Kan niet alle Google Chrome-processen op Windows 10 sluiten en kan de browser niet uitvoeren

Mijn symptomen zijn als volgt:

1.Kan Google Chrome niet uitvoeren; Taakbeheer vertelt me dat er een enkele chrome.exe in het RAM zit en Taakbeheer kan het niet uitschakelen:

2.Aangezien het proces zich nog steeds in het RAM-geheugen bevindt, kan ik Google Chrome niet opnieuw installeren:

Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld!


Antwoord 1, autoriteit 100%

U kunt de opdrachtprompt gebruiken om het proces te beëindigen:

  1. Zoek naar cmd/opdrachtprompt in de zoekbalk.
  2. Open cmd met “Als administrator uitvoeren”. optie (Klik met de rechtermuisknop om het menu te openen).
  3. Gebruik de opdracht takenlijst om alle processen weer te geven.
  4. Gebruik het commando taskkill /F /IM “chrome.exe” /T om alle processen te beëindigen.

Antwoord 2, autoriteit 12%

Het herstarten van uw computer zou het RAM-probleem oplossen. Vanaf daar zou u Chrome zonder problemen moeten kunnen verwijderen. Wat betreft het niet kunnen uitschakelen van de Chrome-processen in Taakbeheer, dat lijkt een kwestie van rechten.

Bovendien kan het voor u voordelig zijn om alle Chrome-plug-ins en -extensies uit te schakelen en opnieuw te controleren of u Chrome-taken kunt beëindigen met Taakbeheer. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan je browsercache te wissen.


Antwoord 3, autoriteit 6%

Het antwoord van @Aayush Sethi zou je probleem moeten oplossen.

Als aanvulling kan ik mijn persoonlijke app toevoegen die ik heb geschreven op basis van hetzelfde concept dat Aayush schreef.

Bron: https://github.com/AndreiLucaci/killapp

Binair: https://github.com/AndreiLucaci /killapp/releases/download/v1.0.0/KillApp.exe


Antwoord 4, autoriteit 6%

Start uw computer opnieuw op om het RAM-probleem op te lossen en probeer vervolgens Chrome opnieuw te installeren. Als er een proces op draait, voer dan taakbeheer uit als beheerder en sluit die processen vervolgens af.


Antwoord 5

Het TASKKILL-commando werkte niet voor mij, ik kreeg dezelfde foutmelding “toegang geweigerd” hierboven. Ik heb een andere oplossing gevonden met behulp van het hulpprogramma Systeemconfiguratie, waarin wordt beschreven hoe u services kunt uitschakelen wanneer u opnieuw opstart. Ik heb de Google-services uitgeschakeld voordat ik opnieuw opstartte, en dat was het enige dat werkte. Ik was eindelijk in staat om Chrome te verwijderen zonder fouten, geen fantoom Google Chrome-vensters open. Het is hier gedetailleerd: https://support.microsoft.com/en-us/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Other episodes