Maven “Module” vs “Project” (Eclipse, m2eclipse plug-in)

Ik ben een beginner bij Maven en ik heb er een beetje mee gespeeld vanuit het oogpunt van de opdrachtregel, dus nu probeerde ik het in Eclipse te gebruiken; Ik heb hiervoor de m2eclipse-plug-in geïnstalleerd.

Maar ik ben vanaf het begin stomverbaasd! Blijkbaar heb ik ergens langs de lijn een beetje terminologie gemist. Ik kan al deze nieuwe Maven-termen niet bijhouden… Wat is een Maven-project en wat is een Maven-module?Dit zijn mijn opties bij het maken van een nieuw project in de Maven-categorie in Eclipse .


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ze zijn in principe hetzelfde, maar met één verschil.
Wanneer u een module maakt, moet u een bovenliggend projectspecificeren.
Wanneer u het bovenliggende projectopgeeft, wordt een sectie <modules>toegevoegd aan de bovenliggende projecten pom.xml.
Dat gedeelte zegt eigenlijk tegen het bovenliggende project:
run every command I get against all of my modules first
Dus als u bijvoorbeeld mvn packageuitvoert op het project op het hoogste niveau, zal het eerst mvn packageuitvoeren op al zijn moduleprojecten.

Hopelijk helpt dat.

Hint:
Zorg ervoor dat alle modules een hoge samenhang hebben en aan elkaar gerelateerd zijn, anders krijg je een enorm rommelig project zonder SRP (Single Responsibility Principle) toe te passen


Antwoord 2, autoriteit 18%

Gevonden! Mijn zoekopdrachten leverden tonnen hits op voor het maken van een “multi-module project”, maar toen ik eenmaal “-multi” aan mijn zoekopdracht had toegevoegd, stond het antwoord op de eerste pagina.

Volgens Projecten maken en importeren:

m2eclipse biedt de mogelijkheid om een ​​Maven-module te maken. Het maken van een Maven-module is bijna identiek aan het maken van een Maven-project, omdat het ook een nieuw Maven-project maakt met behulp van een Maven-archetype. Een Maven-module is echter een subproject van een ander Maven-project dat doorgaans bekend staat als een bovenliggend project.

Other episodes