Hulpmiddelen voor het maken van klassediagrammen

Suggereer hulpmiddelen voor het maken van klasseglagen met de volgende criteria:

  • Het moet platformonafhankelijk zijn omdat ik Linux gebruik en het bestand naar verwachting wordt bewerkt door andere leden van het team met behulp van Windows / Mac
  • GRATIS, omdat er geen dergelijke gratis tool, moeten we een
  • maken

  • Het zou ook leuk zijn als u een screenshot van het geproduceerde klassenschema kunt opnemen, om ervoor te zorgen dat het gereedschap daadwerkelijk wordt gebruikt voor het maken van klasseglagen en niet alleen alle andere soorten diagrammen

Smeer ook alleen de tools die u daadwerkelijk hebt gebruikt.

UPDATE: Voeg niet toe dat deze UML-diagramhulpmiddelen geen klassenschema’s kunnen maken.


Antwoord 1, Autoriteit 100%

Ik gebruik Genmymodel , voor het eerst uitgebracht in 2013. Het is een echte UML-modeler, geen tekengereedschap. Uw diagrammen zijn UML-compliant, genereer code en kunnen worden geëxporteerd als UML / XMI-bestanden. Het is webgebaseerd en gratis, dus het komt overeen met uw criteria.


Antwoord 2, Autoriteit 16%

Ik gebruikte Poseidon UML Community Edition , het platformon onafhankelijk en maakt fijne en schone diagrammen. Er zijn enkele screenshots hier .


Antwoord 3, Autoriteit 13%

Een leuke online tool: yuml


Antwoord 4, Autoriteit 10%

Enige tijd geleden gebruikte ik dia gratis en platformonafhankelijk. Het was ok. Nu gebruik ik Enterprise Architect , maar het is niet gratis.


Antwoord 5, Autoriteit 6%

Ik gebruik altijd gliffy werkt perfect en doet veel dingen, waaronder klasse diagrammen.


Antwoord 6, Autoriteit 5%

Umbrello UML Modeller is een uniform modelleertaalschema-programma voor KDE. Met UML kunt u diagrammen van software en andere systemen in een standaardformaat maken. Ons handboek geeft een goede inleiding tot umbrello en uml-modellering. http://uml.sourceforge.net/


Antwoord 7, Autoriteit 5%

bouml is gratis, kan omgekeerde ingenieur Java en C++


Antwoord 8, Autoriteit 3%

Ik gebruik Staruml . Het werkt vrij goed.


Antwoord 9, Autoriteit 3%

Net ontdekte Genmymodel, een geweldige UML-modeler om Class Diagram online


Antwoord 10, Autoriteit 2%

Ik heb bedrijfsarchitect in het verleden – niet gratis, maar niet te duur, maar niet te duur, en het produceert mooie diagrammen.


Antwoord 11, Autoriteit 2%

Ik heb beide gebruikt poseidon uml en Enterprise Architect en moet zeggen dat ik geef Poseidon, maar was niet volledig tevreden met een van hen.


Antwoord 12

Aangezien al deze gereedschappen geen validatie-functie hebben, zijn hun uitkomsten gewoon tekeningen en geen betere tool voor het maken van mooie tekeningen is een stuk papier en pen. Nadien kunt u uw diagrammen scannen en deze in de wiki van uw team plaatsen.


Antwoord 13

Whitestaruml is een vork van Starluml die nog steeds handhaaft http://sourceforge.net/projects / Whitestaruml /? Bron = DLP .

Other episodes