RFID lezen met Android-telefoons

Ik heb genoeg onderzoek gedaan over het lezen van RFID-tags met behulp van Android-telefoons (smartphones).

Mijn begrip hiervan is dat voor NFC-geactiveerde smartphones (Nexus S) het mogelijk is om RFID-tags te lezen, maar er zijn beperkingen.

Voor niet-NFC-ingeschakelde Androids hebben we een RFID-lezer nodig waaraan we kunnen communiceren van Android met behulp van Bluetooth.

Mijn vraag is:

  1. Wat zijn de SDK die we gebruiken voor het lezen van RFID-tag van Android-telefoon (NFC ingeschakeld)?
  2. Als ik moet lezen met niet-NFC-enabele telefoon, is er een standaardlezer beschikbaar die SDK biedt voor ontwikkelingsdoel?

Antwoord 1, Autoriteit 100%

NFC-ingeschakelde telefoons kunnen alleen NFC en Passieve High Frequency RFID (HF-RFID) lezen. Deze moeten worden gelezen bij een extreem dicht bereik, meestal een paar centimeter. Voor langere bereik of een ander type RFID / ACTIVE RFID, moet u een externe lezer gebruiken voor het omgaan met mobiele apparaten.

U kunt een aantal fatsoenlijke lezers krijgen van veel fabrikanten door simpelweg op Google te zoeken. Er zijn veel plug-in voor alle apparaattypen.

Ik heb veel omgaan met HID-lezers die in staat zijn om nauwe nabijheidscans van HID-enabled ID-kaarten en NFC uit smartphones en smartcards. Ik gebruik Serialio Badge-lezers die ik een decoderingsprofiel laadt, zodat onze beveiligde bedrijfskaarten kunnen worden gelezen en gebruikt door een applicatie die ik heb gebouwd. Ze zijn geweldig voor grootschalige betrouwbare Bluetooth-scan. Omdat ze Bluetooth zijn, werken ze voor PC / Android / iOS / Linux. Het enige probleem is, HID-lezers zijn erg duur en zijn bedoeld voor bedrijfsgebruik. De onze kost ongeveer $ 400 per stuk, maar nogmaals, ze lezen HID, Smartcards, NFC en RFID.

Als dit een persoonlijk project is, raad ik aan om gewoon de telefoon te gebruiken en wat HF-RFID-tags aan te schaffen. De tagfabrikant moet een SDK hebben waarmee je verbinding kunt maken
en beheer de tags. U kunt ook gewoon Android NFC-documenten gebruiken om aan de slag te gaan https://developer.android.com /gids/onderwerpen/connectiviteit/nfc/. De meeste Android-telefoons van de afgelopen 8 jaar hebben NFC, alleen iPhone 6 en nieuwere Apple-telefoons hebben NFC, maar alleen iOS 11 en nieuwer zullen werken voor wat u wilt doen.


Antwoord 2, autoriteit 85%

Je kunt je Android-audiopoort kapen met een Arduino-bord zoals dit. Dan heb je (wat mij betreft) twee opties:

1) Koop nog een Arduino Shield dat RFID ondersteunt. Ik heb er tot nu toe nog geen gezien die UHF ondersteunt.

2) Probeer uw Arduino-kaping te verbinden met een USB RFID-lezeren bouw een ingebouwde hardwarekit.

Op dit moment werk ik in de tweede optie, maar met iPhone.


Antwoord 3, autoriteit 46%

Ten eerste is het begrijpen dat RFID een zeer algemene term is. NFC is een subset van RFID-technologie. NFC wordt gebruikt voor prox-kaarten, creditcards, tap and go-betalingssysteem. Uw telefoons kunnen NFC lezen en emuleren (Apple Pay, Google Pay, enz.), als ze NFC ondersteunen. NFC is zeer korte afstand en weinig stroom – daarom zie je tikken en gaan typen.

De meest voorkomende RFID zijn de tags die je hier en daar ziet. Ze zijn er in een groot aantal stijlen, toepassingen en frequenties.

HF – hoogfrequente tags zijn wat ze gebruiken voor het “chippen” van dieren – vee, honden, katten. Het leesbereik is ongeveer 30 cm en vereist een externe antenne die wordt gevoed. Hoe groter de antenne, hoe meer vermogen hij nodig heeft en hoe verder hij kan lezen.

UFH-tags lijken op HF-tags, maar hebben een leesbereik van enkele meters.

Ook HF-tags zijn single read en multi read.
UFH is uitsluitend multi-read.

Mutiread betekent dat wanneer een lezer actief is, u letterlijk ongeveer 1700 tags kunt lezen in minder dan 10 seconden.

Maar dit is een functie van de grootte van de antenne en hoeveel stroom je door de lezer kunt duwen.

Wat betreft de directe vraag over Android en RFID: u kunt het beste een externe handheld-lezer aanschaffen die via Bluetooth verbinding maakt met uw mobiele apparaat.
Er zijn Bluetooth-bibliotheken voor alle mobiele apparaten – Android, Apple, Windows.
Vanaf daar is het gewoon een kwestie van de documentatie van de fabrikant over hoe je een socket naar de lezer opent en hoe de seriële informatie moet worden gedecodeerd.

De TSL-lezerslijn is erg populair omdat je niet te maken hebt met het lezen van bytes en al die low-level seriële jazz die andere fabrikanten doen. Ze hebben een mooie reeks commando’s die gemakkelijk te gebruiken zijn om de lezer te bedienen.

Andere fabrikanten zijn eenvoudig omdat je een seriële socket opent en vervolgens de uitvoer leest zoals je zou zien in een terminal-app zoals PuTTY.


Antwoord 4, autoriteit 15%

Ik heb onlangs aan een project gewerkt om de RFID-tags te lezen.
Het project gebruikte de apparaten van fabrikanten zoals Zebra (we gebruikten RFD8500) & TSL.

Meer apparaten zijn van Motorola & ook andere leveranciers!

We moeten de native SDK-api’s gebruiken die door de fabrikant worden geleverd, hoe het werkt door het apparaat te koppelen via de Bluetooth van de telefoons en zo vindt de gegevensoverdracht tussen beide apparaten plaats! De programmering is gebaseerd op een abonnementspatroon waarbij de scan moet worden gelezen door de apparaattrigger (hardwaretrigger) of zachte trigger (vanuit de applicatie).

De gelezen tag geeft ons de tagId & de RSSI, de afstandsfactor van de RFID-tags!

Dit is de voorbeeld-app:

We krijgen al het apparaat gekoppeld aan onze Android/iOS-telefoons:


Antwoord 5, autoriteit 15%

Je kunt een eenvoudige, goedkope USB-poortlezer zoals deze test gebruiken die rechtstreeks op je Android-apparaat wordt aangesloten; het heeft een hulpprogramma-app en een SDK die u kunt gebruiken voor app-ontwikkeling:
https://www.atlasrfidstore.com/sls-rfid -smartmicro-android-micro-usb-reader/


Antwoord 6, autoriteit 8%

Een UHF RFID-lezeroptie voor zowel Android als iOS is verkrijgbaar bij een bedrijf genaamd U Grok It.

Het is gewoon UHF, wat “niet-NFC-enabled Android” is, als je dat bedoelde. Mijn excuses als je een NFC-lezer bedoeld voor Android-apparaten die geen ingebouwde NFC-lezer hebben.

Hun lezer heeft een bereik tot 7 meter (~21 voet). Het maakt verbinding via de audiopoort, niet via Bluetooth, wat het voordeel heeft dat het direct, veilig en met veel minder stroomverbruik kan worden gekoppeld.

Ze hebben een gratis native SDK voor Android, iOS, Cordova en Xamarin, evenals een Android-toetsenbordwig.


Antwoord 7

De NFC-in staat om een NFC-tag te lezen, als de Android-smartphone met onze NFC, moet je een kleine NFC-lezer voor je telefoon kopen. het is rfid-lezer voor mobiele telefoons.

Other episodes