Transparante achtergrond in JPEG-afbeelding

Hoe kan ik een transparante achtergrond op een JPEG-afbeelding instellen? Dit is een twijfel van veel collega’s van mij.

Wat zou de oplossing zijn met Paint op Windows?

Wat zijn de andere eenvoudige alternatieven?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Je kunt een JPEG-afbeelding niet transparant maken. U moet een indeling gebruiken die transparantie mogelijk maakt, zoals GIF of PNG.

Paint zal deze bestanden openen, maar AFAIK zal de transparantie wissen als u het bestand bewerkt. Gebruik een andere applicatie zoals Paint.NET(het is gratis).

Bewerken:aangezien andere mensen het hebben genoemd: u kuntJPEG-afbeeldingen converteren naar PNG, in elke editor die met beide typen kan werken.


Antwoord 2, autoriteit 46%

Als je je zorgen maakt over de bestandsgrootte van een PNG, kun je een SVG-masker gebruiken om een transparante JPEG te maken. Hieris een voorbeeld dat ik heb samengesteld.


Antwoord 3, autoriteit 22%

JPEG ondersteunt geen transparantie omdat het RGB-kleurruimte gebruikt. Als u transparantie wilt, gebruik dan een indeling die alfawaarden ondersteunt. Voorbeeld PNG is een afbeeldingsindeling die RGBA-kleurruimte gebruikt waarbij (r = rood, g = groen, b = blauw, a = alfawaarde). Alfa-waarde wordt gebruikt als maat voor dekking, 0% is volledig transparant en 100% is volledig ondoorzichtig. pixel.


Antwoord 4, autoriteit 13%

JPGondersteunt geen transparanteachtergrond, u kunt deze eenvoudig converteren naar een PNGdie een transparante achtergrond ondersteunt door deze in de buurt van een foto-editor te openen en op te slaan als een.PNG


Antwoord 5, autoriteit 10%

Hoe kan ik een transparante achtergrond op een JPEG-afbeelding instellen?

Als u van plan bent de afbeelding als JPEG te behouden, kunt u dat niet. Zoals anderen hebben gesuggereerd, converteer het naar PNG en voeg een alfakanaal toe.


Antwoord 6, autoriteit 6%

JPG ondersteunt geen transparantie


Antwoord 7, autoriteit 6%

Ik wilde alleen toevoegen dat ‘transparantie’ van GIF meer lijkt op ontbrekende pixels. Als u GIF gebruikt, ziet u gekartelde randen waar de achtergrond en de rest van de afbeelding samenkomen. Met PNG kun je vloeiend “samengestelde” afbeeldingen samenvoegen, en dat is wat je echt wilt. Plus PNG ondersteunt afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Gebruik geen “Verf”. Er zijn veel hoogwaardige kunsttoepassingen voor het maken van kunstwerken. Ik denk dat zelfs de apps voor mobiele telefoons (Pixlr is best goed en gratis!) en webgebaseerde apps voor beeldbewerking beter zijn. Ik gebruik Gimp – gratis voor alle platforms.

Hoewel een JPEG op zichzelf niet transparant kan worden gemaakt, is er een oplossing als het uw doel is om de grootte van zeer grote afbeeldingsgebieden voor het web die transparante afbeeldingsgebieden moeten bevatten, te verkleinen. Het is een beetje te ingewikkeld om details te posten, maar Google het. Kortom, u maakt uw afbeelding met transparantie en splitst vervolgens het alfakanaal (Gimp kan dit gemakkelijk) als een eenvoudige 8-bits grijswaarden-PNG. Vervolgens exporteert u de kleurgegevens als JPG. Uw webpagina gebruikt nu een CANVAS-tag om de JPG als afbeeldingsgegevens te laden en past de 8-bits grijswaarden-PNG toe als het canvas-alfakanaal. Het canvas van de browser doet het werk om de afbeelding transparant te maken. De JPEG slaat de kleurinformatie op (beter gecomprimeerd dan PNG) en de PNG wordt teruggebracht tot 8-bits alfa, dus het is aanzienlijk kleiner. Ik heb met deze techniek een paar honderd K per afbeelding bespaard. Een paar mensen hebben bestandsindelingen voorgesteld die PNG-transparantie-informatie insluiten in de uitgebreide informatievelden van een JPEG, maar deze voorstellen worden tot nu toe niet breed ondersteund.

Other episodes