SVN schuld in Eclipse

Gisteren ontdekte ik de Subversion (SVN) blame-functie, en ik vroeg me af, is deze functie beschikbaar bij Eclipse?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Zoals werd opgemerkt, zou je momenteel eerst een plug-in moeten installeren om ondersteuning voor Subversion in te schakelen. Ik raad mezelf Subversiveaan en zoek hier op Stack Overflow naar de tags “eclipse ” en “subversion” samen zullen verschillende eerdere threads tonen met betrekking tot “gotchas” om op te letten bij het installeren van de connectoren (Subversive is gescheiden in twee delen – de kernondersteuning en “connectors” die de SVN-lijm leveren).

Als je dat eenmaal hebt geïnstalleerd, kun je repository’s configureren, nieuwe projecten maken door direct een nieuw repository-adres in te voeren en uit te checken, of een bestaand project dat al aan SVN was gekoppeld, koppelen aan de repository door Subversion ernaar te laten kijken.

Zodra je dathebt gedaan, krijg je als volgt toegang tot het commando “svn Blay”, ook wel bekend als “annotate” of “praise”:

Voor een resource, klik met de rechtermuisknop op de naam van de resource in het bestandsverkenner-paneel om het contextmenu te openen (u kunt dit menu ook krijgen door ergens in de editor zelf met de rechtermuisknop te klikken). Onder de kop “Team” (waar u ook toegang krijgt tot alle SVN-commando’s, aangezien Eclipse bronbeheer generaliseert onder de kop “Team Sharing”), selecteert u “Annotatie weergeven“. Op mijn Mac PowerBookis de sneltoets hiervoor Ctrl+ < kbd>Optie+ A, ik ben niet in de buurt van mijn Linux- of Windows XP-platforms om te zien wat de sneltoets op een van beide is (Mac OS X-poorten hebben de neiging om het toetsenbord aan te passen snelkoppelingen om te voldoen aan de “grotere goede” weergave van wat een Mac-toepassing zou moeten doen).

Na een tijdje gepraat te hebben met de Subversion repository, zal de linker goot van het editorvenster een reeks gekleurde balken tonen. Als je regelnummers hebt ingeschakeld voor je editor, zullen deze de nummers overlappen. Anders worden het gewoon bars. Elke afwisseling van kleur vertegenwoordigt een pauze waarbij de verantwoordelijkheid van de ene gebruiker naar de andere verandert. Als u de aanwijzer boven een balk houdt, verschijnt er een tooltip die de verantwoordelijke gebruiker, de revisie/toezegging waar de regels vandaan komen, de datum en de check-in-opmerking identificeert. De kleur van de balken varieert van committer tot committer en van revisie tot revisie. Het zijn verschillende tinten van dezelfde basiskleur, maar Eclipse zal proberen ze visueel te onderscheiden (zoveel mogelijk). Wanneer je de muisaanwijzer op een fragment plaatst, wordt het licht gemarkeerd en alle andere balken die aan dezelfde revisie zijn gekoppeld, worden ook gemarkeerd.

(Vraag me nu niet hoe ik het uitmoet uitschakelen. Tot nu toe was mijn enige oplossing om de buffer te sluiten en opnieuw te openen!)

Other episodes