Is er een openbaar beschikbaar CDN dat JSON2 host?

Het is algemeen bekend dat Googleen Microsofthosten verschillende algemene javascript-bibliotheken op hun CDN’s (contentdistributienetwerken). Helaas lijkt geen van beide JSON2.jste hosten.

Ik ben me ervan bewust dat ik een kopie van JSON2.js naar mijn server zou kunnen uploaden en deze zelf kan bedienen, maar er zijn een aantal voordelen die CDN’s bieden waarvan ik graag gebruik zou willen maken.

Dus met dat in gedachten, zijn er openbaar beschikbare CDN’s die JSON2 hosten? Zo nee, enig idee waarom? Is er een soort auteursrechtelijke reden?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Afrekenen cdnjs.com

http://cdnjs.com/libraries/json2/

Misschien ook de moeite waard om Json3

te onderzoeken

http://cdnjs.com/libraries/json3/

UPDATE: sommige informatie was verouderd, gewijzigd in betere links.


Antwoord 2, autoriteit 32%

json2.js is te vinden op Yandex CDN-servers.

Volledige versie: http://yandex.st/json2/2011-10 -19/json2.js

Verkleind: http://yandex.st/json2/2011- 10-19/json2.min.js

HTTPS werkt ook.


Antwoord 3, autoriteit 8%

Ik denk dat het waarschijnlijk te vroeg is om te verwachten dat de grote CDN’s hiermee beginnen. Wanneer voldoende sites een bibliotheek gebruiken, worden de voordelen duidelijk: grotere beschikbaarheid, frequenter gebruik, minder verzoeken van klanten, betere prestaties voor de eindgebruiker. Als slechts een paar sites het gebruiken, is de kans dat de klant al een kopie in zijn cache heeft laag en gaan alle prestatieverbeteringen verloren. Dus het enige dat overblijft is dat MS en Google uw bandbreedtekosten compenseren, wat niet hun bedoeling is. De oplossing is dus om meer ontwikkelaars de bibliotheek te laten gebruiken.

Bovendien is de bibliotheek zo klein. De code is nog steeds slechts 3,5 KB met conservatieve minificatie. Ter vergelijking: jQuery is 24 KB en ext-core is 29 KB. Ik zou persoonlijk aanraden om de bibliotheek in de basis-JS van je eigen site te vouwen en daar je prestatieverbetering te krijgen. Tenminste totdat er een bredere acceptatie is.

Bovendien is het grappig dat ik had verwacht dat de JSON-bibliotheek ook bij Yahoo zou worden gehost, maar ik kan het niet vinden. Ik bedoel, Crockford werkt daar.


Antwoord 4, autoriteit 7%

Thomas van cdnjs.com hier met twee snelle redenen waarom er geen verkleinde versie is.

1) Het script werkt mogelijk niet zoals de auteur het bedoeld heeft met de door ons gekozen verkleiningsmethode.
2) Als beveiligingsstap zorgen we ervoor dat alle controlesommen van bestanden overeenkomen met de originele door de auteur gehoste bestanden, zodat door de community ingediende updates geen misvormde verkleinde code kunnen bevatten.

Dus voor nu kunnen we de door Crockfords gehoste niet-verkleinde versie hosten;
https://github.com/douglascrockford/JSON-js/raw/master /json2.js


Antwoord 5, autoriteit 3%

Er is nu.

Douglas Crockford heeft onlangs JSON2 op github gezet, deze urlzal altijd linken naar de meest recente versie.

Bewerken:
Het is geen goed idee om deze methode te gebruiken, zie mijn opmerking hieronder.

Other episodes