere taken uitvoert. Maar het hebben van echt meerdere kernen zal beter zijn dan dat, dus mensen ontwikkelen het maken van een multi-coreprocessor, d.w.z. meerdere processors op een enkele doos, d.w.z. het grijpen van een meerdere CPU op een enkele grote CPU. D.w.z. meerdere kernen.


Antwoord 5, autoriteit 2%

In de begindagen…net als voor de jaren ’90… waren de processors niet in staat om meerdere taken zo efficiënt uit te voeren… omdat een enkele processor slechts één taak aankon… zeg dat mijn antivirus, microsoft word, vlc, enz. software draait allemaal tegelijkertijd … dat is niet echt waar. Toen ik zei dat een processor één proces tegelijk aan kon… meende ik het. Het zou eigenlijk een enkele taak verwerken … dan pauzeerde het die taak … nam een ​​andere taak … voltooi het als het een korte is of pauzeer het opnieuw en voeg het toe aan de wachtrij … en dan de volgende. Maar deze ‘pauze’ die ik noemde was zo klein (ca. 1ns) dat je niet begreep dat de taak gepauzeerd was. bijv. Op vlc terwijl je naar muziek luistert, zijn er andere apps tegelijkertijd actief, maar zoals ik je al zei … één programma per keer … dus de vlc pauzeert eigenlijk tussendoor voor ns, zodat je het niet onderschat, maar de muziek stopt eigenlijk tussen.

Maar dit ging over de oude processors…

Vandaag de dag hebben processors, dwz pc’s van de derde generatie, multi-core processors. Nu kunnen de ‘cores’ worden vergeleken met een 1e of 2e generatie processors zelf… ingebed op een enkele chip, een enkele processor. Dus nu begrepen we wat kernen zijn, dwz het zijn miniprocessors die samen een processor worden. En elke kern kan één proces tegelijk of meerdere threads aan, zoals ontworpen voor het besturingssysteem. En ze volgen dezelfde stappen als ik hierboven vermeldde over de enkele processor.

Bijv. Een i7 6gen-processor heeft 8 cores… dwz 8 miniprocessors in 1 i7… dwz de snelheid is 8x zo hoog als de oude processors. En zo kan multitasken worden gedaan.

Er kunnen honderden kernen in een enkele processor zitten
bijv. Intel i128.

Ik hoop dat ik dit goed heb uitgelegd.


Antwoord 6

Ik heb alle antwoorden gelezen, maar deze link was voor mij een duidelijkere uitleg over het verschil tussen CPU (processor) en Core. Dus ik laat hier wat aantekeningen achter van daar.

Het belangrijkste verschil tussen CPU en Core is dat de CPU een elektronisch circuit in de computer is dat instructies uitvoert om rekenkundige, logische, controle- en invoer-/uitvoerbewerkingen uit te voeren, terwijl de kern is een uitvoeringseenheid in de CPU die instructies ontvangt en uitvoert.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 7

De afbeelding van Intel is nuttig, zoals blijkt uit het beste antwoord van Tortuga. Hier is een onderschrift voor.

Processor: één halfgeleiderchip, de CPU (centrale verwerkingseenheid) in één socket, circa 1950-2010. In de loop van de tijd zijn er meer functies op de CPU-chip verpakt. Voorafgaand aan de releases van single-chip processors in de jaren vijftig, was één processor mogelijk verspreid over meerdere chips. Halverwege de jaren 2010 maakten de systeem-op-een-chip-chips het iets schetsmatiger om één processor gelijk te stellen aan één chip, hoewel dat over het algemeen is wat mensen bedoelen met processor, zoals in “deze computer heeft een i7-processor” of “dit computersysteem heeft vier processors.”

Kern: één blok van een CPU, die één instructie tegelijk uitvoert. (Je zult zien dat mensen één instructie per klokcyclus zeggen, maar sommige CPU’s gebruiken meerdere klokcycli voor sommige instructies.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes