SQL Client voor Mac OS X die werkt met MS SQL Server

Hoe kan ik verbinding maken met een externe SQL-server met Mac OS X? Ik heb niet echt een GUI nodig, maar het zou leuk zijn om te hebben voor de kleurcodering en het resultaatsetraster. Ik hoef liever geen VM te gebruiken.

Is er een SQL-client voor Mac OS X die werkt met MS SQL Server?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Laten we samenwerken aan een canoniek antwoord.

Native apps

Gebaseerd op Java

Op elektronen gebaseerd

(TODO: andere hieronder genoemde toevoegen)


Antwoord 2, autoriteit 52%

De op Java gebaseerde Oracle SQL-ontwikkelaarheeft een plug-inmodule die SQL Server ondersteunt. Ik gebruik het regelmatig op mijn Mac. Het is ook gratis.

Zo installeert u de SQL Server-plug-in:

  • SQL-ontwikkelaar uitvoeren
  • ga naar dit menu-item: Oracle SQL Developer/Preferences/Database/Third-party JDBC Drivers
  • Klik op help.
  • Het bevat verwijzingen naar de JAR-bestanden voor MySQL, SQL Server , enz.
  • Het SQL Server JAR-bestand is beschikbaar op http://sourceforge.net/projects/jtds/files /

Antwoord 3, autoriteit 10%

Dit zal de tweede vraag op rij zijn die ik hiermee heb beantwoord, dus ik denk dat het de moeite waard is om erop te wijzen dat ik geen banden heb met dit product, maar ik gebruik het en vind het geweldig en denk dat dit het juiste antwoord is vraag ook: DbVisualizer.


Antwoord 4, autoriteit 3%

Toen deze vraag werd gevraagd, waren er maar heel weinig hulpmiddelen die er veel waard waren. Ik heb ook geëindigd met behulp van fusion en een Windows-client. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd voor Mac en Linux en heeft nooit iets de moeite waard. Dat omvatte dbvisualizer, eekhoorn (bijzonder slecht, hoewel de ramen haters in mijn kantoor erbij zweren), de Oracle SQL-ontwikkelaar en een bos van anderen.
Niets vergeleken met DBhartizan op Windows voor zover ik bezorgd was en ik was bereid om het te gebruiken met fusion of virtualbox. Ik gebruik het MS-product niet omdat het alleen beperkt is tot MS SQL.

Bottom line is niets gratis is de moeite waard, noch waren de meeste commerciële niet-Windows-producten

Nu, nu (maart 2010) Ik geloof dat er twee serieuze kanshebbers en waardevolle versies voor de Mac en Linux zijn die een lage kosten hebben bij hen. De eerste is Aqua Data Studio die ongeveer $ 450 per gebruiker kost, wat nauwelijks acceptabel is, maar goedkoop in vergelijking met DBhartizan en anderen met vergelijkbare functionaliteit (alleen MS alleen). De andere is RazorsQL die slechts $ 69 per gebruiker kost.
Aqua Data Studio is goed, maar een resource-varken en in principe behoorlijk traag en heeft niet-essentiële functies zoals het ER-diagramtool, dat daar behoorlijk slecht is. Het scheermes is Lightning Fast en is slechts een 16MEG-download en heeft alles wat een SQL-ontwikkelaar nodig heeft, inclusief een TSQL-editor.

Dus de grote winnaar is RazorsQL en voor $ 69, de moeite waard en heeft gereden. Geloof me, na enkele jaren van wachten om een ​​goedkope non Windows-substituut voor DBhartizan te vinden, heb ik eindelijk een gevonden en ik ben erg kieskeurig geweest.


Antwoord 5, Autoriteit 2%

Ik dacht dat Sequel Pro voor MySQL er best interessant uitzag. Het is moeilijk om één tool te vinden die werkt met al die databases (vooral SQL Server 2005… De meeste mensen gebruiken SQL Server Management Studio en dat is natuurlijk alleen Windows).


Antwoord 6, Autoriteit 2%

Mijn werkgever produceert een eenvoudig, bewijs van-concept HTML5-gebaseerde SQL-client die kan Wordt gebruikt tegen elke ODBC-gegevensbron op de hostmachine van de webbrowser, via de HTML5 WebDB-to-ODBC-brug We produceren ook. Deze componenten zijn gratis, voor Mac, Windows en meer.

Van toepassing op veel van de andere antwoorden – het type 1 JDBC-tot-ODBC-brug waar het meest verwijst, is de enige zon ingebouwd bij en gebundeld met de JVM. Documentatie van JVM / JRE / JDK heeft altijd geadviseerd met het gebruik van deze ingebouwde behalve in experimentele scenario’s, of wanneer er geen andere optie bestaat, omdat deze component werd gebouwd als een bewijs van-concept en nooit bedoeld was voor gebruiksgebruik.

Mijn werkgever maakt een Enterprise-Grade JDBC-To-ODBC-brug, beschikbaar als een single -Tier (installeert volledig op de host van de client applicaties) of een multi-tier (splitsingen Componenten via de host van de klant en de ODBC-gegevensbron host, inschakelen van JDBC-clienttoepassingen in een JVM om ODBC-gegevensbronnen op Mac, Windows, Linux, etc.) te gebruiken. Deze oplossing is niet gratis.

Al het bovenstaande kan worden gebruikt met de ODBC-stuurprogramma’s voor Sybase & amp; Microsoft SQL Server (of andere databases ) We produceren ook …


Antwoord 7, Autoriteit 2%

Squirrel SQLis een op Java gebaseerde SQL-client, waar ik goede ervaring mee heb op Windows en Linux. Aangezien het Java is, zou het moeten lukken.

Het is open source. U kunt meerdere sessies met meerdere databases tegelijk uitvoeren.


Antwoord 8, autoriteit 2%

Ik stem ook voor RazorSQL. Het is in veel opzichten erg krachtig en ondersteunt praktisch de meeste databases die er zijn. Ik gebruik het vooral voor SQL Server, MySQL en PostgreSQL.


Antwoord 9, autoriteit 2%

DbVisualizerondersteunt veel verschillende databases. Er is een gratis versie die ik eerder heb gebruikt. Download hier


Antwoord 10

Ik heb de afgelopen twee jaar veel succes gehad met het gebruik van Navicatvoor MySQL.
De gebruikersinterface kan een beetje worden bijgewerkt, maar alle tools en opties die ze bieden, maken de kosten voor mij te rechtvaardigen.


Antwoord 11

Ik gebruik de Navicat-clients voor MySQL en PostgreSQL en ben er tevreden over. “goed” is duidelijk subjectief… hoe beoordeelt u uw DB-clients?


Antwoord 12

Ik gebruik Oracle SQL Developer sinds de Microsoft-software voor SQL Server momenteel niet beschikbaar is op Mac OS X. Het doet wonderen. Ik zou ook RazorSQL of SQLGrinder aanraden.


Antwoord 13

Ik gebruik AquaFold op het werk op Windows, maar het is gebaseerd op Java en ondersteunt Mac OS X .


Antwoord 14

Ik hou van SQLGrinder.

Het is gebouwd met Cacao, dus het ziet er een stuk beter uit en voelt meer als een Mac OS X-toepassing dan alle Java-gebaseerde toepassingen die hier worden genoemd.

Het gebruikt JDBC-stuurprogramma’s om verbinding te maken met Microsoft SQL Server 2005, FrontBase, MySQL, OpenBase, Oracle, PostgreSQL en Sybase.

Gratis proefperiode of $ 59.


Antwoord 15

Ik heb (DB Solo) gebruikt en ik vind het erg leuk. Het kost slechts $ 99 en is vergelijkbaar met veel duurdere tools. Het ondersteunt Oracle, SQL Server, Sybase, MySQL, PostgreSQL en andere.


Antwoord 16

Niet zeker over open-source, maar ik heb goede dingen gehoord over http://www.advenio .com/sqlgrinder/(niet geprobeerd, ik schrijf liever Python-scripts om dingen uit te proberen dan GUI’s te gebruiken;-).


Antwoord 17

Toen deze vraag werd gesteld, werd Microsoft’s Remote Desktop voor OS X al jaren niet meer ondersteund. Het was geen Universal Binary en ik vond het nogal buggy (ik herinner me dat de applicatie gewoon stopt na een mislukte verbinding in plaats van dat je de verbindingsinformatie kunt wijzigen en het opnieuw kunt proberen).

Destijds raadde ik Open Source CoRDaan, een goede RDP-client voor Mac.

Sindsdien Microsoft Remote Desktop Client voor Mac 2werd vrijgegeven.


Antwoord 18

Ik gebruik de databaseontwikkelings-plug-ins van Eclipse – zoals alle op Java gebaseerde SQL-editors, het werkt een kruisplatform met elk type 4 (dwz pure Java) JDBC-stuurprogramma. Het is OK voor basisspullen (de belangrijkste falen is het worstelen om transactiebeheersing te geven – Auto-commit = True is altijd ingesteld, lijkt het erop).

Microsoft hebben een fatsoenlijke JDBC-type 4-stuurprogramma: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familid=6D483869-816A-44CB-9787-A866235FC7C&Displaylang=en Dit kan worden gebruikt met alle Java-clients / Programma’s op WIN / MAC / LIN / ETC.

Die mensen die met Java / JDBC op een Mac worstelen, proberen vermoedelijk in plaats van JDBC ones te gebruiken – ik heb de ODBC-driverbrug in bijna 10 jaar niet gebruikt (of praktisch gehoord).


Antwoord 19

Het is misschien niet de beste oplossing als je het nog niet hebt, maar FileMaker 11 met de werkelijke SQL Server ODBC-stuurprogramma (http://www.actualtech.com/product_sqlserver.php) werkte mooi voor een klant van de mijne vandaag. De ODBC-stuurprogramma is slechts $ 29, maar FileMaker is $ 299, daarom overwegen u het alleen als u het al hebt.


Antwoord 20

Dit is niet specifiek antwoord op uw vraag, omdat ik niet zeker weet of er clients bestaan in Mac OS X, maar over het algemeen Remote Desktopin de server en werk daar doorheen. Een andere optie is VMware Fusion(wat veel beter is dan Parallelsnaar mijn mening) + Windows XP + SQL Server Management Studio.


Antwoord 21

Ik heb Eclipse met de Quantum-DB-plug-ins voor dat doel gebruikt, aangezien ik Eclipse toch al gebruikte.


Antwoord 22

Ed: phpMyAdminis voor MySQL, maar de vrager heeft iets nodig voor Microsoft SQL Server.

De meeste oplossingen die ik heb gevonden, hebben betrekking op het gebruik van een ODBC-stuurprogramma en vervolgens welke clienttoepassing u ook gebruikt. Bijvoorbeeld, Gorilla SQLbeweert dat te kunnen doen, hoewel de project lijkt verlaten.

De meeste goedeoplossingen maken gebruik van Remote Desktopof VMware/Parallels.


Antwoord 23

Probeer CoRD en wijzig wat u wilt rechtstreeks vanaf de server.

Het is open source.

http://cord.sourceforge.net/


Antwoord 24

Voor MySQL is er querious en Sequel Pro . De vorige kost US $ 25, en de laatste is gratis. Je kunt een vergelijking van ze vinden hier en een lijst met een aantal andere Mac OS X MySQL-clients hier .

Steve


Antwoord 25

Aangezien er momenteel geen MS SQL-client voor Mac & NBSP; OS & NBSP; X, zou ik, als Bescheidenheid heeft gesuggereerd, gebruikt Remote Desktop voor de Mac.

Other episodes