“kan adb niet vinden” met Android Studio [duplicaat]

Ik heb geprobeerd mijn app op een echt apparaat te testen. Ik krijg steeds de foutmelding dat "unable to locate adb". Ik heb het USB-stuurprogramma voor mijn telefoon geïnstalleerd. Bedankt voor de hulp. De momentopname is hieronder weergegeven.
Snapshot


Antwoord 1, autoriteit 100%

 1. in je Android-studio in de rechterbovenhoek naast het zoekpictogram kun je de SDK Manager vinden.
 2. bekijk de Android SDK-locatie (dit toont je je SDK-pad)
 3. navigeer naar de bestandsverkenner op uw systeem en zoek het bestandspad, dit zou zoiets moeten zijn als
  Windows=> c://Users/johndoe/AppData/local/android (je kunt nu de sdk zien.)
  Mac=>/Users/johndoe/Bibliotheek/Android/sdk
 4. controleer de map met platformtools en kijk of u iets als adb.exe zou zien (het zou waarschijnlijk moeten ontbreken omdat het beschadigd was en uw antivirusprogramma of Windows Defender het in quarantaine heeft geplaatst)
 5. Sluit Android Studio, open Taakbeheer en voltooi het ADB.exe-proces als het actief is en verwijder vervolgens de map met platformtools
 6. ga terug naar Android Studio en navigeer van waar je was gebleven naar sdk-tools (dit zou precies onder Android sdk-locatie moeten staan)
 7. schakel Android sdk platform-tools uit en selecteer ok. (hiermee worden de platformtools van je ide verwijderd) wacht tot het klaar is en dan wordt je gradle gesynchroniseerd.
 8. nadat de synchronisatie is voltooid, ga je terug en vink je het vakje met Android sdk platform-tools aan (dit zal een nieuwe installeren met nieuwe adb.exe) wacht tot het klaar is en synchroniseer het project en dan ben je klaar om te gaan.

Als je nog steeds problemen ondervindt, moet je mogelijk de Project SDK instellen.

Ik hoop dat dit iemand enkele uren pijn bespaart.


Antwoord 2, autoriteit 51%

als u avast go for virus chest gebruikt, vindt u adb, herstelt u het door op de rechtermuisknop te klikken..dat is alles, werkt perfect


Antwoord 3, autoriteit 11%

(Ik gebruik Android Studio 3.0.1)

 1. Ik heb “SDK Platform-Tools” gedownload van
  https://developer.android.com/studio/releases/platform-tools
 2. ‘adb.exe’ gekopieerd naar C:\Users\user\AppData\Local\Android\Sdk\platform-tools.
 3. Toen kreeg ik geen foutmeldingen bij het uitvoeren van de app.
 4. Ik heb ook C:\Users\user\AppData\Local\Android\Sdk\platform-tools\adb.exe toegevoegd aan de uitzonderingenlijst van mijn antivirusprogramma

Antwoord 4, autoriteit 7%

open Studio-instellingen–>Systeeminstellingen –> Android SDK –> selecteer SDK-tooltab –>> selecteer “Android SDK-platformtool” en installeer


Antwoord 5, autoriteit 5%

Ik gebruik Android Studio in Windows 7 en ik heb AVG voor antivirus. De eerste keer dat u adb start, vraagt ​​AVG u om avg.exe toe te voegen aan de antiviruskluis. Als u akkoord gaat, heeft Android Studio geen toegang om adb.exe uit te voeren. zo open
avg >> opties >> Virus Vault >> Herstellen (selecteer het adb-bestand)


Antwoord 6, autoriteit 5%

Klik in Android Studio op ‘Extra’ in de bovenste tabbladbalk van Android Studio

Extra >> Android >> SDK Manager >> Standalone SDK-manager starten

daar kun je duidelijk zien welke platformtool ontbreekt, installeer dat dan en je adb zal naar behoren gaan werken. In Afbeelding kun je alles zien


Antwoord 7, autoriteit 3%

Door een probleem is mijn adb.exe verloren gegaan. Mijn werkruimte had een onderbreking van de elektrische energie, daarna kon ik geen Android-programma’s uitvoeren of compileren.

Adb.exe is een bestand dat zich in uw [android-directory]/sdk/platform-tools zou moeten bevinden. In mijn geval verdween het bestand, maar de platform-tools waren er. Mijn oplossing was als volgt:

 • Ik heb de naamdirectory van [android-directory]/sdk/platform-tools gewijzigd in platform-tools_OLD om deze te verbergen voor Android Studio zonder deze te wissen.
 • In [android-map]/sdk staat een bestand SDK Manager.exe, … ik heb het gestart.
 • Er wordt een venster van “Android SDK Manager” weergegeven, in de map Tools heb ik “Android SDK Platform Tools” gekozen en vervolgens pakketten installeren.
 • Ga naar Android Studio

Dit was goed voor mij


Antwoord 8

Anders helpt dit je

De ADB bevindt zich nu in de Android SDK-platformtools.

Controleer uw [sdk-directory]/platform-tools-directory en als deze niet bestaat, open dan de SDK-manager in Android Studio (een knop ergens in het hoofdmenu, Android-logo met een pijl-omlaag), schakel over naar SDK tabblad tools en selecteer/installeer de Android SDK Platform-tools.

U kunt ook de zelfstandige SDK-manager proberen: Open de SDK-manager en u zou een link ‘Loop zelfstandige SDK-manager’ ergens onder aan het instellingenvenster moeten zien. Klik en open de standalone SDK-manager en installeer/update de

“Extra > Android SDK-platformtools”.
Als het bovenstaande het probleem niet oplost, probeer dan de tools opnieuw te installeren: open de “Standalone SDK manager” en verwijder de Android SDK platform-tools, verwijder de [your sdk directory]/platform-tools directory volledig en installeer deze opnieuw met behulp van de SDK beheerder.

Hopelijk helpt dit!


Antwoord 9

Ik had hetzelfde probleem en ik heb het opgelost door het volgende te doen:

 • (U moet verbonden zijn met internet)
 • klik op het logo van de SDK Manager
 • klik op Standalone SDK Manager starten (wacht even)
 • als het dialoogvenster van de SDK-manager wordt weergegeven, klikt u op cexbox [Tools] en installeert u alle pakketten
 • als de download is voltooid, herstart je Android Studio en start je opnieuw op..

Daarna zou het moeten werken.


Antwoord 10

Het is gelukt ga naar het bestand local.properties onder je build.gradle-bestanden om het PATH naar je SDK te vinden, ga vanaf de SDK-locatie naar de map platform-tools en kijk of je adb.exe hebt . Zo niet, ga dan naar http://adbshell.com/downloads en download ADB KITS. Kopieer de inhoud van de zip-map naar de map platform-tools en maak je project opnieuw.

Ik hoefde het PATH niet bij te werken in het gedeelte Uitgebreide instellingen voor besturingselementen op de emulator, ik heb Gedetecteerde ADB-locatie-instellingen gebruiken ingeschakeld. Ik hoop dat dit het sneller voor je maakt!


Antwoord 11

Ik heb dit probleem opgelost door een nieuwe map Platform-tools in de Android SDK-map te verwijderen en in te voegen.
Maar het wordt veroorzaakt door mijn Avast-antivirussoftware. Waar ik mijn adb.exe kan vinden in de Avast-kist. Je kunt het ook oplossen door het te herstellen vanuit de Avast-kist.


Antwoord 12

Als u Anti-Virus gebruikt, kunt u eerst de viruskluis controleren en vanaf daar herstellen. Ga anders gewoon naar je SDK Manager en installeer Android SDK Tools.


Antwoord 13

Controleer uw [sdk-directory]/platform-tools-directory en als deze niet bestaat, open dan de SDK-manager in Android Studio (een knop ergens in het hoofdmenu, Android-logo met een pijl-omlaag), schakel over naar SDK tabblad tools en selecteer/installeer de Android SDK Platform-tools.

U kunt ook de zelfstandige SDK Manager proberen: Open de SDK-manager en u zou een “Launch Standalone SDK-manager” moeten zien. link ergens onderaan het instellingenvenster. Klik en open de standalone SDK-manager en installeer/update de

"Extra > Android SDK-platformtools’.
Als het bovenstaande het probleem niet oplost, probeer dan de tools opnieuw te installeren: open de "Standalone SDK manager" en verwijder de Android SDK platform-tools, verwijder de [uw sdk-directory]/platform-tools-directory volledig en installeer deze opnieuw met behulp van de SDK-manager.

Hopelijk helpt dit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + twelve =

Other episodes