Is er een javascript LaTeX vergelijkingsrenderer?

Ik ben op zoek naar een puur client-side javascript-bibliotheek die latexvergelijkingen weergeeft als HTML/CSS. Ik haat het dat ik alleen hulpprogramma’s zie die een afbeelding van een server opvragen.

Voorbeeld van gebruik:

latex('\frac{a}{b}')

uitvoer:

<div style="position: relative; display: inline-block; height: 2em; width: 1em">
  <div style="position: absolute; top: 0em">a</div>
  <div style="position: absolute; top: 1em; border-top: 1px solid black">b</div>
</div>

Ik vraag het, want als dit niet bestaat, overweeg ik het te schrijven, misschien als een jQuery-plug-in.


Antwoord 1, autoriteit 100%

MathJax is een evolutie van en vervanging voor jsMath door dezelfde hoofdontwikkelaar, Davide Cervone, maar met bedrijfsondersteuning. Het is niet bovenop jsMath gebouwd, maar is in wezen een re-engineering ervan. Het volgt vrijwel dezelfde principes als jsMath, maar voegt ondersteuning toe voor MathML en maakt beter gebruik van moderne browsers, webfonts en JavaScript-technologie. Hoewel Davide vragen over jsMath zal beantwoorden, zal er waarschijnlijk geen toekomstige ontwikkeling op plaatsvinden en de gebruikers worden sterk aangemoedigd om over te stappen op MathJax. Mijn bedrijf, Design Science, is een van de donateurs.


Antwoord 2, autoriteit 65%

jsMathgeeft TeX-forumlas weer. Het wordt ook gebruikt door mathoverflow.neten de webinterface van de wiskundesoftware sage. Ik neem aan dat ze weten wat ze doen 😉

Vanaf de startpagina:

Het jsMath-pakket biedt een methode om wiskunde in HTML-pagina’s op te nemen die in meerdere browsers onder Windows, Macintosh OS X, Linux en andere unix-varianten werkt. Het overwint een aantal van de tekortkomingen van de traditionele methode om afbeeldingen te gebruiken om wiskunde weer te geven: jsMath gebruikt native fonts, dus het formaat wordt aangepast wanneer u de grootte van de tekst in uw browser wijzigt, ze worden volledig afgedrukt resolutie van uw printer, en u hoeft niet te wachten tot tientallen afbeeldingen zijn gedownload om de wiskunde in een webpagina te zien. Er zijn ook voordelen voor auteurs van webpagina’s, aangezien het niet nodig is uw webpagina’s voor te bewerken om afbeeldingen te genereren, en de wiskunde wordt ingevoerd in TeX-vorm, dus het is gemakkelijk om uw webpagina’s te maken en te onderhouden. webpagina’s.


Antwoord 3, autoriteit 47%

Katex

Khan academy heeft zojuist zijn open source Katexuitgebracht. Het is erg snel. IMO is het nu de beste optie.

Snel: KaTeX geeft zijn wiskunde synchroon weer en hoeft de pagina niet opnieuw te laten lopen.

Afdrukkwaliteit: de lay-out van KaTeX is gebaseerd op Donald Knuth’s TeX, de gouden standaard voor wiskundige typografie.

Zelfstandig: KaTeX heeft geen afhankelijkheden en kan eenvoudig worden gebundeld met uw websitebronnen.

Rendering aan serverzijde: KaTeX produceert dezelfde uitvoer, ongeacht de browser of omgeving, dus u kunt expressies vooraf renderen met Node.js en ze als gewone HTML verzenden.


Antwoord 4, autoriteit 36%

Er is mathjaxen jsmath.

Update: vanaf 2 mei 2015 raad ik KaTeXvan Khan Academy aan.


Antwoord 5, autoriteit 4%

Mathquill is een open source-project dat puur javascript gebruikt om latex te ontleden en wiskundige vergelijkingen weer te geven. Je kunt het hier bekijken:
links


Antwoord 6, autoriteit 4%

De bestaande software heeft zeer verschillende snelheden. Andere software die ik heb gevonden:

Other episodes