Storyboard van startscherm geeft geen afbeelding weer

Ik probeer een afbeelding weer te geven als het startscherm van mijn Launch Screen.storyboard-bestand, maar de afbeelding wordt nooit weergegeven. Ik heb labels die goed worden weergegeven, maar de afbeelding wordt niet weergegeven.

Zo ziet het startscherm eruit in het bestand Launch Screen.storyboard:
voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

Als ik de app echter op de simulator (en op het fysieke apparaat) gebruik, wordt dit weergegeven:

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

Zoals je kunt zien, wordt het label “Test” goed weergegeven, maar de afbeelding wordt niet weergegeven. Ik weet echt niet waarom dit gebeurt en niets wat ik probeer lijkt te werken. Als iemand een idee heeft hoe dit op te lossen, wordt dit zeer op prijs gesteld.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Na het herstarten van Xcode, het opschonen van de build en een aantal andere suggesties op SO over dit probleem. Wat het voor mij echt heeft opgelost, was een harde herstart van het apparaat. (Ik heb hier meer dan een uur aan verspild)

Ik veronderstel dat het alleen maar aantoont dat het oude gezegde: heb je het uit en weer aangezet, nog steeds geldt voor de nieuwste gadgets!

Hoe iPhone XS of iPhone XS Max opnieuw op te starten

 1. Druk snel op de knop Volume omhoog en laat deze weer los
 2. Druk snel op de knop Volume omlaag en laat deze weer los
 3. Houd de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt

Antwoord 2, autoriteit 27%

Ik was hier ook uren mee bezig. Maar ik heb nu de oplossing gevonden. Je moet de afbeelding aan je project toevoegenen ook aan de assets.xcassets via slepen en neerzetten.


Antwoord 3, autoriteit 12%

Had hetzelfde probleem, het toevoegen van de afbeelding aan de “Build Phases -> Copy Bundle Resources” loste het voor mij op.


Antwoord 4, autoriteit 7%

Volg onderstaande stappen,

 1. App verwijderen van het apparaat
 2. Herstart apparaat
 3. Opnieuw bouwen

Als het niet werkt, verwijder dan afgeleide gegevens. Xcode-voorkeur->Locatietab->Afgeleide gegevens. Volg dan bovenstaande stappen.


Antwoord 5, autoriteit 7%

Heel frustrerend. Oplossing die uiteindelijk werkte:

 1. Doe een harde reboot van het apparaat

 2. App verwijderen

 3. App installeren vanuit Xcode


Antwoord 6, autoriteit 7%

Het is me overkomen en maakt me gek, ik verlies nog een paar minuten totdat ik erachter kom.

Dus, zoals eerder gezegd:

 1. Importeer de gewenste afbeelding naar uw Xcode-project (gewoon slepen en neerzetten)
 2. De beperkingen en afstemming wijzigen
 3. Frames bijwerken om problemen met automatische lay-out op te lossen
 4. In het tabblad Attributencontrole (meestal in het menu xCode in de rechterhoek), in de afbeeldingsweergave > Afbeelding, afbeeldingsextensie verwijderen (.png of .jpg) – dat is de truc

Op het ontwerpscherm wordt het niet weergegeven, maar wanneer u uw app uitvoert, wordt het weergegeven.

Ik hoop dat het kan helpen!


Antwoord 7, autoriteit 5%

Eindelijk, start de telefoon opnieuwwerkt voor mij!!

Ik heb uren aan dit probleem besteed. Had geprobeerd de naam van de afbeelding te wijzigen, de hele afbeeldingsmiddelen te verwijderen, info.plist te wijzigen, Xcode opnieuw op te starten en zelfs geprobeerd alle attributen van de afbeeldingen in te stellen (wat je kunt zien hoe wanhopig ik was).


Antwoord 8, autoriteit 4%

Na veel tijd geïnvesteerd te hebben, kreeg ik de oplossing:-

Step 1:- Quit Xcode
Step 2:- Delete the app from device/simulator
Step 3:- Restart your device (if you are using simulator then you have to quit simulator)
Step 4:- Clear all derived data 
Step 5:- Clear Bin
Step 6:- Open Xcode and relaunch the app, it will work 

Antwoord 9, autoriteit 3%

Ik had hetzelfde probleem.

 1. Voeg een nieuwe afbeeldingsset toe aan XcodeAssets.
 2. Voeg afbeeldingen toe aan de afbeeldingenset.
 3. Voeg afbeeldingsweergave toe aan het startscherm en stel uw afbeeldingenset in als afbeelding
 4. Vink in de attributencontrole van Imageview het vinkje weg voor ‘wist grafische context’
 5. Maak de buildmap schoon en voer het opnieuw uit.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 10, autoriteit 3%

Dit probleem is gerelateerd aan de Assets.xcassetsom het op te lossen. Je moet de afbeelding als bron toevoegen, maar niet in de xcassetsmap en dan zou het prima moeten werken


Antwoord 11, autoriteit 2%

In mijn geval loste het resetten van de inhoud en instellingen voor de simulator het probleem op.


Antwoord 12

Na alles geprobeerd te hebben op verschillende StackOverflow-threads, is dit wat voor mij werkte:

 • Gebruik een .png
 • Neem het niet op in uw activacatalogus. Voeg het rechtstreeks toe aan de hiërarchie van uw project, zoals u elk bronbestand zou toevoegen.
 • Laad in de afbeeldingsweergave de afbeelding inclusief de extensie. Voorbeeld: launch_app_image.png

(Misschien moet ik product- of afgeleide gegevens opschonen om bij te werken, maar dat hoefde niet)


Antwoord 13

Het lijkt erop dat er een probleem is met het cachen van bronnen in xCode. Had hetzelfde probleem, herstart xCode en daarna werkt alles prima.


Antwoord 14

Start uw apparaat opnieuw op en wis van x-code afgeleide gegevens


Antwoord 15

Ik had dat probleem nadat ik een afbeelding aan het project had toegevoegd en het apparaat neerschoot. Het probleem was opgelost


Antwoord 16

Was de achtergrondafbeelding van het opstartscherm aan het veranderen en de nieuwe afbeelding werd niet weergegeven (reageer native project).

De antwoorden van anderen volgen.

Ik heb al het onderstaande gedaan en het was opgelost:

 • Schoon gebouwd.
 • App verwijderen uit simulator
 • Simulator afsluiten
 • Herstart XCode
 • App opnieuw starten

Antwoord 17

Nou, vanaf nu is er een retina-apparaat beschikbaar en ik negeerde de afbeelding @1xin Assets.xcassets.

In mijn geval heb ik een app-logo in het welkomstscherm dat niet zichtbaar is wanneer ik de applicatie start.

Na zoveel tijd te hebben verspild, kwam ik erachter dat ik alleen afbeeldingen van @2xen @3xvoor die logo-afbeelding had verstrekt.

Dit probleem wordt opgelost door de @1x-versie van die afbeelding toe te voegen.


Antwoord 18

In mijn specifieke geval werkte het welkomstscherm voor de simulator en andere apparaten, maar stopte met werken voor één specifiek apparaat. Dit deed me geloven dat het enkele cachegegevens waren die werden bewaard door xcode (v10 en iPhone 7 v12.1).

Ik heb de afgeleide gegevens verwijderd op: ~/Library/Developer/Xcode/DerivedData/waarbij alleen de mapinhoud wordt leeggemaakt, de map niet. Ik heb toen de mac en de iPhone opnieuw opgestart en het project schoongemaakt en opnieuw opgebouwd, en nu verschijnt het.

Ik weet niet zeker of dit allemaal nodig was, maar ik wilde er geen tijd meer aan verspillen, dus de bovenstaande voorhamer-aanpak werkte voor mij. Maar het hangt natuurlijk altijd af van uw specifieke situatie – de mijne was apparaatspecifiek; voor anderen kan het de daadwerkelijke afbeelding zijn of de lay-out van het startscherm, enz.


Antwoord 19

Eigenlijk is het voor sommige zwaargewicht afbeeldingen geen goede situatie om ze toe te voegen aan images.xcassets, omdat de app images.xcassetslichtgewicht afbeeldingen laadt voordat ze worden gestart . Dus ik plaatste afbeeldingen op het opstartscherm bij de eerste root van het laden en toen was het probleem verdwenen:

 1. Maak een nieuwe Groepin de hoofdmap van het project
 2. Sleep en zet je afbeelding neer in de gele groepsmap
 3. Hernoem het naar een andere speciale naam
 4. Terug naar je xib(of storyboard)-bestand en adresseer de ImageViewnaar de speciale naam die het is in stap 3.
 5. Reinig en bouw opnieuw, dan kun je je afbeelding zien.

Hint: u kunt uw ImageSetmaken in de images.xcassetsmaar deze in de hoofdmap van het project plaatsen.


Antwoord 20

Je moet ervoor zorgen dat de bestandsnaam van je afbeelding een indeling heeft zoals .png of .jpg aan het einde, anders werkt het niet. Voordat u uw afbeelding toevoegt, moet u er ook voor zorgen dat het afbeeldingsbestand zich in uw map “Assets.xcassets” binnen uw project bevindt. Dit kan eenvoudig worden gedaan met slepen en neerzetten. Zorg er ook voor dat wanneer u uw afbeelding aan uw storyboard heeft toegevoegd, de afbeeldingsnaam in de linkerbovenhoek ook overeenkomt met de echte afbeeldingsbestandsnaam. Ik zou ook eens kijken naar de beperkingen. Ik hoop dat dit helpt. Veel succes met je app.


Antwoord 21

Ik heb hier zoveel dingen mee geprobeerd (dit draadje alleen al lijkt een miljoen ideeën te hebben en de helft daarvan is tegenstrijdig). Het probleem voor mij was dat wanneer ik dingen deed, zoals het opnieuw opstarten van het apparaat en Xcode, het beeld een paar sessies van de app zou laten zien, en dan zou het stoppen (ik heb geen idee waarom, maar WOW, het was vervelend) .

Na talloze uren ontdekte ik dat het antwoord van A.G. in deze thread het juiste is. Het enige dat ik verkeerd deed, was dat ik een nieuwe afbeeldingsset binnen xcassets aan het maken was, maar ik gebruikte toen nog steeds de naam van de afbeelding in de UIImageView in het storyboard in plaats van de naam van de afbeeldingsset.

Ter verduidelijking: wat u zou doen, is een nieuwe afbeeldingsset maken en deze een naam geven als “Launch-Defaults”, en vervolgens uw afbeeldingen eraan toevoegen. Vervolgens gebruikt u in de UIImageView in het storyboard de afbeelding “Launch-Default” (zonder een extensie omdat deze er niet is, aangezien dit een afbeeldingsset is).

Als je dat allemaal doet, zou de afbeelding eigenlijk correct in je storyboard moeten verschijnen. Sommige mensen zeggen dat de afbeelding blanco wordt weergegeven als u de extensie (.jpg of .png) niet gebruikt, maar ik neem aan dat dit komt omdat ze niet de naam van de afbeeldingsset gebruiken. Anderen zeggen dat je een extensie zoals .png of .jpg moet gebruiken, maar de sleutel is om de afbeeldingsset in xcassets te maken en vervolgens die afbeeldingsset in het storyboard te gebruiken. Als het correct is gedaan, zou er geen gekheid mogen zijn, zoals een afbeelding die niet wordt weergegeven of het startscherm slechts een deel van de tijd werkt (opstarten vereist).


Antwoord 22

Om mijn $ 0,02 aan deze vraag toe te voegen; Ik heb dit opgelost door PNG-afbeeldingen te gebruiken in plaats van JPG/JPEG-afbeeldingen.

Na het converteren van de afbeeldingen naar PNG en het kraken om de grootte een beetje te verkleinen, werkte alles prima.


Antwoord 23

Mijn probleem.

Reden: ik heb de afbeeldingen hernoemd nadat ik ze naar Xcode had gesleept.
Oplossing: hernoem afbeeldingen niet nadat ze naar Xcode zijn gesleept. Het creëert problemen voor het begrijpen van Xcode. Hernoem afbeeldingen voordat u ze naar Xcode sleept/toevoegt.

Ik hoop dat het je helpt!


Antwoord 24

Ik heb uren aan dit probleem besteed voordat ik eindelijk mijn fout inzag. Wanneer u een afbeelding aan een UIImageView toevoegt, wordt alleen de naam van de afbeelding gebruikt. Als uw afbeeldingen zich in een andere map dan uw storyboard bevinden, worden ze weergegeven in xcode, maar niet wanneer de app wordt uitgevoerd. U moet het juiste bestandspadvoorvoegsel toevoegen, bijvoorbeeld images/image.png. Het zal nu verschijnen als een blauw vraagteken in xcode, maar het zal werken in de app.


Antwoord 25

Ik had hetzelfde probleem. Heb daarvoor verschillende oplossingen geprobeerd, maar niets bleek te helpen. Ik realiseerde me toen dat de afbeelding niet alleen zichtbaar was toen ik de app rechtstreeks op het apparaat installeerde en de app nog steeds verbonden is met de xcode. Als ik de verbinding verbreek en vervolgens de app open, was de afbeelding zichtbaar zoals verwacht.
Het kan een xcode-bug zijn.


Antwoord 26

Ik heb geprobeerd het project op te schonen, de png te verwijderen, de beperkingen te verwijderen werkte niet voor mij.

Ik heb zojuist nog een kopie van de afbeelding gemaakt en de kopie hernoemd, daarna de oude afbeelding verwijderd en de nieuwe afbeelding toegevoegd (zelfde, met gewijzigde naam). Ik heb zojuist die afbeelding gegeven en het werkte voor mij.

Ook ik gebruik de Assets.xcassets niet, maar gebruik de afbeelding in een map.


Antwoord 27

Mijn eerste fout was dat ik een normaal .storyboard maakte, het hernoemde en definieerde als startscherm in de projectinstellingen. In dit geval had ik beeldproblemen. Het lijkt erop dat in dit geval enkele instellingen ontbreken, dus ik heb zojuist een nieuw bestand gemaakt via file->new en heb direct het “Startscherm” gekozen en toen werkte het.

Ik had ook in gedachten dat lay-outbeperkingen om de een of andere reden niet worden ondersteund in het startscherm. Misschien was het in het begin zo, niet zeker, maar nu zouden de beperkingen moeten werken.

Misschien helpt dit iedereen.


Antwoord 28

In mijn geval was het iets meer dan alleen het apparaat opnieuw opstarten.
Mijn startafbeelding is opgeslagen in andere activa (andere pods).

Moest de afbeelding naar de activa van het app-project verplaatsen.
En daarna mijn apparaat opnieuw opgestart. (Controleer eerst de simulator, het zou moeten werken).
Toen werkte het.

Afbeeldingen kunnen het formaat png/pdf hebben, enkele schaal of niet maakt niet uit.


Antwoord 29

Ik kwam er net achter. Mijn startafbeelding werd niet weergegeven, ik krijg een wit scherm bij het opstarten op een apparaat (iPhone 6, 7+) of testFlight. Oplossing: hernoemd naar “Landing_screen.png” naar “Landing_screen” waarbij het .png-gedeelte wordt verwijderd. Het afbeeldingspictogram in Xcode veranderde in een wit pictogram en in het storyboard van het startscherm verschijnt de afbeelding nu als een vraagteken. De Launch-afbeelding verschijnt nu en niet het witte scherm. Mijn setup: ik gebruik Swift 3.1 met Xcode 8.3.1. In LaunchScreen.storyboard heb ik een eenvoudige afbeeldingsweergave toegevoegd en de afbeelding uitgerekt om in de weergavecontroller te passen. Ik heb de automatische lay-outbeperkingen Top/Bottom/Leading/Trailing space op superview ingesteld op 0 – zie onderstaande afbeelding:

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 30

In mijn geval bleek dat ik een aantal weergaven nog had gekoppeld aan de weergavecontroller die nu slechts een basisweergavecontroller was. Als ik control-klik op de weergave, zie ik de verkooppunten met waarschuwingen, maar de waarschuwingen verschenen niet in Xcode en daarom had ik problemen om ze te vinden.

Other episodes