Is het mogelijk om geanimeerde GIF’s in PDF’s in te sluiten?

Is het mogelijk om geanimeerde GIF’s in PDF’s in te sluiten? En hoe zou ik zoiets kunnen aanpakken? zijn er gevaren waarvan ik op de hoogte moet zijn?

Voor wat meer details over waarom ik denk dat het een goede zaak is en hoe het helpt voel je vrij om dit bericht te zien. Ik vond het niet goed genoeg gevormd voor SE.

Als voorbeeld – ik zou dit in een beschrijving van quicksort willen zetten:(Deze animatie is van wikimedia.)


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik heb het niet getest, maar blijkbaar kun je quicktime-animaties toevoegen aan een pdf (geen idee waarom). De oplossing zou dus zijn om de geanimeerde gif naar quicktime te exporteren en toe te voegen aan de pdf.

Hier de oplossing die blijkbaar werkt:

 1. Open de GIF in Quicktime en sla op als MOV (blijkbaar werkt het ook met andere formaten, je zult het moeten uitproberen).
 2. Voeg de MOV in de PDF in (met Adobe InDesign (zorg ervoor dat u Object> Interactive> filmopties > Embed in PDF) – Het zou ook moeten werken met Adobe Acrobat Pro DC: zie link
 3. Sla de pdf op.

Zie deze link(Duits)


Antwoord 2, autoriteit 60%

Ik doe het voor beamerpresentaties,

geef tmp-0.png via tmp-34.png

\usepackage{animate}
\begin{frame}{Torque Generating Mechanism}
 \animategraphics[loop,controls,width=\linewidth]{12}{output/tmp- }{0}{34}
\end{frame}

Antwoord 3, autoriteit 23%

Het is niet echt mogelijk. Dat zou kunnen, maar als je dat doet, zou het nutteloos zijn zonder de juiste plug-ins. Je kunt beter een andere vorm gebruiken. PDF’s worden gebruikt om een geconsolideerde uitvoer naar printers en het scherm te hebben, dus animaties werken niet zonder andere bronnen, en dan is het niet echt een PDF.


Antwoord 4, autoriteit 17%

Je kunt Tikz/pgfplots gebruiken voor het maken van animaties in beamer. http://www.texample.net/tikz/examples/tag/animations/


Antwoord 5, autoriteit 11%

Een andere mogelijkheid is LaTeX + animeren pakket. U moet de afzonderlijke frames opgeven die de animatie maken. De resulterende pdf vereist GEEN plug-in, de animatie wordt getoond in Adobe reader


Antwoord 6, autoriteit 10%

Misschien LaTeX gebruiken en zoiets proberen

\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage[3D]{movie15}
\usepackage{hyperref}
\begin{document}
\includemovie[
  poster,
  toolbar, 
  3Daac=60.000000, 3Droll=0.000000, 3Dc2c=0.000000 2.483000 0.000000,   3Droo=2.483000, 3Dcoo=0.000000 0.000000 0.000000,
  3Dlights=CAD,
]{\linewidth}{\linewidth}{Bob.u3d}
\end{document}

waarbij Bob3d.u3d een voorbeeld van een virtual reality-bestand is dat ik had. Dit werkt (of deed het) voor films, en ik verwacht dat het ook voor gifs zou kunnen werken.


Antwoord 7, autoriteit 4%

Ik moest dit gewoon uitzoeken voor een presentatie aan een klant en vond een oplossing om de GIF een paar keer te laten spelen door een neploop te maken.

 • Open de GIF in Photoshop
 • Bekijk de tijdlijn
 • Selecteer alle instanties en dupliceer ze (ik heb het 10 keer gedaan)
 • Exporteren als MP4
 • Open uw PDF en ga naar TOOLS> RIJKE MEDIA>VIDEO TOEVOEGEN> plaats dan de video van je gif waar je hem wilt hebben
 • Er verschijnt een venster, zorg ervoor dat u op TOON GEAVANCEERDE OPTIES klikt
 • Kies uw bestand en selecteer rechtsonder INSCHAKELEN WANNEER INHOUD ZICHTBAAR IS

Hopelijk helpt dit.


Antwoord 8

De mogelijkheid om kleine animaties toe te voegen aan een PDF (draagbaar documentformaat, onafhankelijk van applicatiesoftware, hardware en besturingssystemen) zou het de perfecte oplossing maken voor het maken van uiterst nuttige gebruikershandleidingen. Wat tekst, wat afbeeldingen en wat animaties/video’s, allemaal in één bestand dat door iedereen op elke computer kan worden gelezen.

Vanaf acrobat pro versie x kan een gif worden toegevoegd onder Extra’s > Invoegen vanuit bestand. Maar het gif wordt niet afgespeeld, het toont alleen de eerste afbeelding.

Other episodes