Is java een open source programmeertaal?

Ik weet dat Python, Ruby en Perl allemaal open source zijn, maar is Java echt een open source programmeertaal?

Ik heb ook op Google gezocht, maar ik vond geen goed antwoord.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Een programmeertaal is op zichzelf niet open source of niet, maar een implementatie ervan zou dat wel kunnen zijn. Ja, er zijn open source-implementaties van Java. Sun’s Java-implementatie (de meest populaire) is er een van.


Antwoord 2, autoriteit 28%

Ja, of dat zal het uiteindelijk zijn (er kunnen nog dingen zijn waar ze aan werken omdat ze onder licentie werden gebruikt). Sun toegezegdom het open source te maken en je kunt het van hen downloaden. Bekijk OpenJDK.


Antwoord 3, autoriteit 18%

De “officiële” SUN-implementatie van de taal zelf is dat niet, maar er is een door de gemeenschap gestuurd proces (niet zeker hoe goed het werkt) voor suggesties om de taal te verbeteren – de Java Community-proces. Er zijn ook open implementaties van de Java-ontwikkeltools en runtime, zoals OpenJDK.


Antwoord 4, autoriteit 11%

Nog niet, maar het gaat binnenkort open source worden.

bron:


Citaat uit https://blogs.oracle.com/java-platform-group/faster-and-easier-use-and-redistribution-of-java-se:

 • Oracle stelt voor de release-cadans van Java SE te verhogen naar elke zes maanden
 • Oracle vereenvoudigt de manier waarop ontwikkelaars, klanten en consumenten Java SE gebruiken
 • Vanaf JDK 9 GA is Oracle van plan om OpenJDK-builds onder de GPL te verzenden
 • Oracle heeft een tijdgestuurd releasemodel voor Java SE voorgesteld in plaats van het historische functiegestuurde model
 • Oracle JDK zal voorheen commerciële functies, zoals Java Flight Recorder, bijdragen aan OpenJDK
 • Oracle zal samenwerken met andere OpenJDK-bijdragers om de gemeenschapsinfrastructuur compleet, modern en toegankelijk te maken
 • De Oracle JDK wordt voortgezet als een commerciële ondersteuning voor de lange termijn
 • De Oracle JDK zal voornamelijk bedoeld zijn voor commerciële en ondersteunende klanten zodra OpenJDK-binaire bestanden uitwisselbaar zijn met de Oracle JDK (doel eind 2018)
  Oracle zal de verpakking en distributie van complete kant-en-klare applicaties blijven verbeteren

We hebben Java EE verplaatst naar:http://openjdk.java.net/projects/ jdk9/spec/

Lees verder:

 1. https://blogs.oracle.com/theaquarium/opening-up- ee-update
 2. https://blogs.oracle.com/java-platform- group/java-se-offers
 3. https://blogs.oracle.com/java/java- 9-release-nu-beschikbaar
 4. https: //blogs.oracle.com/java-platform-group/convergence-of-oracle-java-se-embedded-with-oracle-jdk

Antwoord 5, autoriteit 7%

De uitdrukking “Java-programmeertaal” verwijst naar de specificatie zoals verstrekt door Sun (nu orakel). Sun biedt een referentie-implementatie van Java Virtual Machine en Java Compiler. Beide zijn niet open source (althans niet volledig zoals bijvoorbeeld Python).

Echter OpenJDK is bijvoorbeeld een volledige open-source implementatie van de programmeertaal JAVA. Er kunnen er ook meer zijn.

De meeste programmeurs zien Java als een programmeertaal van Sun. Ik denk dat Sun alleen voorziet in de implementatie van taalspecificaties die door iedereen onder welke licentie dan ook kan worden gedaan.


Antwoord 6, autoriteit 7%

Van Oracle America Inc v. Google LLC nr. 3:10-cv-03561-WHA:

“…
In dit hoger beroep gaat het om 37 API-pakketten van Java SE versie 1.4 en versie 5.0. We hebben al geconcludeerd dat de declaratiecode en de SSO van de 37 betrokken Java API-pakketten auteursrechtelijk beschermd zijn.
Oracle, 750 F.3d op 1348. De Java-programmeertaal zelf is gratis en beschikbaar voor gebruik zonder toestemming. In dit stadium staat buiten kijf dat, om in de programmeertaal Java te schrijven, “62 klassen (en sommige van hun methoden), verspreid over drie pakketten binnen de Java API-bibliotheek, moeten worden gebruikt. Anders faalt de taal zelf.” Bestelling weigeren JMOL, 2016 WL 3181206, bij *5. Het staat ook vast dat iedereen die de programmeertaal Java gebruikt, zijn eigen bibliotheek met vooraf geschreven programma’s kan schrijven om verschillende functies uit te voeren. Hoewel Oracle het Java-platform vrij beschikbaar stelt aan programmeurs die applicaties (‘apps’) bouwen, bedacht het een licentiesysteem om programmeurs aan te trekken en tegelijkertijd het platform te commercialiseren. Wat relevant is, Oracle brengt licentiekosten in rekening aan degenen die de API’s in een concurrerend platform willen gebruiken of ze in een elektronisch apparaat willen insluiten. Om de filosofie “eenmaal schrijven, overal uitvoeren” te behouden, legt Oracle strikte compatibiliteitsvereisten op aan licentienemers. Oracle, 750 F.3d op 1350. Oracle heeft ook kosteloos een versie van Java met de naam “OpenJDK” beschikbaar gesteld onder een open source-licentie. Bestelling weigeren JMOL, 2016 WL 3181206, bij *10. Oracle beweert echter dat OpenJDK een belangrijk nadeel had: elk bedrijf dat de pakketten in OpenJDK verbeterde, moest “die wijzigingen gratis weggeven aan de Java-gemeenschap.” Appellant Br. 53. Uit het bewijsmateriaal bleek dat Oracle in 2005 een licentie had voor Java op 700 miljoen pc’s. Hoewel Oracle nooit met succes een eigen smartphoneplatform met Java heeft ontwikkeld, heeft het Java SE in licentie gegeven voor mobiele apparaten. Volgens Oracle was de “markt voor mobiele apparaten bijzonder lucratief”, en
ORACLE AMERICA, INC. v. GOOGLE LLC 10
“Java werd al snel het leidende platform voor het ontwikkelen en uitvoeren van apps op mobiele telefoons.” Appellant Br. 9.
…”

Delen van de taal zijn onderhevig aan licentiekosten, dus die secties lijken niet “open source” te zijn…


Antwoord 7, autoriteit 2%

Het grootste deel van “Java” is open source, er zijn enkele kleine gedeelten waarvoor Sun niet de rechten heeft om het te openen…bekijk de site voor OpenJDKvoor meer info


Antwoord 8

OpenJDK
nadat je het in een src-map hebt gedownload, heb je windows,solaris,share,linux
in de gedeelde map kun je lessen vinden. Daar kun je de broncode van alle klassen zien (bijv. JButton).


Antwoord 9

Op 13 november 2006 heeft Sun veel van Java uitgebracht als gratis en open source software (FOSS), onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL).Op 8 mei 2007 , Sun voltooide het proces en maakte alle Java-kerncode beschikbaar onder voorwaarden voor vrije software/open-sourcedistributie, afgezien van een klein deel van de code waarop Sun geen auteursrecht had.

OpenJDK (Open Java Development Kit)is een gratis en open source implementatie van de programmeertaal Java. Het is het resultaat van een inspanning die Sun Microsystems in 2006 begon. De implementatie is gelicentieerd onder de GNU General Public License (GNU GPL) met een koppelingsuitzondering.

Waarom zijn er nog steeds mensen die zeggen dat Java niet open source of vrij is zoals in de vrije meningsuiting?


Antwoord 10

Java-taal is open source. Er zijn maar weinig segmenten waarvoor Sun niet de rechten heeft om ze te openen…check voor meer OpenJDK


Antwoord 11

Oracle Annouced, dat ze samen met IBM en Red Har Moving Java zijn om Source Platform te openen, Eclipse Foundation.

https://blogs.oracle.com/theAquarium/OPENING-UP -E-update

Other episodes