Notepad++ gebruiken om XML te valideren tegen een XSD

Kan iemand uitleggen hoe Notepad++ te gebruiken om een xml-bestand te valideren tegen een xsd. Er zijn geen opties in de vervolgkeuzelijst “XML Tools” plugin die voorziet in het specificeren van een XSD-bestand. De XML-plug-in is correct geïnstalleerd in de submap plug-ins en de 3 DLL’s worden gekopieerd naar de submap Notepad++ EXE. Andere XML “validatie”-functies werken, maar er is geen manier om te valideren tegen een XSD.


Antwoord 1, autoriteit 100%

  1. Ga in Notepad++ naar Plugins > Plugin manager > Show Plugin Manageren zoek vervolgens de plug-in Xml Tools. Vink het vakje aan en klik op Install

  2. Open XML-document dat u wilt valideren en klik op Ctrl+Shift+Alt+M(Of gebruik Menu als dit uw voorkeur heeft Plugins > XML Tools > Validate Now).
    Het volgende dialoogvenster wordt geopend:

  3. Klik op .... Wijs naar het XSD-bestand en ik ben er vrij zeker van dat je de dingen vanaf hier kunt afhandelen.

Hopelijk bespaart dit je wat tijd.

BEWERKEN:
Plug-in manager was niet inbegrepen in sommige versies van Notepad++ omdat veel gebruikers niet van reclames hielden die het vroeger liet zien. Als u een oudere versie wilt behouden, maar toch plug-inmanager wilt, kunt u deze verkrijgen op github, en installeer het door het archief uit te pakken en de inhoud te kopiëren naar de map met plug-ins en updates.
In versie 7.7.1is de plug-inmanager terug onder een ander mom… Plugin Admindus nu kun je gewoon notepad++ updaten en terug hebben.

Other episodes