Kunnen NetBeans de volgende witruimte verwijderen en tabs wijzigen in spaties bij het opslaan?

Ik ben net begonnen NetBeans te gebruiken en probeer uit te vinden hoe ik:

  1. Zorg ervoor dat de volgende witruimte wordt verwijderd bij het opslaan. Ik weet dat je het handmatig kunt oproepen, maar het is vervelend als je het vergeet. Kan het automatisch worden gedaan bij het opslaan? Ik wil dat dit gedaan wordt omdat het de code netjes houdt, omdat het echt vervelend is als je door de code gaat en de tekstcursor alle kanten op gaat vanwege de volgende witruimte die je niet ziet, en omdat de volgende witruimte onbedoelde effecten heeft op HTML lay-outs en andere dingen.

  2. Zorg ervoor dat tabs automatisch in 4 spaties worden omgezet terwijl u typt in plaats van converteren bij opslaan, of erger nog, alleen wanneer ze handmatig worden aangeroepen.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Voor de eerste vraag heeft NetBeans 7.0+ nu een ingebouwde oplossing. Je kunt het vinden in:

Op NetBeans 7:

Extra’s > Opties > redacteur > Algemeen > Bij het opslaan van bestanden > Verwijder volgende witruimte: Nooit / Altijd / Alleen voor gewijzigde regels

Op NetBeans 8 / 9:

Extra’s > Opties > redacteur > Bij Opslaan > Verwijder volgende witruimte uit: Geen / Alle regels / Alleen gewijzigde regels


Antwoord 2, autoriteit 22%

[Origineel]Op uw eerste vraag, hoe u NetBeans kunt instellen om achterliggende witruimte te verwijderen, is het antwoord dat er geen instelling is ( op dit moment) om dat te beheersen. Het gebeurt automatisch, maar niet voor elke regel. Witruimte wordt alleen verwijderd uit de regels die u bewerkt (of uit het hele bestand indien handmatig aangeroepen). Zie het blogbericht van Petr Pisl met de titel “Removing spaties” voor een meer volledige uitleg. (Merk op dat hoewel hij blogt over de PHP-functies van NetBeans, deze specifieke functie van toepassing is op de basiseditor die wordt gedeeld door alle door NetBeans ondersteunde talen.)

[Update]Deze functie is beschikbaar gemaakt vanaf versie 7.0, zoals anderen hebben aangegeven in onderstaande opmerkingen en antwoorden.

Voor uw tweede vraag, stel de editor in om automatisch van tabs spaties te maken terwijl u typt, u kunt die instelling vinden in de Editor-opmaakopties:

  1. Klik op het menu Extraen kies Opties
  2. Klik op Editorin de bovenste rij met pictogrammen
  3. Klik op het tabblad Opmaak
  4. Zorg ervoor dat in het veld TaalAlle talenis geselecteerd
  5. Zorg ervoor dat in het veld CategorieTabs en inspringingenis geselecteerd
  6. Vink het vakje aan voor Tabbladen uitvouwen naar ruimten
  7. Controleer voor elke extra taal die beschikbaar is in het veld Taalof Algemene opties overschrijvenniet is aangevinkt, of dat Tabs uitbreiden naar spatiesem>wordt ook gecontroleerd voor die taal.
  8. Klik op OK

Dat zorgt ervoor dat wanneer u op de tab-toets drukt, het opgegeven aantal spaties wordt ingevoegd in plaats van een tab-teken. Zoals hierboven bij het verwijderen van witruimte, blijven alle bestaande tabbladen in het bestand zoals ze zijn, tenzij u de handmatige opdracht aanroept om het hele bestand te wijzigen. (Bovendien, zelfs als u een regel bewerkt met tabs erop – en de tabs op hun plaats laat – zal de editor ze niet naar spaties converteren. Alleen nieuwe keren dat u op de TAB-toets drukt, wordt beheerd door deze optie.)


Antwoord 3, autoriteit 15%

Extra’s > Opties > redacteur > Bij Opslaan > Verwijder witruimte aan het einde van: Geen / Alle regels / Alleen gewijzigde regels

Dit is vanaf Netbeans 7.3, volgens Webmut.


Antwoord 4, autoriteit 6%

Voor netbeans 7.4+

Windows – Extra > Opties > redacteur > Bij Opslaan > Achterliggende witruimte verwijderen uit: Geen / Alle regels / Alleen gewijzigde regels

Mac – Netbeans > voorkeuren > Opties > redacteur > Bij Opslaan > Achterliggende witruimte verwijderen uit: Geen / Alle regels / Alleen gewijzigde regels

U kunt dit ook instellen als taalspecifiek.
U kunt ook opnieuw formatteren instellen tijdens het opslaan.


Antwoord 5, autoriteit 3%

Als u ALLESLEEN EENMAAL handmatig alle volgspaties in het bestand handmatig wilt verwijderen, kunt u de actie ‘Verwijder volgspaties’ handmatig in het menu Bron oproepen.

Bron -> Achterliggende spaties verwijderen

Other episodes